Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι MMO ή MOBA για παραγωγικότητα

Τα ποντίκια MMO ή MOBA είναι φτιαγμένα για παιχνίδια που χρησιμοποιούν πολλά κουμπιά. Αυτά τα ποντίκια σας προσφέρουν πρακτικά ένα επιπλέον πληκτρολόγιο. Και μπορείτε να επανασυνδέσετε αυτά τα κλειδιά σε ό,τι θέλετε, συμπεριλαμβανομένων των πλήκτρων πρόσβασης και των μακροεντολών.

Θα χρησιμοποιήσουμε το Corsair Scimitar Ως παράδειγμα σε αυτόν τον οδηγό, καθώς είναι φθηνό (59,99 $) και διαθέτει εξαιρετικό λογισμικό. Κι εμείς αγαπάμε Το NAGA Trinity της Razer (74,92 $), ονομάζοντάς το ένα από τα δικά μας τα καλύτερα ποντίκια gaming. Οι ίδιες γενικές οδηγίες θα πρέπει να λειτουργούν για οποιοδήποτε ποντίκι, εφόσον μπορείτε να επανασυνδέσετε τα κουμπιά του.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα κουμπιά του ποντικιού

Από το κουτί, δεν υπάρχουν πολλά που σας κάνουν αμέσως τα επιπλέον κουμπιά. πρέπει να δεσμεύσετε μόνοι σας τις μακροεντολές για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε οτιδήποτε σας σπαταλά τον χρόνο, ακόμα και μικρά πράγματα. Δεν χρειάζεται να είναι τεράστιο – ένα ή δύο δευτερόλεπτα που εξοικονομείτε για κάτι που κάνετε εκατοντάδες φορές την ημέρα, αθροίζονται με την πάροδο του χρόνου και κάνουν τη δουλειά σας να αισθάνεστε πολύ πιο εύκολες.

Για παράδειγμα, εργάζομαι σε MacBook και προτιμώ να χρησιμοποιώ ποντίκι εκτός από το ενσωματωμένο trackpad. Η εναλλαγή μεταξύ επιτραπέζιων υπολογιστών στο macOS είναι εύκολη με το trackpad, αλλά για να το κάνω ενώ χρησιμοποιώ ένα ποντίκι, θα πρέπει να κρατήσω το πλήκτρο Ctrl και να πατήσω ένα πλήκτρο βέλους, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ούτως ή άλλως το δεξί μου χέρι. Έτσι, έχω δεσμεύσει τον διακόπτη της επιφάνειας εργασίας αριστερά και δεξιά στο 4 και το 5 στο numppad του ποντικιού, κάτι που με γλιτώνει από το να μετακινώ το χέρι μου τόσο πολύ. Σε μικρότερη κλίμακα, κάνω το ίδιο για την εναλλαγή μεταξύ καρτελών Chrome (και οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής που έχει καρτέλες) χρησιμοποιώντας το 1 και το 2 για αριστερά και δεξιά, αντί να χρησιμοποιώ συνδυασμούς πλήκτρων πρόσβασης ή κάνοντας κλικ στην επάνω γραμμή με το ποντίκι.

  Πώς να βρείτε την έκδοση του BIOS και να την ενημερώσετε στα Windows 10

Παρεμπιπτόντως, τα Windows έχουν το ίδιο είδος εναλλαγής εικονικής επιφάνειας εργασίας με το macOS, αλλά ίσως να μην το είχατε καν παρατηρήσει αν δεν γνωρίζετε τα πλήκτρα πρόσβασης (Windows+Control+πλήκτρα βέλους). Η δέσμευσή τους στα κουμπιά του ποντικιού κάνει τους εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές των Windows πολύ πιο εύχρηστους και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το ακατάστατο χάος των παραθύρων σας.

Οι λάτρεις των συντομεύσεων πληκτρολογίου θα συνεχίσουν να ορκίζονται στις μεθόδους τους. Για ορισμένες εφαρμογές, το να έχετε και τα δύο χέρια στο πληκτρολόγιο είναι πολύ πιο γρήγορο από τη χρήση ενός ποντικιού αρχικά, κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει κάθε χρήστης vim. Αλλά, σε ένα σύγχρονο σύστημα, θα χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι κάποια στιγμή. Είναι καλύτερο να το αξιοποιήσετε στο έπακρο και να μην το αφήσετε να σας επιβραδύνει, ειδικά αν έχετε ούτως ή άλλως ένα ποντίκι με πολλά κουμπιά.

  Πώς να αναβοσβήσετε μια κάρτα SD στα Windows 10

Διαμόρφωση του ποντικιού σας

Η εγκατάσταση θα εξαρτηθεί από το ποντίκι που διαθέτετε και το λογισμικό του, αλλά τα βοηθητικά προγράμματα των περισσότερων κατασκευαστών ποντικιών θα σας επιτρέψουν να κάνετε παρόμοια πράγματα. Το Corsair’s Utility Engine είναι πολύ ισχυρό, προσφέρει πλήρη υποστήριξη macro και πολλαπλά προφίλ. Μπορείτε να διαμορφώσετε ένα κουμπί για να πατάτε μια σειρά συνδυασμών πλήκτρων, ώστε οι επιλογές που έχετε να είναι αρκετά απεριόριστες.

Η εναλλαγή προφίλ είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα, καθώς ουσιαστικά σας επιτρέπει να τοποθετείτε μακροεντολές πίσω από άλλα κουμπιά. Έχω ρυθμίσει το 10, το 11 και το 12 για να αλλάξω σε διαφορετικά προφίλ και μετά να επιστρέψω μετά το πάτημα ενός άλλου κουμπιού. Αυτό μου δίνει 45 διαφορετικές υποδοχές για να χωρέσω μακροεντολές, αν και σίγουρα δεν τις έχω γεμίσει ακόμα. Μπορείτε να διαμορφώσετε διαφορετικά προφίλ για διαφορετικές εφαρμογές και ένα ξεχωριστό για παιχνίδια, το οποίο θα αφήσει ανεπηρέαστα τα αριθμητικά πλήκτρα.

Το iCUE της Corsair αποθηκεύει το προφίλ στο ποντίκι, έτσι ώστε η ίδια διάταξη κουμπιών να παραμένει σε διαφορετικούς υπολογιστές—ή διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, κάτι που είναι χρήσιμο για συστήματα διπλής εκκίνησης.

Ενώ η ύπαρξη πολλών μακροεντολών είναι καταπληκτική, ακόμη και κάτι τόσο απλό όπως η χρήση των κουμπιών 1 και 2 ως πλήκτρα αριστερού και δεξιού βέλους θα σας εξοικονομήσει έναν τόνο χρόνου καθημερινά. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και δημιουργήστε τη ροή εργασίας σας γύρω από αυτό.

  Πώς να διορθώσετε ότι η κάμερα του Google Meet δεν λειτουργεί

Πρόσθετα βοηθητικά προγράμματα

Πολύ γρήγορα θα φτάσετε σε ένα όριο στο πόσα μπορείτε να κάνετε με την επαναδέσμευση απλώς συντομεύσεων πληκτρολογίου. Ευτυχώς, η εγκατάσταση μερικών επιπλέον βοηθητικών προγραμμάτων για την ανάκτηση της χαλάρωσης μπορεί να βελτιώσει δραστικά τη ροή εργασίας σας.

AutoHotkey (Windows) – Εάν πιστεύατε ότι οι 45 ένθετες μακροεντολές ήταν υπερβολικές, δοκιμάστε οι μακροεντολές σας να είναι πλήρεις Turing. Το AutoHotkey είναι μια υπέροχη γλώσσα δέσμης ενεργειών που επικεντρώνεται στις συντομεύσεις και τις μακροεντολές, αλλά η γλώσσα έχει επεκταθεί με τα χρόνια για να μοιάζει περισσότερο με μια πλήρη γλώσσα προγραμματισμού. Διαθέτει βρόχους, δομές ελέγχου, δυνατότητα ανάγνωσης και εγγραφής σε αρχεία, μετακίνησης του ποντικιού και δυνατότητα εκκίνησης εκτελέσιμων αρχείων. Μπορείτε να διαμορφώσετε τα κουμπιά του ποντικιού σας για να εκκινούν απευθείας σενάρια ή ενέργειες AHK, γεγονός που το καθιστά μια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με την υπάρχουσα λειτουργικότητα.
BetterTouchTool (Mac) – Αποκλειστικά για macOS, το BetterTouchTool προσπαθεί να είναι AHK για Mac. Ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση και προσφέρει υποστήριξη για επανασύνδεση χειρονομιών trackpad πολλαπλής αφής, προσαρμογή της γραμμής αφής, ακόμη και του Siri Remote. Αν και δεν είναι αρκετά στο επίπεδο ισχύος του AHK, κάνει πολύ καλή δουλειά για το macOS.