Πώς να εγγράψετε το παιχνίδι σε Linux με απλή συσκευή εγγραφής οθόνης

Το OBS είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα εγγραφής οθόνης για Linux. Είναι αρκετά πλούσιο και δημοφιλές ώστε λίγες άλλες συσκευές εγγραφής οθόνης να τραβούν την προσοχή. Αν και το OBS είναι υπέροχο, όσοι θέλουν να καταγράψουν το παιχνίδι σε Linux θα πρέπει να σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν το Simple Screen Recorder. Είναι ένα υπέροχο μικρό εργαλείο για Linux που μπορεί να εγγράψει πολλούς διαφορετικούς τύπους βίντεο, όπως: OpenGL (παιχνίδια), ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας κ.λπ.

Εγκατάσταση

Το εργαλείο απλής εγγραφής οθόνης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία εγγραφής, επομένως πολλές διαφορετικές διανομές Linux το έχουν στις πηγές λογισμικού τους. Για να το εγκαταστήσετε, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και πληκτρολογήστε την εντολή εγκατάστασης.

Ubuntu

sudo apt install simplescreenrecorder

Debian

sudo apt-get install simplescreenrecorder

Arch Linux

sudo pacman -S simplescreenrecorder

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install simplescreenrecorder

OpenSUSE

sudo zypper install simplescreenrecorder

Άλλα Linux

Οι περισσότερες σύγχρονες διανομές Linux διαθέτουν Simple Screen Recorder με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Για να το εγκαταστήσετε, ανοίξτε ένα τερματικό, αναζητήστε τον διαχειριστή πακέτων για “απλή συσκευή εγγραφής οθόνης” και εγκαταστήστε το. Εναλλακτικά, ανοίξτε το λογισμικό Gnome ή οποιοδήποτε εργαλείο περιήγησης λογισμικού διαθέτει το λειτουργικό σας σύστημα και βρείτε το με αυτόν τον τρόπο.

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το SSR αλλά δεν μπορείτε να το βρείτε για εγκατάσταση; Εξετάστε το ενδεχόμενο να το δημιουργήσετε από την πηγή. Για να γινει αυτο, μεταβείτε στη σελίδα προγραμματιστήκαι κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε “Δημιουργία εξαρτήσεων”. Διαβάστε τα πάντα, καθώς αυτή η περιοχή της σελίδας εξηγεί όλα όσα χρειάζονται για την κατασκευή του λογισμικού.

  Πώς να κάνετε το TiddlyWiki να λειτουργεί σε Linux

Δημιουργία νέου προφίλ εγγραφής

Το Simple Screen Recorder απαιτεί λίγη διαμόρφωση για να μπορέσετε να ξεκινήσετε την εγγραφή. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία διαμόρφωσης, ανοίξτε την εφαρμογή. Όταν ανοίξει, θα εμφανιστεί μια οθόνη εκκίνησης. Αυτή η οθόνη θα εμφανίσει το νόημα πίσω από το “απλή συσκευή εγγραφής οθόνης” και ορισμένες άλλες σχετικές πληροφορίες. Αυτή η ειδοποίηση εμφανίζεται κάθε φορά που την εκτελείτε.

Για να συνεχίσετε στην επόμενη σελίδα στο εργαλείο εγγραφής, κάντε κλικ στο «Συνέχεια». Αυτό που ακολουθεί είναι η ρύθμιση παραμέτρων βίντεο. Σε αυτήν την περιοχή, θα μπορείτε να καθορίσετε τους τύπους εισόδου βίντεο, ρυθμό καρέ και ακόμη και είσοδο ήχου.

Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε την επιλογή «εγγραφή ολόκληρης της οθόνης». Αυτή η μέθοδος καταγράφει την τρέχουσα διάταξη της επιφάνειας εργασίας σας, π.χ. την περίοδο λειτουργίας X, και αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος τρόπος εγγραφής παιχνιδιού στο Linux. Εναλλακτικά, επιλέξτε την επιλογή OpenGL για να τραβήξετε απευθείας το παιχνίδι.

Αφού επιλέξετε τον τύπο εγγραφής, μετακινηθείτε προς τα κάτω στον ρυθμό καρέ. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “Ρυθμός καρέ:” και πληκτρολογήστε 60. Όταν πρόκειται για βιντεοπαιχνίδια, ο καλύτερος ρυθμός καρέ για εγγραφή είναι γενικά 60 FPS.

  Πώς να μοιραστείτε αρχεία σε μια μηχανή VirtualBox σε Linux

Σημείωση: εάν ο υπολογιστής σας Linux αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ομαλή εγγραφή βίντεο με ρυθμό 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σκεφτείτε να το ρυθμίσετε σε 30 ή 45.

Τέλος, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα “Είσοδος ήχου”. Θέλετε να ηχογραφήσετε σχόλια στο βίντεό σας; Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το μικρόφωνό σας. Εναλλακτικά, ηχογραφήστε τον ήχο του παιχνιδιού επιλέγοντας την επιλογή “monitor of”.

Όταν όλα έχουν ρυθμιστεί, κάντε κλικ στο “Συνέχεια” για να μεταβείτε στην επόμενη σελίδα.

Ρύθμιση κωδικοποίησης

Μαζί με τη δημιουργία ενός προφίλ εγγραφής, θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε ένα προφίλ για τον κωδικοποιητή μέσα στο SSR. Ξεκινήστε τη ρύθμιση επιλέγοντας ένα κοντέινερ (γνωστός και ως τύπος αρχείου βίντεο). Τα κοντέινερ αρχείων βίντεο που υποστηρίζονται αυτήν τη στιγμή με το Simple Screen Recorder είναι: MKV, MP4, WEBM και OGG.

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε MP4, καθώς είναι γενικά το καλύτερο για εγγραφή στο πρόγραμμα. Στον κωδικοποιητή, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο και το H.264 και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο ρυθμιστικό συντελεστή σταθερού ρυθμού.

Το ρυθμιστικό συντελεστή σταθερού ρυθμού καθορίζει την ποιότητα της εγγραφής βίντεο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο χειρότερη είναι η ποιότητα του βίντεο. Ένας χαμηλός αριθμός είναι πάντα καλύτερος. Προσαρμόστε το ρυθμιστικό ανάλογα με το τι μπορεί να χειριστεί το σύστημά σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για μια προσαρμοσμένη ρύθμιση για τον παράγοντα τιμής, σκεφτείτε να κάνετε κλικ σε μία από τις προεπιλογές και δείτε πώς λειτουργούν για εσάς.

  Πώς να ρυθμίσετε το Mattermost στο Linux

Τέλος, αλλάξτε την κωδικοποίηση ήχου σε AAC και κάντε κλικ στη συνέχεια για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Εγγραφή παιχνιδιού

Για να καταγράψετε το gameplay σε Linux ακολουθήστε αυτά τα βήματα. Πρώτα, εγκαταστήστε το βιντεοπαιχνίδι σας και περάστε τις ρυθμίσεις για να βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή ανάλυση για την οθόνη σας. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι μπορεί να τρέξει καλά ενώ λειτουργεί η συσκευή εγγραφής. Εάν επιβραδύνει ενώ το SSR είναι ανοιχτό, ίσως είναι καλή ιδέα να χαμηλώσετε τις ρυθμίσεις, π.χ. εγγραφή σε χαμηλότερο ρυθμό καρέ.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει το παιχνίδι σας σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Το Simple Screen Recorder μπορεί να καταγράψει βιντεοπαιχνίδια ό,τι κι αν γίνει, αλλά το gameplay καταγράφεται καλύτερα σε πλήρη οθόνη.

Μεταβείτε και ελέγξτε ξανά τις ρυθμίσεις κωδικοποιητή και ήχου. Όταν όλα φαίνονται καλά, κάντε κλικ στο κουμπί «έναρξη εγγραφής» για να ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής.

Πλήκτρα συντόμευσης

Το Simple Screen Recorder διαθέτει πλήκτρα πρόσβασης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη και τη διακοπή της διαδικασίας εγγραφής. Τα πλήκτρα πρόσβασης μπορούν να διαμορφωθούν στην οθόνη εγγραφής. Από προεπιλογή, ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει μια εγγραφή ανά πάσα στιγμή πατώντας Ctl + R. Για να αλλάξετε το πλήκτρο πρόσβασης από το προεπιλεγμένο, επιλέξτε έναν από τους εναλλακτικούς τροποποιητές (Ctrl, Shift, Alt ή το πλήκτρο των Windows). Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλήκτρο που θέλετε να πατήσετε αντί για το R στο αναπτυσσόμενο μενού.