Πώς να κρύψετε ένα κοντινό δίκτυο WiFi στα Windows 10

Τα Windows εντοπίζουν όλα τα δίκτυα WiFi στην περιοχή σας. Θα συνδεθεί μόνο σε ένα δίκτυο στο οποίο γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης, αλλά τα άλλα δίκτυα εξακολουθούν να εμφανίζονται στη λίστα των δικτύων WiFi. Εάν κάνετε συχνά κλικ κατά λάθος σε ένα από αυτά τα δίκτυα ή θέλετε να περικόψετε τη λίστα των δικτύων για δική σας διευκόλυνση, μπορείτε να αποκρύψετε ένα κοντινό δίκτυο WiFi από τη λίστα. Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να αποκρύψετε ένα κοντινό δίκτυο WiFi.

Απόκρυψη ενός κοντινού δικτύου WiFi

Γνωρίζετε ήδη το όνομα του δικτύου που θέλετε να αποκρύψετε από τη λίστα των δικτύων WiFi. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή και αντικαταστήστε το “Δίκτυο WiFi που θέλετε να αφαιρέσετε” με το όνομα του δικτύου που θέλετε να αφαιρέσετε από τη λίστα.

netsh wlan add filter permission=block ssid="WiFi network you want to remove" networktype=infrastructure

Εμφάνιση ενός κρυφού δικτύου WiFi σε κοντινή απόσταση

Για να εμφανίσετε ξανά το δίκτυο στη λίστα, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή και αντικαταστήστε το “Δίκτυο WiFi που θέλετε να εμφανιστεί” με το όνομα του δικτύου.

netsh wlan delete filter permission=block ssid="WiFi network you want to show" networktype=infrastructure

Το δίκτυο που αποκρύψατε θα εμφανιστεί ξανά στη λίστα των δικτύων WiFi. Αυτό είναι ένα φίλτρο που εφαρμόζετε στο σύστημά σας, ώστε να κρύβετε το δίκτυο μόνο για τον εαυτό σας. Οποιοσδήποτε άλλος βρίσκεται εντός εμβέλειας μπορεί ακόμα να το δει. Δεν θα μπορείτε να εξαναγκάσετε ένα δίκτυο να εμφανίζεται στη λίστα δικτύων εάν έχει κρυφτεί από όποιον το κατέχει.

  Πώς να μετονομάσετε τα στοιχεία της λίστας εφαρμογών στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Εάν αλλάξει το όνομα ενός δικτύου, το φίλτρο θα εξακολουθεί να λειτουργεί για να το αποκλείσει. Μερικές φορές ένα σύστημα προσπαθεί συνεχώς να συνδεθεί σε ένα δίκτυο επειδή είναι ισχυρότερο και αυτό μπορεί να γίνει ενοχλητικό, ειδικά αν αυτό στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε έχει ασθενέστερο σήμα. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να το σταματήσετε. Ομοίως, εάν βρίσκεστε σε εμβέλεια ενός ανοιχτού ή δημόσιου δικτύου WiFi στο οποίο το σύστημά σας προσπαθεί συνεχώς να συνδεθεί, αυτός είναι ο απλός τρόπος για να το προσθέσετε στη μαύρη λίστα.

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές θεωρούν την εμβέλεια και την ισχύ του σήματος ως τον αποφασιστικό παράγοντα όταν προτείνουν ένα δίκτυο για σύνδεση. Δεν μπορεί να λάβει υπόψη πόσο συμφορημένο είναι ένα δίκτυο ή εάν είναι πραγματικά ταχύτερο ως προς το εύρος ζώνης από τη σύνδεση στην οποία είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή. Εάν έχετε WiFi που αποσυνδέεται συχνά, θα εκτιμήσετε αυτό το μικρό φίλτρο ακόμη περισσότερο. Είναι χρήσιμο τόσο για τη δουλειά όσο και για το σπίτι. Στην εργασία, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκλείσετε ένα δίκτυο που χρησιμοποιεί διαφορετικό τμήμα ή που έχει δημιουργηθεί για συγκεκριμένο σκοπό και στο σπίτι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκλείσετε δίκτυα που ανήκουν σε γείτονές σας.

  Πώς να ενημερώσετε το υλικολογισμικό των AirPods σας