Πώς να διορθώσετε το συναγερμό που δεν κουδουνίζει στο iOS 11

Αν διαβάζετε αυτό, είναι πιθανό να καθυστερήσατε για κάτι σημαντικό. Το iOS 11 έχει σφάλμα συναγερμού. Δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα, αλλά πολλοί άνθρωποι σε πολλά φόρουμ παραπονιούνται για χαμένους συναγερμούς. Κανονικά, μπορείτε να αποδώσετε ένα χαμένο ξυπνητήρι στο ότι κοιμηθήκατε υπερβολικά, αλλά αν συμβεί πάρα πολλές φορές, αρχίζετε να αναρωτιέστε αν είστε εσείς ή το ξυπνητήρι σας, δηλαδή το iPhone σας. Το σφάλμα μη κουδουνίσματος του συναγερμού έχει αναφερθεί σε συσκευές με iOS 11 – iOS 11.1. Εδώ είναι μερικές διορθώσεις.

Διόρθωση συναγερμού που δεν κουδουνίζει

Δοκιμάστε όλες αυτές τις επιδιορθώσεις αντί να δοκιμάσετε απλώς μία και να περιμένετε να διορθώσει το πρόβλημα.

  Πώς να επισημάνετε εικόνες στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Ενημερώστε το iOS σε 11.2

Το iOS 11.2 έχει κυκλοφορήσει και έχει αρκετές διορθώσεις σφαλμάτων. Το ξυπνητήρι που δεν χτυπάει στο iOS 11 δεν αναφέρεται, αλλά είναι πιθανό ότι με όλα τα άλλα σφάλματα του iOS 11 η Apple απλά δεν ήθελε να το αναφέρει και το διόρθωσε κάτω από την κουκούλα. Αυτό σημαίνει ότι η ενημέρωση ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα ή όχι. Ανεξάρτητα, ενημερώστε ούτως ή άλλως και στη συνέχεια ακολουθήστε τις άλλες λύσεις παρακάτω.

Επανεκκινήστε το iPhone

Συνήθως δεν κάνουμε επανεκκίνηση των συσκευών μας, αλλά φαίνεται να είναι ένα από τα πράγματα που φαίνεται να επιλύουν το πρόβλημα σύμφωνα με τους χρήστες που το αντιμετωπίζουν. Κλείστε το τηλέφωνό σας και ενεργοποιήστε το ξανά.

Διαγραφή συναγερμού και προσθήκη νέου

Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά διαγράψτε όλα τα ξυπνητήρια που έχετε ορίσει στο iPhone σας και προσθέστε τα ξανά. Για να διαγράψετε ένα ξυπνητήρι, ανοίξτε την εφαρμογή Ρολόι και μεταβείτε στην καρτέλα Ξυπνητήρια. Πατήστε επεξεργασία επάνω αριστερά και μετά πατήστε το κουμπί μείον δίπλα σε κάθε ξυπνητήρι για να το αφαιρέσετε. Πατήστε το κουμπί συν επάνω δεξιά για να προσθέσετε ένα νέο ξυπνητήρι.

  Πώς να αναφέρετε και να αποκλείσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα iMessage στο iOS

Αλλαγή του ήχου συναγερμού

Αλλάξτε τον ήχο του ξυπνητηριού σας σε κάτι άλλο. Εάν όντως κοιμάστε με το ξυπνητήρι σας, αυτό θα πρέπει να το διορθώσει επίσης. Το πιο σημαντικό, εάν ένα συγκεκριμένο αρχείο ήχου είναι κατεστραμμένο ή το λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί να το «δώσει», αυτό μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Δεν ακούγεται εύλογο, αλλά το iOS έχει σφάλματα όπως αυτό. Ένα διαβόητο, ακόμα ανομολόγητο σφάλμα είναι οι φωτογραφίες που δεν εμφανίζονται στο σφάλμα roll της κάμερας.

Για να αλλάξετε τον ήχο του ξυπνητηριού, ανοίξτε την εφαρμογή Ρολόι και μεταβείτε στην καρτέλα Ξυπνητήρι. Πατήστε το κουμπί επεξεργασίας επάνω αριστερά και μετά πατήστε το ξυπνητήρι για το οποίο θέλετε να αλλάξετε τον ήχο. Στην οθόνη επεξεργασίας του ξυπνητηριού, πατήστε Ήχος και επιλέξτε διαφορετικό ήχο για το ξυπνητήρι.

  Πώς να διορθώσετε το iOS 15.0.2 που δεν ενημερώνεται

Διαγραφή εφαρμογών συναγερμού

Εάν έχετε εφαρμογές συναγερμού ή εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι σας βοηθούν να κοιμάστε καλύτερα, αφαιρέστε τις από το τηλέφωνό σας. Εάν υπάρχουν δεδομένα που δεν θέλετε να χάσετε, ελέγξτε αν η εφαρμογή διαθέτει επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εάν η εφαρμογή δεν διαθέτει επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τα δεδομένα, εκφορτώστε την εφαρμογή αντί να την απεγκαταστήσετε.

Συναγερμός δεν χτυπάει – Σφάλμα

Αυτό το σφάλμα εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Για ορισμένους χρήστες, δεν χτυπούν συναγερμοί. Για άλλους, τα ξυπνητήρια χτυπούν μερικές ημέρες, αλλά όχι σε άλλες. Σε άλλες περιπτώσεις, μόνο ένας ή δύο συγκεκριμένοι συναγερμοί αποτυγχάνουν να χτυπήσουν, και το κάνουν τυχαία, δηλαδή μερικές φορές ο συναγερμός θα χτυπήσει και άλλες όχι. Αυτό είναι που δυσκολεύει τον εντοπισμό του αν είστε εσείς που κοιμάστε με το ξυπνητήρι ή το ξυπνητήρι που δεν χτυπάει.