Πώς να αποκλείσετε αποστολείς στην εφαρμογή αλληλογραφίας σε iPhone και iPad

Συνεχίστε να προστίθενται σε ενοχλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τα φίλτρα ανεπιθύμητων μηνυμάτων απλώς δεν καταλαβαίνουν; Χρησιμοποιήστε τη νέα δυνατότητα Αποκλεισμού αποστολέα στο iOS 13 και το iPadOS 13 για να αρχειοθετήσετε αυτόματα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν συγκεκριμένο αποστολέα στην εφαρμογή Apple Mail.

Πώς να αποκλείσετε έναν αποστολέα από την αλληλογραφία

Το iOS 13 και το iPadOS 13 επεκτείνουν τη λειτουργία αποκλεισμένων επαφών από την εφαρμογή Τηλέφωνο και Μηνύματα στην εφαρμογή Αλληλογραφία.

  Πώς να φτιάξετε ένα Windows USB από το τερματικό Linux

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή “Mail” και βρείτε ένα email από τον αποστολέα που θέλετε να αποκλείσετε. Στη συνέχεια, πατήστε στην εικόνα προφίλ τους για να αποκαλύψετε τα στοιχεία του αποστολέα.

Τώρα, πατήστε το όνομά τους στο πεδίο “Από”.

Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει η κάρτα επικοινωνίας του αποστολέα. Από εδώ, πατήστε “Αποκλεισμός αυτής της επαφής”.

Από το επόμενο αναδυόμενο παράθυρο, επιβεβαιώστε αυτήν την ενέργεια πατώντας στο “Αποκλεισμός αυτής της επαφής”.

Ο αποστολέας είναι πλέον αποκλεισμένος. Δεν θα λάβετε ειδοποίηση για κανένα νέο email, αλλά θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στα Εισερχόμενά σας με ένα εικονίδιο που δείχνει ότι προέρχεται από μια αποκλεισμένη επαφή (επισημαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης).

  Πώς να εμποδίσετε τον λογαριασμό σας Disney+ να παραβιαστεί

Αποκλεισμός επιλογών αποστολέα

Τι γίνεται αν δεν θέλετε να εμφανίζεται καθόλου ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν αποκλεισμένο αποστολέα στα Εισερχόμενα; Μια επιλογή στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στέλνει απευθείας οποιοδήποτε νέο email από μια αποκλεισμένη επαφή στον “Κάδο”.

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και επιλέξτε την επιλογή “Αλληλογραφία”. Από εδώ, πατήστε «Επιλογές αποκλεισμένου αποστολέα».

Τώρα, μεταβείτε στο “Μετακίνηση στον Κάδο”.

Οποιοδήποτε νέο email από την αποκλεισμένη επαφή θα πηγαίνει τώρα απευθείας στον “Κάδο”.

Πώς να διαχειριστείτε και να ξεμπλοκάρετε έναν αποστολέα

Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να επιστρέψετε και να καταργήσετε τον αποκλεισμό μιας επαφής για να συνεχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτήν στα Εισερχόμενά σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, πατήστε την επιλογή “Αλληλογραφία” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Αποκλεισμένο”.

  Πώς να οργανώσετε το Google Drive σας

Από εδώ, βρείτε την επαφή ή το συγκεκριμένο email που έχετε αποκλείσει. Σύρετε προς τα αριστερά στην επαφή και μετά πατήστε «Κατάργηση αποκλεισμού» για να αντιστρέψετε τις αλλαγές.

Το iOS 13 έχει μια άλλη εύχρηστη λειτουργία για τον αποκλεισμό κλήσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Silence Unknown Callers, μπορείτε να θέσετε αυτόματα σε σίγαση μια κλήση από οποιονδήποτε δεν βρίσκεται στη λίστα επαφών σας.