Πώς να εγγράψετε την οθόνη σας με τη συσκευή αναπαραγωγής VLC στα Windows 10

Η συσκευή αναπαραγωγής VLC είναι δημοφιλής επειδή είναι μια καθολική συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων. Εάν έχετε ένα ασαφές αρχείο πολυμέσων που δεν μπορεί να ανοίξει η προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, θα μεταβείτε στη συσκευή αναπαραγωγής VLC. Φυσικά για όσους ακούν podcast ή παρακολουθούν ζωντανές ροές, η εφαρμογή έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει. Το VLC player έχει επίσης μια δυνατότητα εγγραφής οθόνης που είναι αρκετά καλή. Δείτε πώς μπορείτε να εγγράψετε την οθόνη σας με τη συσκευή αναπαραγωγής VLC.

Εγγράψτε την οθόνη σας με VLC

Ανοίξτε το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC και μεταβείτε στο View>Advanced Controls. Αυτό θα προσθέσει μια δεύτερη γραμμή στοιχείων ελέγχου πάνω από την προεπιλεγμένη γραμμή ελέγχου στο κάτω μέρος του προγράμματος αναπαραγωγής VLC.

  Πώς να διορθώσετε το βρόχο ανανέωσης του Microsoft Store στα Windows 10

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Media>Άνοιγμα συσκευής λήψης. Μπορείτε επίσης να το ανοίξετε με τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+C. Στο παράθυρο που ανοίγει, πρέπει να αλλάξετε δύο πράγματα. Αρχικά, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Καταγραφή και επιλέξτε «Επιφάνεια εργασίας» από τις επιλογές που αναφέρονται. Δεύτερον, στην ενότητα Επιλογές, θα δείτε την επιλογή «Επιθυμητό ρυθμό καρέ για τη λήψη». Από προεπιλογή έχει οριστεί στο 1 που είναι γελοία χαμηλό. Θέλετε να το αλλάξετε σε 25 ή 30. Αυτή είναι μια λογική ποιότητα για μια εκπομπή οθόνης, αλλά μπορείτε να την αυξήσετε εάν θέλετε (μπορεί να ισχύουν περιορισμοί υλικού).

Στο κάτω μέρος αυτού του παραθύρου θα δείτε το κουμπί Αναπαραγωγή. Κάντε κλικ σε αυτό και το VLC player θα σας δείξει την επιφάνεια εργασίας σας.

  Πώς να ενημερώσετε το Apple Watch σας

Σε αυτό το σημείο, το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC απλώς κάνει streaming στην επιφάνεια εργασίας σας, αλλά δεν καταγράφει τίποτα. Εδώ μπαίνει η επιπλέον γραμμή των στοιχείων ελέγχου. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή στη γραμμή και το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC θα ξεκινήσει την εγγραφή του. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την εφαρμογή και να καταγράψετε ό,τι θέλετε.

Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή, επαναφέρετε το VLC player και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί εγγραφής για να σταματήσετε την εγγραφή.

Το βίντεο θα αποθηκευτεί στη βιβλιοθήκη βίντεο με τη μορφή αρχείου AVI. Η μορφή αρχείου AVI δεν είναι η πιο δημοφιλής μορφή βίντεο, αλλά το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC μπορεί να το παίξει. Μπορείτε πάντα να το μετατρέψετε σε μορφή MP4 αν θέλετε. Τα βίντεο AVI τείνουν να είναι μεγαλύτερα σε γενικές γραμμές και η προεπιλεγμένη εφαρμογή Ταινίες & TV στα Windows 10 δεν μπορεί να τα παίξει. Είναι πιθανό και άλλες πλατφόρμες να έχουν πρόβλημα με αυτό, γι’ αυτό είναι καλή ιδέα η μετατροπή του σε MP4.

  Τρόπος διόρθωσης του σφάλματος VLC που λείπει το Libvlc.dll στα Windows 10

Το screencast που καταγράφει το VLC είναι αρκετά βασικό. Δεν υπάρχουν επιλογές για τη διαχείριση της εισόδου ήχου και δεν μπορείτε να το κάνετε να επισημαίνει τα κλικ όπως θα έκανε μια αποκλειστική εφαρμογή εγγραφής οθόνης. Το βίντεο που θα προκύψει θα χρειαστεί πιθανότατα αρκετή δουλειά μετά την παραγωγή, αλλά αν είστε σε δύσκολη θέση, αυτό θα κάνει το κόλπο.