Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση πληκτρολογίου στο MS Word 2016


Το MS Office είναι μια πολύ ισχυρή σουίτα παραγωγικότητας και το MS Word είναι ένας από τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές κειμένου στην αγορά. Είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά και τα περισσότερα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται συχνά είναι προσβάσιμα μέσω μιας συντόμευσης πληκτρολογίου. Μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να τα μάθετε όλα, αλλά μπορείτε να αυξήσετε και να μειώσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς, να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα ζωγραφικής μορφής, να βρείτε και να αντικαταστήσετε μια λέξη και πολλά άλλα από το πληκτρολόγιό σας. Φυσικά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία μέσω συντόμευσης. Υπάρχει πράγματι μια ολόκληρη σειρά εργαλείων στο MS Word που δεν έχουν συντόμευση. Αυτό που σας δίνει το MS Word είναι ένας τρόπος να καταγράψετε τη δική σας συντόμευση για σχεδόν οποιοδήποτε εργαλείο σας αρέσει. Να πώς.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός σκληρού δίσκου και ενός SSD;

Το MS Word διαθέτει μια ενσωματωμένη δυνατότητα για τη δημιουργία συντομεύσεων καθώς και την επεξεργασία των υπαρχόντων. Η συντόμευση πληκτρολογίου μπορεί να εγγραφεί με έναν από τους δύο τρόπους. Αναλύσαμε και τα δύο.

Μέθοδος 1:

Ανοίξτε το MS Word και πληκτρολογήστε τη συντόμευση Ctrl+Alt+Plus στο αριθμητικό πληκτρολόγιο. Μόλις ενεργοποιηθεί, ο δρομέας θα αλλάξει για να μοιάζει με το σύμβολο του πλήκτρου εντολών στο macOS, π.χ. ⌘
Κάντε κλικ στο κουμπί στην κορδέλα στην οποία θέλετε να αντιστοιχίσετε μια συντόμευση. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αντιστοιχίσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου στο κουμπί “Προσθήκη νέου σχολίου”, κάντε κλικ σε αυτήν.
Θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορείτε να εγγράψετε τη συντόμευση.
Εάν κάνατε κλικ σε ένα κουμπί που έχει ήδη συντόμευση, αυτό το παράθυρο διαλόγου θα σας επιτρέψει να την αλλάξετε.

  Το Lingua.ly σας διδάσκει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά και Εβραϊκά

Μέθοδος 2:

Ανοίξτε το MS Word. Μεταβείτε στο Αρχείο> Επιλογές. Επιλέξτε “Προσαρμογή κορδέλας”
Στην αριστερή στήλη, επιλέξτε το κουμπί για το οποίο θέλετε να προσθέσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου
Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσαρμογή” στο κάτω μέρος
Αυτό θα ανοίξει το ίδιο πρόγραμμα επεξεργασίας συντομεύσεων πληκτρολογίου στη Μέθοδο 1. Απλώς καταγράψτε τη συντόμευση που θέλετε να ορίσετε και τελειώσατε.

Το MS Excel δεν υποστηρίζει παρόμοια συσκευή εγγραφής συντομεύσεων πληκτρολογίου. Φαίνεται ότι δεν μπορείτε να εγγράψετε μια συντόμευση για εργαλεία που ανοίγουν ένα πλαίσιο διαλόγου, π.χ. δεν μπορείτε να εγγράψετε μια συντόμευση για το εργαλείο “Εισαγωγή εικόνας”.

  Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κάρτες MicroSD σε φωτογραφικές μηχανές DSLR ή Mirrorless