Πώς να εγκαταστήσετε ένα έγχρωμο προφίλ για την οθόνη σας στα Windows

Ένα χρωματικό προφίλ είναι αυτό που καθορίζει πώς φαίνονται τα χρώματα στην οθόνη σας. Τα χρωματικά προφίλ ελέγχονται από τη Διεθνή Κοινοπραξία Χρωμάτων. Οι κατασκευαστές που κατασκευάζουν συσκευές οθόνης θα παρέχουν χρωματικά προφίλ που συμμορφώνονται με το ICC, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να εγκαταστήσετε άλλα προφίλ χρώματος εάν το προεπιλεγμένο δεν φαίνεται τροφή στη συσκευή σας. Είναι αρκετά εύκολο να εγκαταστήσετε ένα προφίλ χρώματος για την οθόνη σας στα Windows. Αυτό που χρειάζεστε είναι ο αριθμός μοντέλου της οθόνης σας και ένα αρχείο ICC που είναι το προφίλ χρώματος.

Μοντέλο οθόνης

Το μοντέλο της οθόνης σας είναι το κλειδί για την εύρεση και εγκατάσταση ενός προφίλ χρώματος. Θεωρητικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αρχείο προφίλ χρώματος, αλλά θέλετε η οθόνη σας να φαίνεται καλή. Εάν χρησιμοποιείτε ένα χρωματικό προφίλ που προορίζεται για τη συγκεκριμένη οθόνη σας, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Εκεί βρίσκεται επίσης ένα μικρό πρόβλημα. εάν η οθόνη σας δεν είναι πλέον διαθέσιμη στην αγορά, ενδέχεται να μην μπορείτε να βρείτε ένα χρωματικό προφίλ για αυτήν. Πριν αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, βρείτε πρώτα το μοντέλο της οθόνης σας.

  Το Google Drive και οι φωτογραφίες χωρίζονται: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δεν μπορείτε να βρείτε το μοντέλο οθόνης μέσω των Windows. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε το μοντέλο είναι είτε να τσεκάρετε το πλαίσιο που εισήχθη είτε να κοιτάξετε στο πίσω μέρος. Είναι κατανοητό αν δεν έχετε κρατήσει τα κουτιά που εισήγαγε το υλικό σας. Απλώς ελέγξτε το πίσω μέρος της οθόνης σας όπου μπαίνουν τα καλώδια και ο αριθμός μοντέλου θα πρέπει να είναι εκεί.

Στη συνέχεια, google το μοντέλο της οθόνης για να μάθετε αν ο κατασκευαστής εξακολουθεί να το πουλάει. Εάν εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο, θα μπορείτε να βρείτε έγχρωμα προφίλ, επίσημα και ανεπίσημα, για τη συσκευή σας. Εάν όχι, θα πρέπει να αρκεστείτε σε αυτό που παρέχει ο κατασκευαστής σας.

  Πώς να ξεκλειδώσετε λεπτομερή στατιστικά ροής στο Apple TV

Έγχρωμο αρχείο προφίλ

Ένα αρχείο προφίλ χρώματος έχει την επέκταση ICC. Είναι ένα πολύ μικρό αρχείο, μόλις πάνω από 5 KB. Εάν έχετε πολλές οθόνες, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το προφίλ για κάθε μία. Αναζητήστε προφίλ για την οθόνη σας και επιλέξτε ένα που έχει δημιουργηθεί για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, εάν κάνετε πολλή βαριά επεξεργασία φωτογραφιών, βρείτε ένα προφίλ που κάνει τις φωτογραφίες να φαίνονται ιδιαίτερα καλές. Φυσικά, αυτό είναι για οθόνες που είναι ακόμα στην παραγωγή.

Εάν η οθόνη σας έχει ημερομηνία, μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή σας. Κάντε λήψη του προγράμματος οδήγησης οθόνης για την οθόνη σας. Μην κάνετε λήψη προγραμμάτων οδήγησης βίντεο ή κάτι παρόμοιο. Εγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης εάν είναι αρχείο EXE. Εάν είναι αρχείο zip, εξαγάγετε το. Μέσα, θα βρείτε ένα αρχείο ICC.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι MMO ή MOBA για παραγωγικότητα

Εγκαταστήστε ένα έγχρωμο προφίλ

Στην Αναζήτηση των Windows, πληκτρολογήστε Διαχείριση χρωμάτων και ανοίξτε την εφαρμογή με το ίδιο όνομα. Εάν έχετε πολλές οθόνες, κάντε κλικ στο «Προσδιορισμός οθονών». Αφού μάθετε ποια οθόνη είναι ποια, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού «Συσκευή» και επιλέξτε την οθόνη σας από αυτό. Ενεργοποιήστε την επιλογή “Οι ρυθμίσεις μου για αυτήν τη συσκευή”.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην «Προσθήκη» και επιλέξτε το αρχείο ICC που κατεβάσατε για να εγκαταστήσετε το προφίλ χρώματος. Κάντε κλικ στο «Κλείσιμο» και τελειώσατε. Η οθόνη σας θα φαίνεται διαφορετική/καλύτερη.