Πώς να εγκαταστήσετε τη δοκιμαστική έκδοση Softmaker Office 2019 σε Linux

Αν σας έχει βαρεθεί το Libre Office και αναζητάτε κάτι νέο, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε το SoftMaker Office 2018. Είναι μια premium σουίτα γραφείου για Linux που διαθέτει ορισμένες συναρπαστικές δυνατότητες. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό; Δείτε το στη λίστα μας με τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Libre Office για Linux.

Σημείωση: Το SoftMaker Office 2018 δεν είναι δωρεάν όπως τα περισσότερα λογισμικά που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα Linux. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, όταν εγκατασταθεί, ενεργοποιήστε τη δοκιμή 30 ημερών. Διαφορετικά, αγοράστε μια άδεια χρήσης για μόνιμη χρήση.

Οδηγίες Ubuntu/Debian

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του SoftMaker στο Ubuntu ή στο Debian, ξεκινήστε κάνοντας λήψη του πιο πρόσφατου αρχείου πακέτου. Επίσημα, το SoftMaker υποστηρίζει 32-bit και 64-bit.

Μετά τη λήψη, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε το CD για να πείτε στο τερματικό να αλλάξει τον κατάλογο εργασίας του σε ~/Downloads. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το εργαλείο DPKG εγκαταστήστε το αρχείο SoftMaker Office DEB.

sudo dpkg -i softmaker-office-2018_924-01_i386.deb

ή

sudo dpkg -i softmaker-office-2018_924-01_amd64.deb

Η εγκατάσταση αυτού του πακέτου θα πρέπει να είναι αρκετή, αλλά για να είστε ασφαλείς, εκτελέστε την εντολή σωστές εξαρτήσεις. Αυτό θα επιλύσει τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει κατά την εγκατάσταση.

sudo apt install -f

Οδηγίες Arch Linux.

Παρόλο που το SoftMaker Office δεν υποστηρίζει επίσημα το Arch Linux, αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες του Arch δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Χάρη στο AUR, υπάρχει ένα PKGBUILD έτοιμο για χρήση. Για να το αποκτήσετε, ανοίξτε το τερματικό και χρησιμοποιήστε το git για να κλωνοποιήσετε το πιο πρόσφατο αρχείο οδηγιών κατασκευής.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον επιφάνειας εργασίας με το Openbox Window Manager στο Linux

Σημείωση: η αλληλεπίδραση με το AUR απαιτεί το πακέτο git. Εγκαταστήστε το με:sudo pacman -S git

git clone https://aur.archlinux.org/softmaker-office-2018-bin.git

Αφού κλωνοποιήσετε τα απαραίτητα αρχεία από το αποθετήριο git AUR, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινήσετε τον κατάλογο εργασίας του τερματικού στο “softmaker-office-2018-bin”.

cd softmaker-office-2018-bin

Οδηγίες Fedora

Η σουίτα SoftMaker Office μπορεί να εγκατασταθεί στο Fedora (και σε άλλες διανομές Linux που βασίζονται στο Redhat) μέσω ενός αρχείου πακέτου RPM με δυνατότητα λήψης. Πιάστε το αρχείο για οποιοδήποτε από τα δύο 32-bit ή 64-bit συστήματα. Στη συνέχεια, όταν έχετε το πακέτο στον υπολογιστή σας Fedora Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε το CD για να το μετακινήσετε στο φάκελο ~/Downloads. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς το εργαλείο DNF πρέπει να δει το πακέτο για να το εγκαταστήσει.

cd ~/Downloads

Μέσα στον κατάλογο Λήψεις, χρησιμοποιήστε το εργαλείο wget για να πάρετε το επίσημο κλειδί GPG του SoftMaker.

wget https://shop.softmaker.com/repo/linux-repo-public.key

Μετά τη λήψη του κλειδιού, εισαγάγετε το στο σύστημα, ώστε η DNF να γνωρίζει ότι το RPM που πρόκειται να εγκαταστήσετε είναι αξιόπιστο.

sudo rpm --import linux-repo-public.key

Με το κλειδί εγκατεστημένο και ενεργό, χρησιμοποιήστε το εργαλείο DNF για να εγκαταστήσετε το πακέτο στο Fedora:

sudo dnf install softmaker-office-2018-*.i386.rpm -y

ή

sudo dnf install softmaker-office-2018-*.x86_64.rpm -y

Οδηγίες OpenSUSE

Καθώς το OpenSUSE χρησιμοποιεί RPM για όλες τις ανάγκες του δυαδικού πακέτου, η λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του SoftMaker Office απαιτεί απλώς τη λήψη του πιο πρόσφατου RPM. Κατεβάστε το πιο πρόσφατο πακέτο 32-bit ή 64-bit στον υπολογιστή σας SUSE Linux. Όταν τελειώσετε, ανοίξτε το τερματικό και χρησιμοποιήστε το CD για να μετακινήσετε τον κατάλογο εργασίας του τερματικού από το /home/ στο ~/Downloads.

cd ~/Downloads

χρησιμοποιώντας το wget, πιάστε το κλειδί GPG του SoftMaker και εισαγάγετε το στο SUSE.

wget https://shop.softmaker.com/repo/linux-repo-public.key
sudo rpm --import linux-repo-public.key

Με την εισαγωγή του κλειδιού GPG, το SoftMaker Office είναι ασφαλές για εγκατάσταση:

sudo zypper install softmaker-office-2018-*.i386.rpm

ή

sudo zypper install softmaker-office-2018-*.x86_64.rpm

Γενικές οδηγίες Linux

Το SoftMaker δεν δημιουργεί πακέτα Linux για κάθε διανομή Linux εκεί έξω. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν χρησιμοποιείτε Debian/Ubuntu, Fedora/SUSE (ή άλλη διανομή RPM) δεν θα υπάρχει εύκολο πακέτο εγκατάστασης στον ιστότοπο για λήψη. Τούτου λεχθέντος, οι άνθρωποι στο SoftMaker έχουν ένα γενικό πρόγραμμα εγκατάστασης Linux και θα πρέπει να λειτουργεί στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα κύρια Linux εκεί έξω.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν διακομιστή μετάδοσης Bittorrent σε Linux

Η εγκατάστασή του είναι λίγο πιο απαιτητική από τις μεθόδους που παρουσιάζονται παραπάνω και ξεκινά με τη λήψη του πιο πρόσφατου αρχείου tar.gz του SoftMaker Office. Όπως τα παραδοσιακά δυαδικά προγράμματα εγκατάστασης, υπάρχει α 32-bit και 64-bit διαθέσιμη έκδοση.

Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε το για να αποσυσκευάσετε το αρχείο αρχειοθέτησης του προγράμματος εγκατάστασης tar.gz.

tar -xvzf softmaker-office-2018-924-i386.tgz

ή

tar -xvzf softmaker-office-2018-924-amd64.tgz

Σημείωση: εάν οι παραπάνω εντολές δεν λειτουργούν για εσάς, εξάγετε τα αρχεία με τη διαχείριση αρχείων.

Χρησιμοποιώντας CD, εισαγάγετε τον φάκελο αρχειοθέτησης που έχει εξαχθεί.

cd ~/Downloads/softmaker-office-2018-924-i386

ή

cd ~/Downloads/softmaker-office-2018-924-amd64

Παρόλο που δεν υπάρχουν πακέτα για εγκατάσταση, το SoftMaker office καταφέρνει να κάνει τη διαδικασία εγκατάστασης στο Linux αρκετά ανώδυνη. Για να εγκαταστήσετε το SoftMaker Office για όλους τους χρήστες, εκτελέστε το σενάριο εγκατάστασης με δικαιώματα root.

sudo sh installsmoffice

Διαφορετικά, εγκαταστήστε το για έναν μόνο χρήστη με:

sh installsmoffice

Το σενάριο παίρνει λίγο χρόνο, αλλά μετά από λίγο το SoftMaker Office 2018 θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας Linux. Εάν αποφασίσατε ότι δεν σας αρέσει το λογισμικό μετά τη λήξη της δωρεάν δοκιμής, μπορείτε να το απεγκαταστήσετε ανά πάσα στιγμή εκτελώντας το σενάριο απεγκατάστασης:

sh /home/username/uninstall_smoffice2018

Εάν έχετε εγκαταστήσει το SM Office ως root, θα πρέπει να εκτελέσετε αυτό το σενάριο ως root.

sudo -s

sh /home/username/uninstall_smoffice2018

  Πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση Linux 5.0 στο Ubuntu 18.04 LTS