Πώς να διορθώσετε προβλήματα με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο Corsair σε macOS και Linux

Η Corsair κατασκευάζει εξαιρετικά ποντίκια και πληκτρολόγια «gaming» με πολλές εξαιρετικές δυνατότητες, όπως προσαρμοσμένο φωτισμό RGB, λειτουργίες προφίλ, υποστήριξη μακροεντολών και ακριβείς ρυθμίσεις απόδοσης. Τα περισσότερα από αυτά απαιτούν iCUE, το ιδιόκτητο λογισμικό της Corsair, το οποίο είναι εξαιρετικό αλλά λειτουργεί μόνο σε Windows. Εάν διαθέτετε Mac, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε προγράμματα οδήγησης τρίτων για να λάβετε τις δυνατότητες για τις οποίες πληρώσατε.

Εγκαταστήστε το CKB-Next

CKB-Επόμενο είναι το ενεργά διατηρημένο πιρούνι του αρχικού CKB, το οποίο εγκαταλείφθηκε από τον δημιουργό. Θα θέλετε να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση και να την εγκαταστήσετε, αν και μπορείτε κατασκευή από την πηγή αν προτιμάς.

Μόλις εγκατασταθεί, συνδέστε τη συσκευή σας και θα πρέπει να εμφανίζεται ως νέα καρτέλα στο παράθυρο ρυθμίσεων. Από εδώ, έχετε υποστήριξη για διαφορετικά προφίλ και μπορείτε να διαμορφώσετε τα εφέ φωτισμού για κάθε ζώνη στη συσκευή. Τα εφέ κινούμενων εικόνων είναι αρκετά καλά για μια εφαρμογή τρίτου μέρους και, ενώ δεν είναι τόσο διαισθητικά όσο το iCUE, θα ολοκληρώσουν τη δουλειά.

  Τα 5 καλύτερα φορητά λειτουργικά συστήματα Linux

Για να ρυθμίσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο σε ένα ποντίκι όπως το Scimitar, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ σε κάθε κουμπί ξεχωριστά και να ρυθμίσετε αυτό το κουμπί για να πληκτρολογήσετε το αντίστοιχο κλειδί. Είναι κουραστικό, αλλά λειτουργεί. Το αναπτυσσόμενο μενού “Typing” περιέχει μια λίστα με κάθε χαρακτήρα για τον οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε το ποντίκι.

Κάτω από τα άλλα αναπτυσσόμενα μενού και καρτέλες, θα βρείτε πλήκτρα τροποποίησης, πλήκτρα λειτουργιών, κουμπιά ποντικιού και ενέργειες τροχού ποντικιού.

Ένα πράγμα που λείπει από το λογισμικό είναι ένα σύστημα μακροεντολών. Έχει μια πολύ βασική ρύθμιση, αλλά φαίνεται να σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε μόνο μια γραμμή κειμένου. Στο macOS, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν το BetterTouchTool για να διαμορφώσετε τις μακροεντολές, αν και έχω διαπιστώσει ότι είναι πολύ αργό για χρήση σε παιχνίδια.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων επιφάνειας εργασίας Cinnamon στο Linux

Στην καρτέλα “Απόδοση”, μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις DPI και να ορίσετε διαφορετικά επίπεδα DPI με διαφορετικά χρώματα — τουλάχιστον σε ποντίκια που το υποστηρίζουν.

Η ρύθμιση “Ελεύθερος σκοπευτής” είναι μια χειροκίνητη ρύθμιση που μπορείτε να ενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας ένα άλλο κουμπί του ποντικιού. Μειώνει (ή αυξάνει) το DPI ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί και είναι χρήσιμο για ακριβείς λήψεις σε παιχνίδια όπου συνήθως θα θέλατε υψηλό DPI.

Προβλήματα με το λογισμικό

Αν και σίγουρα έχει βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, το CKB εξακολουθεί να είναι λογισμικό τρίτου κατασκευαστή και όχι χωρίς ελαττώματα:

  Πώς να εκκινήσετε δύο φορές το Linux και τα Windows 10

Θα χρειαστούν περίπου δέκα δευτερόλεπτα για να ανιχνεύσει το CKB το ποντίκι σας, κατά τη διάρκεια του οποίου το ποντίκι λειτουργεί, αλλά μόνο στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και καθυστερεί κατά τη μετακίνηση.
Προσθέτει μια μικρή καθυστέρηση εισόδου στη συνολική λειτουργία του ποντικιού.
Τα αριθμητικά πλήκτρα δεν λειτουργούσαν σε συγκεκριμένες εφαρμογές, πιθανώς λόγω του τρόπου με τον οποίο στέλνει αυτές τις εισόδους στο σύστημα.
Η αρχική ρύθμιση του ποντικιού είναι δύσκολη και διαρκεί λίγο

Και μετά υπάρχει το γεγονός ότι ακόμη και η ανάγκη εκτέλεσης ενός προγράμματος τρίτου μέρους είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, ιδιαίτερα από την πλευρά της Corsair. Παρόλα αυτά, δεν περίμενα να βρω μια θύρα για το iCUE για Mac και Linux, κατασκευασμένη από κοινότητα, τόσες πολλές ευχαριστίες στους προγραμματιστές αυτής της εφαρμογής.