Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Android TV

Οι αποκωδικοποιητές και οι έξυπνες τηλεοράσεις είναι τόσο καλές όσο και οι εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αυτούς. Το Android TV διαθέτει μια μεγάλη βιβλιοθήκη με υπηρεσίες ροής και παιχνίδια που μπορείτε να απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη σας. Η εγκατάστασή τους είναι τόσο εύκολη όσο η επίσκεψη στο Google Play Store.

Εγκαταστήστε μια εφαρμογή στο Android TV σας

Χρησιμοποιήστε το D-pad στο τηλεχειριστήριό σας για να επιλέξετε “Εφαρμογές” στα αριστερά της αρχικής οθόνης.

Επιλέγω

Θα εμφανιστεί ένα μενού στα δεξιά με τη λίστα των εφαρμογών στη συσκευή σας. Επιλέξτε “Λήψη περισσότερων εφαρμογών” ή “Google Play Store”.

  Πώς να προσθέσετε αυτοκόλλητα σε φωτογραφίες στο Twitter για iOS και Android

Επιλέγω

Στην κύρια σελίδα του Play Store, θα δείτε μερικές σειρές προτεινόμενων εφαρμογών. Για άλλη μια φορά, χρησιμοποιήστε το D-pad στο τηλεχειριστήριό σας για να επιλέξετε τις καρτέλες “Εφαρμογές”, “Παιχνίδια” και “Οι εφαρμογές μου”.

Επιλέγω

Εδώ, μπορείτε να οργανώσετε το Store ανά εφαρμογές ή παιχνίδια. Για να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, επιλέξτε το εικονίδιο Αναζήτηση.

Πληκτρολογήστε το όνομα της εφαρμογής ή του παιχνιδιού που θέλετε να αναζητήσετε στο πλαίσιο Αναζήτηση (τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται καθώς πληκτρολογείτε). Χρησιμοποιήστε το D-pad για να επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε όταν εμφανιστεί.

Στη σελίδα καταχώρισης εφαρμογών, απλώς επιλέξτε “Εγκατάσταση”. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το D-pad για να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και να προβάλετε στιγμιότυπα οθόνης μιας εφαρμογής πριν τη κατεβάσετε.

  Προσθήκη, διαχείριση και εναλλαγή λογαριασμών χρηστών στο Android Lollipop

Επιλέγω

Μια γραμμή θα δείχνει την πρόοδο της εγκατάστασης. Όταν ολοκληρωθεί, επιλέξτε “Άνοιγμα” για να εκκινήσετε την εφαρμογή.

Επιλέγω

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό! Μπορείτε πλέον να ανοίγετε την εφαρμογή στην αρχική οθόνη του Android TV όποτε θέλετε.

Απεγκαταστήστε μια εφαρμογή στο Android TV σας

Εάν δεν χρησιμοποιείτε πλέον μια εφαρμογή, μπορείτε να την απεγκαταστήσετε από το Android TV σας για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης. Η διαδικασία είναι εύκολη—μπορείτε να την κάνετε απευθείας στην αρχική οθόνη του Android TV.

Χρησιμοποιήστε το D-pad στο τηλεχειριστήριό σας για να επιλέξετε “Εφαρμογές” στα αριστερά.

  Πώς να μεταβείτε στο iOS από μια συσκευή Android με την εφαρμογή της Apple

Επιλέγω

Επισημάνετε την εφαρμογή ή το παιχνίδι που θέλετε να απεγκαταστήσετε.

Κρατήστε πατημένο το κουμπί Select ή Enter στο τηλεχειριστήριό σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Uninstall” στο αναδυόμενο μενού.

Επιλέγω

Αυτό ανοίγει μια νέα διεπαφή. Επιλέξτε “OK” όταν το Android TV σας ρωτήσει εάν θέλετε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Επιλέγω

Αυτό είναι! Η εφαρμογή θα διαγραφεί από το Android TV σας.