Προσθήκη, διαχείριση και εναλλαγή λογαριασμών χρηστών στο Android Lollipop

Ένα από τα πιο εκπληκτικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν από την πιο πρόσφατη έκδοση Android είναι οι λογαριασμοί χρηστών. Τα smartphone και τα tablet μας είναι τόσο γελοία ισχυρά αυτές τις μέρες που δεν είναι περίεργο που εισήχθη μια δυνατότητα όπως αυτή, άλλωστε έχουμε πολλούς λογαριασμούς στους φορητούς μας υπολογιστές. Το Android Lollipop δεν σας επιτρέπει απλώς να προσθέσετε άλλους χρήστες, αλλά συνοδεύεται επίσης από έναν προ-προστιθέμενο λογαριασμό Guest που έχει ήδη ρυθμιστεί για εσάς, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε σε αυτόν και να παραδώσετε τη συσκευή σας αμέσως, όταν χρειαστεί. Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά στον τρόπο με τον οποίο προσθέτετε και κάνετε εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών χρηστών και τους ρυθμίζετε.

Προσθήκη λογαριασμού χρήστη

Σύρετε προς τα κάτω για να εμφανιστεί το κέντρο ειδοποιήσεων και πατήστε το εικονίδιο χρήστη επάνω δεξιά. Την πρώτη φορά που θα το αγγίξετε, θα εμφανιστούν οι ρυθμίσεις γρήγορης πρόσβασης και πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο του προφίλ άλλη μια φορά για να εμφανιστεί το πλαίσιο των προστιθέμενων χρηστών. Την πρώτη φορά, θα δείτε μόνο τον δικό σας λογαριασμό με την ένδειξη «Ιδιοκτήτης» και έναν λογαριασμό επισκέπτη. Πατήστε «Προσθήκη χρήστη» για να προσθέσετε έναν νέο λογαριασμό.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Google Play Protect στο Android

Εισαγάγετε ένα όνομα για τον λογαριασμό και πατήστε “ΟΚ”. Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να ρυθμίσετε τον λογαριασμό τώρα. Εάν πατήσετε “Ρύθμιση τώρα”, θα μεταβείτε στον λογαριασμό όπου μπορείτε να προχωρήσετε με την προσθήκη ενός λογαριασμού Google και την εγκατάσταση εφαρμογών, τη ρύθμιση ενός κωδικού πρόσβασης και την προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος μεταξύ άλλων.

Εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών

Η εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από τον λογαριασμό στον οποίο είστε συνδεδεμένοι. Κατεβάστε το κέντρο ειδοποιήσεων, πατήστε το εικονίδιο χρήστη μία φορά και μετά άλλη μία φορά και επιλέξτε σε ποιον λογαριασμό θέλετε να μεταβείτε. Ακολουθήστε το παράδειγμα για να επιστρέψετε στον λογαριασμό Ιδιοκτήτη.

  Τα καλύτερα VPN Android σε 2024 (Μάιος)

Προσθήκη εφαρμογών σε λογαριασμούς χρηστών

Μπορεί να είναι λογικό ότι οι εφαρμογές που έχετε ήδη εγκαταστήσει στον κύριο λογαριασμό «Ιδιοκτήτη» μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους λογαριασμούς, εάν επιτρέπεται, αλλά δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Για να προσθέσετε εφαρμογές σε έναν λογαριασμό χρήστη, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένας ξεχωριστός λογαριασμός Google για αυτόν στην αντίστοιχη εφαρμογή Google Play Store. Μόλις ολοκληρωθεί, ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές. Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι εάν ένας χρήστης αποφασίσει να εγκαταστήσει μια εφαρμογή που έχει ήδη εγκατασταθεί στον κύριο λογαριασμό κατόχου, δεν θα χρειαστεί να την κατεβάσετε ξανά. Η εφαρμογή γίνεται άμεσα διαθέσιμη στον λογαριασμό. Φυσικά, κάθε λογαριασμός διαμορφώνει και προσθέτει λογαριασμούς ξεχωριστά από όλους τους άλλους λογαριασμούς. Για να επιτρέψετε σε έναν χρήστη να πραγματοποιεί κλήσεις, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Χρήστες και πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού. Πατήστε τον διακόπτη Επιτρέπονται τηλεφωνικές κλήσεις και SMS για να επιτρέψετε σε αυτόν τον λογαριασμό να πραγματοποιεί κλήσεις από τη SIM της συσκευής καθώς και να στέλνει/λαμβάνει μηνύματα.

  Πώς να κατεβάσετε εφαρμογές Android στο Chromebook

Κατάργηση χρήστη

Για να καταργήσετε έναν λογαριασμό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>Χρήστες και πατήστε τον χρήστη που θέλετε να καταργήσετε και μετά πατήστε Κατάργηση χρήστη. Όταν ένας χρήστης αφαιρεθεί, όλα τα δεδομένα από αυτόν τον λογαριασμό χάνονται. φωτογραφίες, λογαριασμοί, επαφές, τα πάντα.

Απεγκατάσταση εφαρμογής για όλους τους χρήστες

Μπορείτε να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή με τον ίδιο τρόπο που κάνατε πάντα σε παλαιότερες εκδόσεις του Android, αλλά με την εισαγωγή των λογαριασμών χρηστών, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Περισσότερα” επάνω δεξιά στην οθόνη απεγκατάστασης της εφαρμογής και να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή για όλους τους χρήστες. Ο χρήστης μπορεί ακόμα να προσθέσει ανεξάρτητα την εφαρμογή στον δικό του λογαριασμό, ώστε να μην την αποκλείσετε ακριβώς.

Οι λογαριασμοί χρηστών και ο λογαριασμός επισκέπτη έχουν εκτελεστεί αρκετά καλά στο Android Lollipop και αν μη τι άλλο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους γονείς να επιτρέπουν στα παιδιά να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους. Δεν μπορώ να δω κάτι τέτοιο να έρχεται ποτέ σε μια συσκευή iOS, πράγμα που είναι κρίμα γιατί θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτο σε ένα iPad.