Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η αλλαγή μεγέθους GIF” του Discord στα Windows 11

Μια εικόνα λέει χίλιες λέξεις, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε εικόνες και GIF για να κάνουμε τις συνομιλίες μας στο Discord πιο ενδιαφέρουσες. Ωστόσο, τι γίνεται εάν το Discord αποτύχει να ανεβάσει ένα emote GIF και σας εμφανίσει το σφάλμα “δεν μπορώ να αλλάξω το μέγεθος του GIF”;

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται συνήθως όταν το μέγεθος GIF υπερβαίνει τα υποστηριζόμενα όρια του Discord. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα. Παρακάτω, θα εξετάσουμε διάφορες λύσεις για τη διόρθωση του σφάλματος Discord “δεν μπορεί να αλλάξει μέγεθος GIF” στα Windows.

1. Βελτιστοποιήστε το GIF

Στο Discord, οι μεταφορτώσεις αρχείων περιορίζονται σε μέγιστο μέγεθος 8 MB. Ωστόσο, τα emotes GIF δεν πρέπει να είναι περισσότερα από 256 KB και θα πρέπει να έχουν διαστάσεις 128×128 pixel ή μικρότερες. Εάν προσπαθήσετε να ανεβάσετε ένα GIF που ξεπερνά αυτούς τους περιορισμούς μεγέθους, θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα “δεν είναι δυνατή η αλλαγή μεγέθους GIF”.

  Γιατί το iPhone σας έκανε έναν ήχο ή δόνηση; Δείτε πώς μπορείτε να το μάθετε

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε το GIF πριν το ανεβάσετε στο Discord. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε διαθέσιμο βελτιστοποιητή GIF, αλλά συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Ezgif καθώς είναι δωρεάν στη χρήση και βελτιστοποιεί γρήγορα τα GIF. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

  • Επισκέψου το Ιστοσελίδα Ezgif.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή αρχείου και επιλέξτε το GIF που προκαλεί το σφάλμα στο upsrc=”https://wilku.top/wp-content/uploads/2023/07/How-to-Fix-Discords-Cannot-Resize-GIF-Error -on-Windows.jpg”/>
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Μεταφόρτωση.
  • Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό επιπέδου συμπίεσης για να ρυθμίσετε χειροκίνητα την ποσότητα συμπίεσης. Εάν το GIF σας είναι μεγάλο σε μέγεθος, ρυθμίστε το ρυθμιστικό σε υψηλότερο επίπεδο.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Βελτιστοποίηση GIF.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.
  • Τώρα, ελέγξτε αν μπορείτε να ανεβάσετε το GIF. Εάν όχι, πιθανότατα η ανάλυση είναι μεγαλύτερη από 128*128 pixel. Για να μειώσετε την ανάλυση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στην καρτέλα Αλλαγή μεγέθους.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή αρχείων και ανεβάστε το βελτιστοποιημένο GIF.
  • Πληκτρολογήστε 128 και στα δύο πεδία Width και Height. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή μεγέθους εικόνας.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο Αποθήκευση.
  •   Τρόπος επιδιόρθωσης όταν συνδέεστε σε Wi-Fi αλλά δεν υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο στα Windows 11

    2. Αποσυνδεθείτε και επιστρέψτε στην εφαρμογή Discord

    Το σφάλμα “δεν μπορώ να αλλάξω το μέγεθος GIF” του Discord μπορεί επίσης να προκύψει λόγω προσωρινού σφάλματος ή σφάλματος με τον λογαριασμό σας Discord. Σε αυτήν την περίπτωση, η καλύτερη λύση είναι να αποσυνδεθείτε και να εισέλθετε στην εφαρμογή Discord. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  • Εκκινήστε το Discord στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear στην κάτω αριστερή γωνία.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Αποσύνδεση στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  • Εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας και κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση.
  • Μετά από αυτό, προσπαθήστε να ανεβάσετε το GIF και ελέγξτε αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το σφάλμα.

    3. Διαγράψτε τα δεδομένα προσωρινής μνήμης Discord

    Η προσωρινή μνήμη του Discord αποθηκεύει όλα τα πολυμέσα σας, ώστε να μην χρειάζεται να τα κατεβάζετε ξανά κάθε φορά που το βλέπετε. Ωστόσο, είτε οφείλεται σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, ξαφνικές διακοπές λειτουργίας του συστήματος λόγω διακοπής ρεύματος ή κάτι άλλο, τα δεδομένα της προσωρινής μνήμης μπορεί να καταστραφούν και να προκαλέσουν προβλήματα όπως αυτό.

      Πώς να ρυθμίσετε τα εικονίδια της γραμμής εργασιών των Windows 11 ώστε να μην συνδυάζονται ποτέ

    Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη Discord στον υπολογιστή σας.

    4. Επανεγκαταστήστε το Discord

    Το μήνυμα σφάλματος μπορεί επίσης να προκύψει λόγω προβλήματος στα αρχεία εγκατάστασης του Discord. Μπορείτε να το διορθώσετε με επανεγκατάσταση του Discord.

    Για να το κάνετε αυτό, πρώτα απεγκαταστήστε την εφαρμογή στα Windows και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το Σελίδα λήψης Discord και εγκαταστήστε το στη συσκευή σας.

    Αντιμετωπίζετε ακόμα το θέμα; Εάν ναι, αυτό σημαίνει ότι πιθανώς πρόκειται για πρόβλημα με τον λογαριασμό σας Discord. Σε αυτή την περίπτωση, η μόνη λύση είναι να απευθυνθείτε στον Υποστήριξη Discord ομάδα και ζητήστε τους να επιλύσουν το πρόβλημα.

    Κάντε τις συνομιλίες σας ενδιαφέρουσες με τα GIF Emotes στο Discord

    Είναι πολύ εύκολο να ανεβάσετε και να δημοσιεύσετε emotes GIF στο Discord. Αλλά μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε το σφάλμα “δεν μπορώ να αλλάξω μέγεθος GIF” όταν προσπαθείτε να ανεβάσετε ένα. Ευτυχώς, μπορείτε να λύσετε γρήγορα το πρόβλημα ακολουθώντας τις παραπάνω λύσεις.