Πώς να ρυθμίσετε έναν επεξεργαστή hex στο Kali Linux

Εάν χρησιμοποιείτε Kali Linux, ίσως χρειαστεί να επεξεργαστείτε δεκαεξαδικά αρχεία κατά καιρούς. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές επιλογές για επεξεργασία hex στο Kali Linux. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε αυτές τις επιλογές και πώς να τις ρυθμίσετε.

  Επεξεργαστής hex στο Kali Linux

Επιλογή 1 – GHex

Η καλύτερη επιλογή για Hex Editing στο Kali Linux είναι με το εργαλείο GHex. Περιλαμβάνεται στις πηγές του Kali (με βάση το Debian Testing), επομένως δεν υπάρχει μεγάλη σημασία για την έναρξη λειτουργίας του.

Για να ξεκινήσετε με το λογισμικό, θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Kali Linux. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να πατήσετε το συνδυασμό πληκτρολογίου Ctrl + Alt + T. Εναλλακτικά, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ξεκινήστε το με αυτόν τον τρόπο.

Με το παράθυρο του τερματικού ανοιχτό και έτοιμο για χρήση, πληκτρολογήστε apt install για το πακέτο “ghex”. Αυτή η εντολή θα κάνει το πρόγραμμα να λειτουργεί στον υπολογιστή σας.

sudo apt install ghex

Με την εισαγωγή της παραπάνω εντολής, το Kali Linux θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό, καθώς η εντολή sudo είναι μια εντολή root και δεν θα λειτουργήσει χωρίς αυτήν.

  5 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις VirtualBox στο Linux

Εισάγετε τον κωδικό σας. Αφού ολοκληρώσετε την εισαγωγή του, το τερματικό θα αρχίσει να συλλέγει το πακέτο “ghex”, καθώς και όλα τα αρχεία εξάρτησης και τα πακέτα που απαιτούνται για τη χρήση του Ghex. Αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ.

Όταν όλα είναι έτοιμα, θα σας ζητηθεί να πατήσετε το κουμπί Y στο πληκτρολόγιο για να επιβεβαιώσετε στην Kali ότι θέλετε να εγκαταστήσετε το Ghex. Κάντε το και το εργαλείο επεξεργασίας Ghex hex θα είναι σε λειτουργία στο σύστημά σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το Ghex στο Kali, ανοίξτε το μενού της εφαρμογής και, στη συνέχεια, αναζητήστε το “Ghex”.

Επιλογή 2 – HexPad

Εάν το GHex δεν σας αρέσει και εξακολουθείτε να χρειάζεται να θέσετε σε λειτουργία έναν δεκαεξαδικό επεξεργαστή στην εγκατάσταση του Kali Linux, μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το HexPad. Είναι ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας hex μόνο με κείμενο στο Ubuntu Snap Store.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο επεξεργασίας hex από το Snap Store σε μια διανομή ασφαλείας όπως η Kali, ρωτάτε; Λοιπόν, τα Snaps είναι όλα σε sandbox, επομένως ο κωδικός μέσα στο πακέτο snap δεν μπορεί να αγγίξει το υπόλοιπο λειτουργικό σας σύστημα. Αυτή είναι πολύ καλή ασφάλεια στο βιβλίο μου.

Για να συνεχίσετε με το HexPad, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το Snap Runtime στο Kali. Δείτε πώς να το κάνετε. Αρχικά, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Kali πατώντας Ctrl + Alt + T ή αναζητώντας “Terminal”.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν διακομιστή DLNA σε Linux

Σημείωση: παρακάτω είναι μια σύντομη εξήγηση σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης πακέτων Snap στο Kali Linux. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το Snap, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη ρύθμιση του Snaps σε Linux.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού, εγκαταστήστε το πακέτο «snapd» με την παρακάτω εντολή.

sudo apt install snapd

Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού, ενεργοποιήστε το αρχείο “snapd.socket” χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή systemctl.

sudo systemctl enable snapd.socket

Εκκινήστε το αρχείο “snapd.socket” χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή systemctl.

sudo systemctl start snapd.socket

Με ενεργοποιημένο το αρχείο “snapd.socket”, προσθέστε το Snap στη διαδρομή σας με την παρακάτω εντολή echo.

export PATH="$PATH:/snap/bin"

Αφού προσθέσετε το Snap στη διαδρομή σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το App Armor. Χωρίς το AppArmor, η Kali μπορεί να αποκλείσει την εκτέλεση πακέτων Snap.

sudo apt install apparmor

Τέλος, αφού ρυθμίσετε το App Armor, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε τον επεξεργαστή HexPad hex χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή snap install.

sudo snap install hexpad

Για πρόσβαση στον επεξεργαστή HexPad, εισαγάγετε την παρακάτω εντολή hexpad σε ένα παράθυρο τερματικού.

hexpad

Επιλογή 3 – Οκτέτα

Μια τρίτη επιλογή για την επεξεργασία δεκαεξαδικών αρχείων είναι το Okteta. Είναι μια εφαρμογή KDE, αλλά λειτουργεί στο Kali μια χαρά και περιλαμβάνεται στις πηγές λογισμικού Kali Linux. Για να ξεκινήσετε με αυτήν την εφαρμογή, ξεκινήστε ένα παράθυρο τερματικού πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο ή αναζητήστε “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

  Πώς να φτιάξετε ένα Windows USB από το τερματικό Linux

Με το παράθυρο του τερματικού ανοιχτό, η εγκατάσταση μπορεί να ξεκινήσει. Στο τερματικό, χρησιμοποιήστε την εντολή apt install για να εγκαταστήσετε το πακέτο “okteta” στο Kali.

sudo apt install okteta

Αφού εισαγάγετε την παραπάνω εντολή, η Kali θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Η Kali ζητά τον κωδικό πρόσβασής σας επειδή το sudo είναι μια εντολή root και ένας κανονικός χρήστης δεν μπορεί να εκτελέσει λειτουργίες root χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Μόλις εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, η Kali θα αρχίσει να συλλέγει όλες τις εξαρτήσεις που απαιτούνται για την εγκατάσταση του Okteta, καθώς και το πακέτο “okteta”. Όταν όλα είναι έτοιμα, θα σας ζητηθεί να πατήσετε το Y για να συνεχίσετε. Κάντε το για να εγκαταστήσετε τα πακέτα.

Η εγκατάσταση του Okteta στο Kali θα διαρκέσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα, καθώς τα αρχεία είναι μικροσκοπικά. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, κλείστε το παράθυρο του τερματικού. Για να χρησιμοποιήσετε το Okteta hex editor στο Kali, αναζητήστε το “Okteta” στο μενού της εφαρμογής και ξεκινήστε το.