Πώς να παίξετε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify με την Alexa

Η ενσωμάτωση του Spotify και της Alexa είναι ένας αγώνας φτιαγμένος στον παράδεισο. Μπορείτε να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική, podcast και playlist χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας. Εάν υπάρχει κάποια ρύθμιση για να λειτουργήσουν όλα.

Τούτου λεχθέντος, η σύνδεση των δύο εφαρμογών είναι απλή. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία σε κάθε βήμα. Επιπλέον, υπάρχουν μερικές συμβουλές μπόνους στο τέλος για να επωφεληθείτε πλήρως από την ενσωμάτωση.

Πριν ξεκινήσεις

Για να συγχρονίσετε το Spotify και την Alexa, χρειάζεστε έναν premium λογαριασμό στο Spotify. Το πιο σημαντικό, χρειάζεστε ένα ηχείο με δυνατότητα Alexa που υποστηρίζει ροή από αυτήν την εφαρμογή μουσικής.

Οι ιδιοκτήτες του Amazon Echo δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς κάθε μοντέλο επιτρέπει τη ροή Spotify. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα άλλα ηχεία όπως το Sonos One, αλλά αυτό δεν είναι γενικός κανόνας. Είναι καλύτερο να ελέγξετε ξανά πριν προχωρήσετε.

Σημαντική σημείωση: Αυτό το άρθρο προϋποθέτει ότι έχετε ήδη ρυθμίσει το έξυπνο ηχείο σας και έχετε συνδεθεί στο Spotify και την εφαρμογή Alexa.

Σύνδεση της Alexa και του λογαριασμού σας στο Spotify

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε το Spotify ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής για την Alexa. Εδώ είναι τα απαραίτητα βήματα.

  • Εκκινήστε την εφαρμογή Alexa και πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  • Πατήστε Ρυθμίσεις στο κάτω μέρος του μενού διαφανειών.
  • Μόλις μπείτε στο μενού Ρυθμίσεις, επιλέξτε Μουσική και Podcast κάτω από την καρτέλα Προτιμήσεις Alexa.
  • Στην κορυφή του μενού Μουσική, υπάρχει η επιλογή «Σύνδεση νέας υπηρεσίας». Πατήστε πάνω του και επιλέξτε τη μικρογραφία του Spotify στο παρακάτω παράθυρο.
  • Στη συνέχεια, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Spotify μέσω Facebook ή μέσω email. Τώρα, πατήστε Εντάξει στο επόμενο παράθυρο για να προχωρήσετε.
  • Όταν συνδέεστε, εμφανίζεται μια οθόνη αδειών που σας ζητά να επιτρέψετε την πρόσβαση της Alexa στο Spotify. Επιλέξτε Να επιτρέπεται και εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας ενημερώνει ότι έχετε συνδέσει με επιτυχία τους λογαριασμούς.
  • Τώρα, πατήστε το εικονίδιο X στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για έξοδο από αυτό το μενού.
  • Αποκτήστε ξανά πρόσβαση στην καρτέλα Μουσική στην εφαρμογή Alexa. Το Spotify εμφανίζεται με το όνομα του λογαριασμού σας στις Ρυθμίσεις λογαριασμού.
  • Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Προεπιλεγμένες υπηρεσίες” και επιλέξτε Spotify κάτω από την “Προεπιλεγμένη μουσική βιβλιοθήκη”. Ένα μπλε σημάδι επιλογής δείχνει ότι επιλέξατε με επιτυχία την εφαρμογή.
  • Όταν τελειώσετε, επιλέξτε Τέλος και είστε έτοιμοι.
  •   Η κάμερα Mac δεν λειτουργεί; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

    Σημείωση σχετικά με το Spotify Alexa Skill

    Μπορείτε να κάνετε λήψη και να ενεργοποιήσετε το Ικανότητα Spotify για χρήση στα έξυπνα ηχεία σας. Η διαδικασία εγκατάστασης και ρύθμισης είναι αρκετά παρόμοια με αυτή που περιγράφηκε παραπάνω. Θα πρέπει να μπορείτε να το κάνετε χωρίς καμία ιδιαίτερη καθοδήγηση.

    Ωστόσο, η ικανότητα του Spotify μπορεί να είναι προβληματική και να μην ανταποκρίνεται στα αιτήματά σας. Ένας γρήγορος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι η επανεκκίνηση ή η μαλακή επαναφορά της συσκευής μετά την ενεργοποίηση της ικανότητας.

    Εάν η δεξιότητα εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται, ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε την Alexa ή να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας όπως περιγράφεται παραπάνω.

    Πώς να παίξετε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify στο Alexa

    Αφού συνδέσετε τις εφαρμογές και ολοκληρώσετε τη ρύθμιση, η Alexa θα αναπαράγει μουσική από το Spotify από προεπιλογή.

    Για να παίξετε μια συγκεκριμένη λίστα αναπαραγωγής, θα πρέπει να πείτε: «Alexa, play [the playlist name].» Θα πρέπει να σημειώσετε ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε το “my” ή να πείτε κάτι σαν: “Alexa, play my [the playlist name.].» Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην εφαρμογή και η Alexa θα απαντούσε ότι δεν μπορεί να το κάνει.

    Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποια λίστα αναπαραγωγής θέλετε να παίξετε απευθείας από την εφαρμογή Alexa. Αυτό θα παρακάμψει τη φωνητική εντολή, αλλά είναι η τέλεια επιλογή εάν δεν γνωρίζετε ποια λίστα αναπαραγωγής θέλετε να ακούσετε ή πώς την ονομάσατε. Για να ενεργοποιήσετε μια λίστα αναπαραγωγής χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, κάντε το εξής:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Alexa και πατήστε Αναπαραγωγή.
  • Κάντε κύλιση στην ενότητα Λίστες αναπαραγωγής Spotify και πατήστε σε αυτό που θέλετε να ακούσετε.
  • Επιλέξτε τη συσκευή Alexa που θα αναπαράγει τη λίστα αναπαραγωγής Spotify.
  •   Τι είναι η επιτάχυνση υλικού και πρέπει να τη χρησιμοποιείτε;

    Η μουσική σας θα αρχίσει αυτόματα να παίζει στη συσκευή που επιλέγετε. Εάν θέλετε να παίξετε από άλλη πηγή εκτός από το Spotify, πείτε απλώς «Alexa, παίξτε [Name of Playlist] στην Πανδώρα». Ή επιλέξτε τη λίστα αναπαραγωγής απευθείας από την εφαρμογή όπως κάναμε παραπάνω.

    Το υπέροχο με την αναπαραγωγή μουσικής με την Alexa είναι ότι μπορείτε επίσης να μειώσετε ή να αυξήσετε την ένταση μέσω φωνητικών εντολών, να μεταπηδήσετε σε κομμάτια ή να ζητήσετε από την Alexa να επαναλάβει ένα τραγούδι. Επίσης, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο τραγούδι στη λίστα αναπαραγωγής.

    Η Alexa δεν θα παίξει τη λίστα αναπαραγωγής μου

    Μπορεί να είναι μάλλον απογοητευτικό όταν η Alexa δεν συνεργάζεται. Είναι φυσιολογικό αν η Alexa παίζει έναν τυχαίο ήχο κάθε τόσο επειδή δεν σας άκουσε σωστά, αλλά είναι τελείως διαφορετικό αν δεν παίζει κανένα από τα τραγούδια σας. Υπάρχουν μερικές απλές διορθώσεις εάν η Alexa δεν συνεργάζεται με τα μουσικά αιτήματά σας.

    Φυσικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε την Alexa. Ωστόσο, εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι το Spotify έχει οριστεί ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην κάτω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Μουσική και Podcasts”. Επιλέξτε «Προεπιλογή» και ενεργοποιήστε το Spotify. Αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το πρόβλημά σας εάν πρόκειται για πρόβλημα σύνδεσης.

    Εάν η Alexa εξακολουθεί να δυσκολεύεται να σας καταλάβει, ίσως είναι καιρός να ενημερώσετε το όνομα των λιστών αναπαραγωγής σας. Εάν λέτε στην Alexa να παίξει τη “Λίστα αναπαραγωγής Heavy metal” σας, μπορεί να επιστρέψει με κάποιους τυχαίους ήχους. Αλλά, αν αλλάξετε το όνομα της λίστας αναπαραγωγής, πιθανότατα θα απαντήσει με τη μουσική που θέλετε.

    Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Spotify και πατήστε τις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία αφού πατήσετε στη λίστα αναπαραγωγής που επεξεργάζεστε. Πατήστε στο όνομα της λίστας αναπαραγωγής και πληκτρολογήστε ένα νέο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση”.

    Τέλος, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι η Alexa δεν θα ενεργοποιήσει τη λίστα αναπαραγωγής τους εάν είναι ενεργοποιημένη η τυχαία αναπαραγωγή. Μεταβείτε στη λίστα αναπαραγωγής και απενεργοποιήστε τη λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής στο επάνω μέρος. Υποθέτοντας ότι έχετε συνδεθεί στον σωστό λογαριασμό, αυτές οι μέθοδοι θα διορθώσουν τα μουσικά σας δεινά.

      Πόσοι παίκτες μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα στο Switch;

    Συμβουλές μπόνους

    Η σύνδεση της Alexa στο Spotify προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή αναπαραγωγή μιας συγκεκριμένης λίστας αναπαραγωγής ή τραγουδιού. Ακολουθούν ορισμένες εντολές και κόλπα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

    1. Δημιουργήστε μια ρουτίνα Alexa για μια λίστα αναπαραγωγής Spotify

    Είναι πιθανό να έχετε μια αγαπημένη λίστα αναπαραγωγής που ακούτε συχνά. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που ενεργοποιεί αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής. Εδώ είναι η διαδρομή για να το κάνετε:

    Εφαρμογή Alexa > Εικονίδιο Hamburger > Ρουτίνες > Εικονίδιο Plus > «Όταν συμβεί αυτό» > Προσθήκη ενέργειας > Αποθήκευση

    Με αυτό, μπορείτε να πείτε: “Alexa, playlist” και το αγαπημένο θα ξεκινήσει αυτόματα. Φυσικά, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στην ενότητα ρουτίνες και να επεξεργαστείτε τις προτιμήσεις σας. Και υπάρχει μια επιλογή να ορίσετε ρουτίνες για διαφορετικές λίστες αναπαραγωγής, αν και θα πρέπει να φροντίσετε να τις ονομάσετε κατάλληλα.

    2. Παίζοντας το Spotify Daily Mix και Discover Weekly

    Δεδομένου ότι το Spotify είναι ήδη το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής σας, η ακρόαση του Daily Mix ή του Discover Weekly είναι κάτι που δεν χρειάζεται. Θα πρέπει να πείτε: “Alexa, play + Daily Mix/Discover Weekly” και η αναπαραγωγή θα ξεκινήσει σε μια στιγμή.

    Και αν σας αρέσει ένα από τα τραγούδια που ακούτε, δώστε εντολή: “Alexa, like this song.”

    Συχνές Ερωτήσεις

    Έχουμε συμπεριλάβει αυτήν την ενότητα για να απαντήσουμε σε περισσότερες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας σχετικά με την Alexa και το Spotify.

    Πώς μπορώ να κάνω παύση ή να παραλείψω ένα τραγούδι;

    Η Alexa είναι πραγματικά πολύ χρήσιμη όταν πρόκειται να ακολουθήσετε εντολές. Εάν θέλετε να θέσετε σε παύση το τραγούδι σας και να το επαναλάβετε αργότερα, απλώς πείτε “Alexa, pause the song”. Όταν είστε έτοιμοι να ακούσετε ξανά, απλώς πείτε “Alexa, συνέχισε το τραγούδι”. Είναι πολύ καλή στο να την ακολουθεί.

    Εάν θέλετε να ακούσετε ένα διαφορετικό τραγούδι στη λίστα αναπαραγωγής σας, απλώς πείτε “Alexa, παράβλεψε αυτό το τραγούδι”.

    Μπορώ να ακούσω Spotify στο Alexa μου χωρίς συγχρονισμό των λογαριασμών;

    Απολύτως! Δεν χρειάζεται να κάνετε σύζευξη των λογαριασμών για να ακούσετε το Spotify, αλλά αν δεν το κάνετε, δεν θα έχετε ούτε την πλήρη λειτουργικότητα των εντολών της Alexa. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε τη συσκευή σας στην Alexa μέσω Bluetooth.

    Μόλις γίνει η σύζευξη, ανοίξτε το Spotify και ξεκινήστε την αναπαραγωγή της μουσικής σας όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο ηχείο. Εάν πρέπει να αλλάξετε τη λίστα αναπαραγωγής ή να θέσετε σε παύση ένα τηλέφωνο, θα πρέπει να το κάνετε από το τηλέφωνό σας.

    Alexa, Τελειώστε αυτό το άρθρο

    Τέλος, θα πρέπει να υπάρχει και η επιλογή προσθήκης συγκεκριμένου τραγουδιού σε playlist. Ωστόσο, δεν το έχουμε δοκιμάσει. Μη διστάσετε να το δοκιμάσετε και να μας πείτε αν λειτουργεί.

    Τι είδους λίστες αναπαραγωγής έχετε στο Spotify; Χρησιμοποιείτε κάποια άλλη εφαρμογή μουσικής; Μοιραστείτε τις προτιμήσεις σας με την υπόλοιπη κοινότητα του TJ στην παρακάτω ενότητα σχολίων.