Πώς να κρύψετε μια μονάδα δίσκου από την Εξερεύνηση αρχείων χωρίς να την αποσυναρμολογήσετε στα Windows 10

Η Εξερεύνηση αρχείων παραθέτει όλες τις μονάδες δίσκου που έχουν ρυθμιστεί στο σύστημά σας. Αυτό περιλαμβάνει δεσμευμένες μονάδες δίσκου, τοπικές μονάδες, εξωτερικές μονάδες δίσκου, μονάδες USB και μονάδες δίσκου δικτύου. Η δεσμευμένη μονάδα δίσκου ή η μονάδα ανάκτησης είναι συνήθως κρυμμένη και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν. Μπορείτε να αποκρύψετε μια μονάδα δίσκου από την Εξερεύνηση αρχείων από την εφαρμογή Διαχείριση δίσκων, αλλά αυτό καθιστά επίσης τη μονάδα απρόσιτη. Εάν θέλετε να αποκρύψετε μια μονάδα δίσκου από την Εξερεύνηση αρχείων, αλλά εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν, χρειάζεστε ένα μικρό hack στο μητρώο.

Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows.

Απόκρυψη μονάδας δίσκου από την Εξερεύνηση αρχείων

Ανοίξτε τον επεξεργαστή μητρώου των Windows πληκτρολογώντας «regedit» στο πλαίσιο εκτέλεσης. Στον επεξεργαστή μητρώου, μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer

Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί Explorer και επιλέξτε New>DWORD (32-bit) τιμή. Ονομάστε την τιμή NoDrives και κάντε διπλό κλικ για να την επεξεργαστείτε. Στο πλαίσιο της τιμής DWORD, αλλάξτε την τιμή βάσης από Δεκαεξαδική σε Δεκαδική. Τώρα, πρέπει να επεξεργαστείτε την τιμή στο πεδίο Δεδομένα τιμής.

  Πώς να παίξετε αρχεία OGG στα Windows 10

Η τιμή που εισάγετε στο πεδίο Δεδομένα τιμής εξαρτάται από τη μονάδα δίσκου που θέλετε να αποκρύψετε. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και ελέγξτε το γράμμα που έχει εκχωρηθεί στη μονάδα δίσκου που θέλετε να αποκρύψετε. Από την παρακάτω λίστα, ελέγξτε ποια τιμή αντιστοιχεί στη μονάδα δίσκου που θέλετε να αποκρύψετε και εισαγάγετε την στο πεδίο Δεδομένα τιμής. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκρύψετε τη μονάδα δίσκου E, θα εισαγάγετε 16.

Α’1
Β 2
Γ 4
Δ 8
Ε 16
F 32
Ζ 64
Η 128
Ι 256
J 512
Κ 1024
L 2048
Μ 4096
Ν 8192
Ο 16384
Ρ 32768
Q 65536
R 131072
S 262144
Τ 524288
U 1048576
V 2097152
W 4194304
X 8388608
Υ 16777216
Ζ 33554432

  Πώς να επιλέξετε έναν εκτυπωτή με βάση τη θέση στα Windows 10

Αφού προσθέσετε την τιμή, κλείστε τον επεξεργαστή μητρώου, αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά. Η μονάδα δίσκου θα είναι κρυφή από την Εξερεύνηση αρχείων, ωστόσο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν και σε όλους τους φακέλους και τα αρχεία σε αυτήν.

Για πρόσβαση στην κρυφή μονάδα δίσκου, κάντε κλικ στη γραμμή τοποθεσίας στην Εξερεύνηση αρχείων και εισαγάγετε το γράμμα της μονάδας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ανοίξετε την κρυφή μονάδα δίσκου E, θα εισαγάγετε;

E:/

Αυτό θα εμφανίσει όλα τα αρχεία και τους φακέλους στη ρίζα της μονάδας E. Μπορείτε να πλοηγηθείτε ελεύθερα στη μονάδα δίσκου. Εάν έχετε τη διαδρομή προς έναν συγκεκριμένο φάκελο ή αρχείο στη μονάδα δίσκου, μπορείτε να το επικολλήσετε στη γραμμή τοποθεσίας, να πατήσετε Enter και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό.

  Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε επιφανειακό tablet και φορητό υπολογιστή με οθόνη αφής στα Windows 10

Εάν πρέπει να αποκρύψετε πολλές μονάδες δίσκου, πρέπει να προσθέσετε τις τιμές τους και, στη συνέχεια, να εισαγάγετε το άθροισμα στο πεδίο Δεδομένα τιμής. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκρύψετε τη μονάδα δίσκου C και D, θα προσθέσετε τις τιμές τους, π.χ., 4 + 8. Η τιμή που εισάγετε θα είναι 12. Για να αποκρύψετε τη μονάδα δίσκου, μπορείτε να ορίσετε την τιμή αυτής της τιμής DWORD σε 0, ή μπορείτε να το διαγράψετε. Θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε το σύστημά σας.