Το Tunity είναι μια εφαρμογή που μοιάζει με Shazam που στέλνει ήχο τηλεοπτικού καναλιού στη συσκευή σας

Το Shazam είναι μια πολύ δημοφιλής υπηρεσία που βοηθά στην αναγνώριση τραγουδιών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε την υπηρεσία να ακούσει ένα μικρό απόσπασμα αυτού που παίζει στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση ή ίσως να ακούγεται από τα ακουστικά κάποιου και να μπορεί να αναγνωρίσει σωστά το τραγούδι. Το Tunity είναι μια εφαρμογή για iOS και Android που κάνει κάτι παρόμοιο αλλά για ήχο τηλεοπτικών καναλιών. Σκεφτείτε οποιοδήποτε σενάριο όπου κάθεστε και κοιτάζετε μια σίγαση τηλεόραση. Οι ειδήσεις μπορεί να είναι σε εξέλιξη, μια επανάληψη της αγαπημένης σας ταινίας ή σειράς ή ίσως απλώς ένα πραγματικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ. Δυστυχώς, δεδομένου του τόπου που βρίσκεστε, ο ήχος είναι σε σίγαση. Εκεί μπαίνει το Tunity. σας επιτρέπει να σαρώσετε την οθόνη της τηλεόρασης και να μεταδίδει τον ήχο από αυτό το κανάλι απευθείας στη συσκευή Android ή στο iPhone σας.

  Πώς να προστατέψετε το Google Drive σας σε iPhone και iPad με Face ID ή Touch ID

Για να χρησιμοποιήσετε το Tunity, πρέπει να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο, τηλεόραση (δεν χρειάζεται να ακούγεται η ένταση του ήχου) και πρέπει να εγγραφείτε για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook για να εγγραφείτε και να συνδεθείτε σε αυτόν. Αφού συνδεθείτε, επιτρέψτε στην εφαρμογή να χρησιμοποιεί την τρέχουσα τοποθεσία σας και να της παραχωρήσετε πρόσβαση στην κάμερα (οι χρήστες Android θα δώσουν αυτά τα δικαιώματα όταν εγκαταστήσουν την εφαρμογή). Στρέψτε τη συσκευή σας στην οθόνη της τηλεόρασής σας και πατήστε για να ξεκινήσει η σάρωση. Χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για τη σάρωση του τηλεοπτικού καναλιού.

  Πώς να σαρώσετε έναν Snapcode που είναι αποθηκευμένος στο ρολό της κάμεράς σας

Εάν εντοπιστεί σωστά (και ήταν στη δοκιμή μας), ο ήχος σας θα αρχίσει να παίζει. Εάν σαρώσετε ένα μη υποστηριζόμενο κανάλι ή η εφαρμογή δεν ήταν σε θέση να καταλάβει το κανάλι που παρακολουθούσατε, θα σας δώσει την επιλογή να κάνετε μια νέα σάρωση ή να εισαγάγετε μη αυτόματα το όνομα του καναλιού που παρακολουθείτε. Μπορείτε να ελέγξετε την ένταση του ήχου και να προσθέσετε σελιδοδείκτη στο κανάλι εάν το ακούτε συχνά σε μια οθόνη σε σίγαση. Όταν τελειώσετε με την παρακολούθηση/ακρόαση, πατήστε το κουμπί κομμένης οθόνης για να απενεργοποιήσετε τη ροή ήχου.

  Πώς να αφαιρέσετε τον ήχο από ένα βίντεο με το VLC Player

Το Tunity υποστηρίζει πολλά δημοφιλή κανάλια όπως το AMC, το TNT, το Food Network, το ESPN και άλλα. Δυστυχώς το HBO δεν είναι στη μίξη, ούτε πολλά κανάλια που έχω στο δικό μου μέρος του κόσμου, αλλά μπορείτε να υποβάλετε το κανάλι και να ζητήσετε να υποστηριχθεί.

Η εφαρμογή είναι πολύ καλή για να παρακολουθείτε τηλεόραση σε μια καφετέρια ή ένα γυμναστήριο, ή ακόμα και σε ένα αεροδρόμιο, με την προϋπόθεση ότι έχετε δωρεάν Wi-Fi.

Εγκαταστήστε το Tunity από το App Store

Εγκαταστήστε το Tunity από το Google Play Store