Πώς να περικόψετε ένα βίντεο στα Windows 10 χωρίς εφαρμογές τρίτων

Τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο είναι συνήθως ένα από τα δύο πράγματα. περίπλοκο ή ακριβό. Αν θέλετε να κάνετε μια σχετικά απλή επεξεργασία σε ένα βίντεο, μια περίπλοκη εφαρμογή δημιουργίας και επεξεργασίας βίντεο όπως το OBS Studio είναι υπερβολική. Δυστυχώς, οι δωρεάν εφαρμογές συχνά συνοδεύονται από περιορισμούς. Τα καλά νέα είναι ότι η Microsoft γίνεται πιο έξυπνη και κάνει πιο ισχυρές τις εφαρμογές μετοχών της. Η εταιρεία δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη μια πλήρη σουίτα επεξεργασίας βίντεο στο λειτουργικό της σύστημα, αλλά αν θέλετε να περικόψετε ένα βίντεο στα Windows 10, μπορείτε χωρίς να χρειάζεστε εφαρμογές τρίτων για να κάνετε το κόλπο.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες ήταν σε θέση να επεξεργάζεται βίντεο για λίγο, αλλά τα στοιχεία ελέγχου δεν ήταν ακριβώς προφανή και η εφαρμογή δεν ενσωματώνει τα βίντεο τόσο καλά όσο και τις φωτογραφίες. Ωστόσο, η εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση έχει λάβει μια ενημέρωση που διευκολύνει το άνοιγμα ενός βίντεο για επεξεργασία στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Μία από τις δυνατότητες επεξεργασίας στην εφαρμογή είναι μια δυνατότητα περικοπής.

  Πώς να αλλάξετε το ύψος ή το πλάτος της γραμμής εργασιών στα Windows 10

Εφαρμογή Ταινιών & Τηλεόρασης

Ανοίξτε το βίντεο που θέλετε να περικόψετε στην εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση. Θα δείτε ένα κουμπί επεξεργασίας δίπλα στο κουμπί μίνι προβολής. Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε την επιλογή «Περικοπή» από το μενού που εμφανίζεται.

Αυτό θα ανοίξει το βίντεο στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Θα τεθεί αυτόματα σε παύση. Χρησιμοποιήστε τα δύο ρυθμιστικά στη γραμμή αναζήτησης για να επιλέξετε το τμήμα του βίντεο που θέλετε να περικόψετε. Το τμήμα μεταξύ των δύο ρυθμιστικών είναι το τμήμα που θα παραμείνει στο βίντεο που αποθηκεύετε ενώ όλα τα έξω από αυτό θα περικοπούν. Κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση αντιγράφου” επάνω δεξιά για να αποθηκεύσετε το περικομμένο βίντεο.

  Το Dropbox δεν ανταποκρίνεται, συνεχίζει να συντρίβεται στα Windows 10

Θα αποθηκεύσει το περικομμένο βίντεο στον ίδιο κατάλογο στον οποίο βρίσκεται για παράδειγμα το αρχικό. εάν ένα βίντεο βρίσκεται στον φάκελο Βίντεο και το περικόψετε, η περικομμένη έκδοση θα αποθηκευτεί επίσης στο φάκελο Βίντεο. Θα έχει το ίδιο όνομα με το αρχικό βίντεο με το “Trim” προσαρτημένο στο τέλος.

Εφαρμογή Φωτογραφίες

Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα βίντεο στην εφαρμογή Φωτογραφίες για επεξεργασία, θα πρέπει πρώτα να προσθέσετε τον φάκελο στον οποίο βρίσκεται το βίντεο στην εφαρμογή. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και μεταβείτε στην καρτέλα Φάκελοι. Προσθέστε το φάκελο με το βίντεο και μετά ανοίξτε τον. Κάντε δεξί κλικ στο βίντεο και μεταβείτε στο Επεξεργασία & Δημιουργία > Περικοπή.

  Τρόπος αναπαραγωγής ήχων εκκίνησης και τερματισμού συστήματος στα Windows 10

Για να είμαστε σαφείς, και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Φωτογραφίες για να περικόψετε βίντεο στα Windows 10. Η μόνη διαφορά είναι πώς ανοίγετε ένα βίντεο για να το περικόψετε. Η εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση σάς προσφέρει μια ευκολότερη μέθοδο για να ανοίξετε ένα βίντεο για επεξεργασία. Εάν το κάνετε μέσω της εφαρμογής Φωτογραφίες, θα καταλήξετε να προσθέσετε έναν πάρα πολλούς φακέλους σε αυτήν.