Πώς να διορθώσετε τα πλήκτρα βέλους που δεν λειτουργούν στο Excel – αρχειοθέτηση

Η χρήση των πλήκτρων βέλους για την επεξεργασία του φύλλου εργασίας του Excel διευκολύνει την πλοήγηση στο κελί και είναι ο καλύτερος τρόπος για να επισημάνετε και να ελέγξετε τα δεδομένα σας. Αν και το ποντίκι σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετακινηθείτε στα κελιά, το να μην έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε και τα πλήκτρα βέλους μπορεί να είναι απογοητευτικό.

Εάν τα πλήκτρα βέλους δεν λειτουργούν στο Excel, υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό και η επιδιόρθωση του προβλήματος μπορεί να είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Διαβάστε παρακάτω για μερικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να τις αντιμετωπίσετε, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα επαναφέρουν τα πλήκτρα βέλους στη λειτουργία όπως αναμένεται.

Τα πλήκτρα βέλους δεν λειτουργούν στο Excel σε φορητό υπολογιστή

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε τα πλήκτρα βέλους να λειτουργούν ξανά στο υπολογιστικό φύλλο Excel μέσω του φορητού υπολογιστή σας:

Ελέγξτε εάν το Scroll Lock είναι ενεργοποιημένο

Ένας συνηθισμένος λόγος για τον οποίο τα πλήκτρα βέλους σταματούν να λειτουργούν είναι επειδή είναι ενεργοποιημένο το πλήκτρο “Scroll Lock”. Ελέγξτε το πληκτρολόγιό σας για να δείτε αν είναι αναμμένη η λυχνία για το πλήκτρο “Scroll Lock”. Εάν είναι ενεργοποιημένο, πατήστε το κουμπί “Κλείδωμα κύλισης” για να το απενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξανά τα πλήκτρα βέλους στο Excel.

Απενεργοποιήστε τα αυτοκόλλητα πλήκτρα

Μια άλλη επιλογή επιδιόρθωσης είναι να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “Sticky Keys”. Παρόλο που το “Sticky Keys” δεν συνδέεται απευθείας με το Excel ή τα πλήκτρα βέλους του φορητού υπολογιστή σας, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο για να δείτε εάν αυτό το διορθώνει. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μεταβείτε στη λειτουργία “Sticky Keys”:

  Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση πληκτρολογίου στο MS Word 2016
  • Εκκινήστε τον Πίνακα Ελέγχου.
  • Επιλέξτε “Κέντρο Ευκολίας Πρόσβασης”.
  • Τώρα επιλέξτε «Κάντε το πληκτρολόγιο πιο εύκολο στη χρήση» ή «Αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του πληκτρολογίου σας».
  • Επιλέξτε την επιλογή που λέει, “Απενεργοποίηση κολλημένων πλήκτρων” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.
  • Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα

    Τα πρόσθετα είναι εξαιρετικά για να αξιοποιήσετε περισσότερο το Excel. Ωστόσο, μερικές φορές τα πρόσθετα μπορούν να προκαλέσουν διενέξεις. Εάν έχετε εγκατεστημένα πρόσθετα, δοκιμάστε να τα απενεργοποιήσετε για να δείτε αν έτσι τα πλήκτρα βέλους λειτουργούν ξανά. Για να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα Excel, κάντε τα εξής:

  • Ανοίξτε το “Excel”.
  • Στο επάνω μέρος, επιλέξτε το μενού “Αρχείο” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Επιλογές” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  • Επιλέξτε “Πρόσθετα” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή για να δείτε τις ρυθμίσεις του πρόσθετου.
  • Επιλέξτε “Πρόσθετα Excel” μέσω του αναπτυσσόμενου μενού και, στη συνέχεια, “Μετάβαση”.
  • Καταργήστε την επιλογή όλων των πρόσθετων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.
  • Τα πλήκτρα βέλους δεν λειτουργούν στο Excel σε Mac

    Εάν τα πλήκτρα βέλους αρνούνται να λειτουργήσουν όταν χρησιμοποιείτε το Excel στο Mac σας, δοκιμάστε τις ακόλουθες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων:

    Ελέγξτε εάν το Scroll Lock είναι ενεργοποιημένο

    Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους τα πλήκτρα βέλους δεν λειτουργούν είναι επειδή είναι ενεργοποιημένο το “Κλείδωμα κύλισης”. Το “Scroll Lock” μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά λάθος και να παραμείνει απαρατήρητο. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές για την απενεργοποίηση του “Scroll Lock” σε Mac:

    • Πατήστε το πλήκτρο “F14” ή το πλήκτρο “Shift” + “F14”.
    • Ή πατήστε το πλήκτρο “Command” + “F14”.

    Ένας από αυτούς τους συνδυασμούς πλήκτρων θα πρέπει να απενεργοποιήσει το “Κλείδωμα κύλισης”.

    Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα

    Τα πρόσθετα είναι εξαιρετικά, αλλά μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν διενέξεις με το κύριο λογισμικό. Εάν έχετε εγκατεστημένα πρόσθετα στο Excel, δοκιμάστε να τα απενεργοποιήσετε για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετά σας στο Excel:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή “Excel”.
  • Επιλέξτε το μενού «Αρχείο» και μετά επιλέξτε «Επιλογές» από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  • Επιλέξτε “Πρόσθετα” για να δείτε τις ρυθμίσεις των πρόσθετων στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  • Επιλέξτε “Πρόσθετα Excel” από το αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Μετάβαση”.
  • Καταργήστε την επιλογή όλων των πρόσθετων και μετά “OK” για επιβεβαίωση.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει κάθε επιλογή πρόσθετου στο αναπτυσσόμενο μενού.
  •   Πώς να παίξετε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify με την Alexa

    Τα πλήκτρα βέλους δεν λειτουργούν στο Excel σε υπολογιστή με Windows

    Εάν τα πλήκτρα βέλους δεν λειτουργούν στο Excel σε υπολογιστή με Windows, δοκιμάστε αυτές τις κοινές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να επιλύσετε την αιτία:

    Ελέγξτε εάν το Scroll Lock είναι ενεργοποιημένο

    Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο τα πλήκτρα βέλους σταματούν να λειτουργούν. Ελέγξτε εάν το πλήκτρο “Scroll Lock” είναι ενεργοποιημένο. Τα πληκτρολόγια επιτραπέζιου υπολογιστή έχουν συνήθως μια σειρά από φώτα στο επάνω μέρος για να υποδεικνύουν κύλιση, κεφαλαία ή κλειδώματα αριθμών. Εάν το “Scroll Lock” είναι ενεργοποιημένο, απλώς πατήστε το κουμπί “Scroll Lock” στο πληκτρολόγιό σας για να το απενεργοποιήσετε. Ή εάν το πληκτρολόγιό σας δεν έχει κουμπί “Κλείδωμα κύλισης”, δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο οθόνης:

  • Ανοίξτε το μενού Έναρξη και αναζητήστε το “Πληκτρολόγιο οθόνης” και, στη συνέχεια, επιλέξτε αυτήν την επιλογή.
  • Στη δεξιά πλευρά του εικονικού πληκτρολογίου, θα δείτε όλα τα πλήκτρα κλειδώματος. Εντοπίστε το κλειδί με την ένδειξη “ScrLk”. Κάντε κλικ σε αυτό και θα απενεργοποιήσει το κλείδωμα κύλισης του υπολογιστή σας εάν ήταν ενεργοποιημένο.
  • Απενεργοποιήστε τα αυτοκόλλητα πλήκτρα

    Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Sticky Keys”. Αν και τα “Sticky Keys” δεν σχετίζονται άμεσα με το Excel ή τα πλήκτρα βέλους, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή:

  • Πληκτρολογήστε μια αναζήτηση για “Πίνακας Ελέγχου” και ανοίξτε τον.
  • Επιλέξτε “Κέντρο Ευκολίας Πρόσβασης”.
  • Επιλέξτε “Κάντε το πληκτρολόγιο πιο εύκολο στη χρήση” ή “Αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του πληκτρολογίου σας”.
  • Καταργήστε την επιλογή της επιλογής “Ενεργοποίηση κολλημένων πλήκτρων” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.
  • Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα

    Τα πρόσθετα είναι εξαιρετικά για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε περισσότερα από το Excel. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν συγκρούσεις κατά καιρούς. Εάν έχετε ενεργοποιημένα πρόσθετα στο Excel, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο τα πλήκτρα βέλους δεν λειτουργούν. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα. Δείτε πώς:

  • 212
  • Εκκινήστε το “Excel”.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή μενού “Αρχείο” στην κορυφή και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Επιλογές” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  • Επιλέξτε “Πρόσθετα” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή για να δείτε τις ρυθμίσεις των πρόσθετων του Excel.
  • Επιλέξτε “Πρόσθετα Excel” από το αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Μετάβαση”.
  • Καταργήστε την επιλογή όλων των πρόσθετων και, στη συνέχεια, επιλέξτε “OK”.
  •   8 τρόποι για να ασφαλίσετε την επόμενη βιντεοκλήση σας με ζουμ

    Τα πλήκτρα βέλους δεν λειτουργούν στο Excel (Μη κλείδωμα κύλισης)

    Εάν τα πλήκτρα βέλους εξακολουθούν να μην λειτουργούν στο Excel και το κλείδωμα κύλισης δεν είναι ενεργοποιημένο, ακολουθούν περισσότερες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε από τη συσκευή σας που ενδέχεται να το λύσουν.

    Έξοδος από τη λειτουργία εισαγωγής τύπου

    Στο Excel, μπορεί να βρίσκεστε σε λειτουργία εισαγωγής τύπου, που σημαίνει ότι έχετε επιλέξει ένα κελί στο Excel και πληκτρολογήσατε “=” και στη συνέχεια ξεκινήσατε να πληκτρολογείτε μια συνάρτηση. Εάν πατήσετε το πλήκτρο βέλους σε αυτό το σενάριο, το επιλεγμένο κελί στον τύπο θα αλλάξει, αλλά τα πλήκτρα βέλους δεν θα ελέγχουν τον κέρσορα στο φύλλο εργασίας.

    Για να λειτουργήσουν ξανά τα βέλη, απλώς πατήστε “Enter” και μετά “Ctrl-Z” για να αναιρέσετε τον τύπο και να βγείτε από τη λειτουργία εισαγωγής.

    Καταργήστε το πάγωμα στηλών ή γραμμών μέσα στην τρέχουσα προβολή

    Εάν τα κελιά στο φύλλο εργασίας που εξετάζετε βρίσκονται μέσα σε μια ομάδα παγωμένων γραμμών ή στηλών, μπορεί να φαίνεται ότι τα πλήκτρα βέλους έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Δεν χρειάζεται να ξεπαγώσετε αυτά τα τζάμια. Θα μπορούσατε απλώς να δοκιμάσετε να κάνετε σμίκρυνση της μεγέθυνσης για να επιτρέψετε τη χρήση των πλήκτρων βέλους μέσω της μη παγωμένης περιοχής του υπολογιστικού φύλλου.

    Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα

    Είτε δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα που προστέθηκαν πρόσφατα στο Excel είτε απενεργοποιήστε τα όλα, καθώς είναι πιθανό ένα πρόσθετο να έρχεται σε διένεξη με το Excel. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα Excel:

  • Επιλέξτε «Αρχείο», «Επιλογές» και μετά «Πρόσθετα».
  • Επιλέξτε «Πρόσθετο Excel» και μετά «Μετάβαση».
  • Καταργήστε την επιλογή όλων των πρόσθετων και, στη συνέχεια, επιλέξτε “OK”.
  • Εάν τα πλήκτρα βέλους αρχίσουν να λειτουργούν ξανά, μεταβείτε στη λίστα πρόσθετων και ενεργοποιήστε τα ξανά μεμονωμένα για να περιορίσετε το πρόβλημα.
  • Καταργήστε την προστασία του βιβλίου εργασίας

    Κάθε φορά που εκκινείτε ένα προστατευμένο φύλλο εργασίας ή βιβλίο εργασίας, δεν θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε κελιά κάνοντας κύλιση μέσα από αυτά χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους. Επομένως, δοκιμάστε να καταργήσετε την προστασία του φύλλου για να λειτουργήσουν τα πλήκτρα βέλους. Μπορείτε να το προστατέψετε ξανά μόλις τελειώσετε.

    Εκτελείτε πολλαπλούς υπολογισμούς;

    Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για την επεξεργασία του Excel, εάν εκτελείτε πολλούς υπολογισμούς ταυτόχρονα. Θα σας αποτραπεί η πλοήγηση στο υπολογιστικό φύλλο χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

    Τα πλήκτρα βέλους δεν λειτουργούν: Επιλύθηκε!

    Η χρήση των πλήκτρων βέλους στο υπολογιστικό φύλλο του Excel είναι ένας ακριβής τρόπος πλοήγησης στα δεδομένα σας. Μερικές φορές τα πλήκτρα βέλους φαίνεται να μην λειτουργούν ή να εμποδίζονται να λειτουργήσουν. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, είστε μόνο ένα πάτημα πλήκτρων μακριά από την επίλυση της αιτίας.

    Τι σας αρέσει περισσότερο στο Excel; Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που πιστεύετε ότι θα βοηθούσαν στη βελτίωση της εμπειρίας σας; Μοιραστείτε τις απόψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.