Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Η συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη από την Google” στο Android

Η Google απαιτεί από όλες τις συσκευές Android να συμμορφώνονται και να πληρούν τις απαιτήσεις που περιγράφονται στο Έγγραφο ορισμού συμβατότητας, προκειμένου η συσκευή να αποστέλλεται με τις στοκ εφαρμογές της Google που περιλαμβάνουν την εφαρμογή Play Store. Οι συσκευές που δεν πληρούν αυτές τις απαιτήσεις είναι, όσον αφορά την Google, μη ασφαλείς. Οι χρήστες αυτών των συσκευών μπορούν φυσικά να εξακολουθούν να λαμβάνουν εφαρμογές κατεβάζοντας το APK από το Google Play Store, φορτώνοντάς τες, αλλά δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε στην εφαρμογή. Αυτό συμβαίνει επειδή η Google λαμβάνει τώρα μέτρα για τον αποκλεισμό μη πιστοποιημένων συσκευών. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα “Η συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη από την Google”. Αυτό είναι αρκετά εύκολο να διορθωθεί χάρη στο α λύση από προγραμματιστές XDA.

  Πώς να εκτελέσετε ενέργειες πατώντας στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας Android

Ελέγξτε την πιστοποίηση συσκευής

Εάν εμφανιστεί το σφάλμα “Η συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη από την Google” στη συσκευή σας, είναι ασφαλές να πούμε ότι έχετε μια μη πιστοποιημένη συσκευή. Εάν, από θαύμα, δεν είδατε αυτό το σφάλμα κατά τη ρύθμιση της συσκευής, μπορεί να μην το δείτε, αλλά μπορεί να είναι η υποκείμενη αιτία γιατί δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές από το Play Store ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google.

Για να ελέγξετε την κατάσταση πιστοποίησης της συσκευής σας, φορτώστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Play Store (αν δεν την έχετε ήδη στη συσκευή σας). Δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε, αλλά πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω αριστερά, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο συρτάρι πλοήγησης και πατήστε Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης Ρυθμίσεις όπου θα δείτε ένα πεδίο «Πιστοποίηση συσκευής».

  Ελευθερώστε χώρο στο Android καταργώντας ανεπιθύμητες εφαρμογές και διπλότυπες φωτογραφίες

Επιδιόρθωση “Η συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη από την Google”

Η εφαρμογή Google Play Store αναζητά ένα αναγνωριστικό που ονομάζεται GSF Device-ID. Σε μια μη πιστοποιημένη συσκευή, δεν μπορεί να βρει αυτό το αναγνωριστικό και αποκλείει τις λήψεις εφαρμογών και τη σύνδεση της Google. Για να παρακάμψετε το σφάλμα “Η συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη από την Google”, πρέπει να βρείτε το αναγνωριστικό συσκευής GSF χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που ονομάζεται Αναγνωριστικό συσκευής. Μεταφορτώστε αυτήν την εφαρμογή κατεβάζοντας το APK της, αντιγράφοντας την στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας και εγκαθιστώντας την από εκεί.

Αντιγράψτε το GSF Device-ID και μετατρέψτε το από δεκαεξαδικό σε δεκαδικό χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή. Αντιγράψτε το αναγνωριστικό μετατροπής.

Στη συνέχεια, επισκεφτείτε τη σελίδα Εγγραφή συσκευής της Google και επικολλήστε το αναγνωριστικό που αντιγράψατε εδώ και κάντε κλικ στην Εγγραφή.

  Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο έκθεσης και σημείου χρώματος για να δημιουργήσετε μοναδικά φίλτρα [Android]

Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το σφάλμα “Η συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη από την Google” στη συσκευή σας για τις περισσότερες συσκευές, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις, οπότε θα πρέπει να ζείτε με εφαρμογές πλευρικής φόρτωσης αντί να τις λαμβάνετε από το Play Store.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μόνο και μόνο επειδή έχετε καταχωρίσει τη συσκευή σας στην Google, δεν σημαίνει ότι η συσκευή σας πληροί αυτόματα τις απαιτήσεις του κατασκευαστή που είχε η Google για τη συσκευή σας. Δεν είναι ακόμα τόσο ασφαλής όσο μια πιστοποιημένη συσκευή. Αυτό λειτουργεί μόνο για να διορθώσει το σφάλμα “Η συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη από την Google” και τίποτα πέρα ​​από αυτό.