Τι είναι μια έξυπνη οθόνη και πρέπει να την αποκτήσετε;

Οι έξυπνες οθόνες γίνονται πλέον η μόδα, ειδικά με Το Home Hub της Google κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Τι είναι όμως ακριβώς οι έξυπνες οθόνες; Και είναι ο τύπος της συσκευής που χρειάζεστε;

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις έξυπνες οθόνες, πιθανότατα τις έχετε δει τουλάχιστον σε κάποια χωρητικότητα—η Amazon έχει Echo Show, και η Google έχει το Home Hub. Και μετά έχεις Lenovo και JBL με τις απόψεις τους για την έξυπνη οθόνη. Αλλά αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα, μπορεί να είστε περίεργοι για το πώς λειτουργούν και πότε είναι χρήσιμα.

Οι έξυπνες οθόνες είναι έξυπνα ηχεία με οθόνη

Όταν πρόκειται για αυτό, μια έξυπνη οθόνη (όπως το Echo Show ή το Google Home Hub) είναι απλώς ένα παραδοσιακό έξυπνο ηχείο με μια οθόνη κολλημένη για οπτική παρουσίαση. Σκεφτείτε λοιπόν ένα κανονικό Echo ή Google Home, αλλά με ενσωματωμένη οθόνη.

Το περιγράφω σαν να μην είναι κάτι τεράστιο, αλλά ανάλογα με τον τρόπο που τη χρησιμοποιείτε, μια έξυπνη οθόνη μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούσατε συνήθως έναν φωνητικό βοηθό στο σπίτι σας.

  Πώς να πουλήσετε το Mac σας

Αντί να ρωτήσετε την Alexa ή τον Βοηθό Google για τον καιρό και στη συνέχεια απλώς να ακούσετε την πρόγνωση, μπορούν και οι δύο να σας δείξουν την πρόγνωση με την ενσωματωμένη οθόνη, η οποία μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμη και χρήσιμη. Ομοίως, αν τους ρωτήσετε για ένα κομμάτι ασήμαντο στοιχείο (όπως το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο ή σε πόσες ταινίες έχει πρωταγωνιστήσει ο Τομ Χανκς), η οθόνη όχι μόνο σας δίνει την απλή απάντηση, αλλά μπορεί να σας δείξει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ερώτηση.

Επιπλέον, η ενσωματωμένη οθόνη λάμπει όταν θέλετε να επωφεληθείτε από οπτικές φωνητικές εντολές, όπως να αναζητήσετε συνταγές ή να πείτε στο Google Assistant να σας δείξει βίντεο με χαριτωμένα γατάκια στο YouTube. Φυσικά, εάν έχετε ένα Chromecast συνδεδεμένο σε μια κοντινή τηλεόραση, αυτό θα επιτύχει περίπου το ίδιο πράγμα, αλλά η εμπειρία είναι απρόσκοπτη όταν έχετε μια ενσωματωμένη οθόνη.

Υπάρχουν επίσης τα χειριστήρια του smarthome. Μπορείτε να συνεχίσετε να δίνετε φωνητικές εντολές για να ελέγχετε τις διάφορες συσκευές έξυπνου σπιτιού σας, αλλά μερικές φορές είναι επίσης υπέροχο να έχετε χειριστήρια οθόνης αφής—μπορεί μερικές φορές να είναι πιο γρήγορα και λίγο πιο βολικά από το να φωνάζετε εντολές που μπορεί ή όχι να είναι πλήρως κατανοητές από τον φωνητικό βοηθό . Και αν έχετε ένα βιντεοκουδούνι Nest Hello, μπορείτε να βάλετε τη ροή βίντεο να εμφανίζεται αυτόματα στο Home Hub κάθε φορά που κάποιος χτυπά το κουδούνι, κάτι που είναι υπέροχο.

  Πώς να βελτιστοποιήσετε την αποθήκευση USB για καλύτερη απόδοση στα Windows 10

Φυσικά, υπάρχουν τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά των έξυπνων οθονών που απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι, δηλαδή τη χρήση τους ως ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών. Και με την εκπληκτική τεχνητή νοημοσύνη πίσω από τις Φωτογραφίες Google, το Home Hub κάνει εξαιρετική δουλειά στο να επιλέγει και να επιλέγει αυτόματα τις καλύτερες φωτογραφίες που θα εμφανίζονται στην οθόνη όταν δεν το χρησιμοποιείτε ενεργά.

Πρέπει λοιπόν να αγοράσετε ένα;

Μια τέτοια ερώτηση σχετίζεται με το πώς χρησιμοποιείτε συνήθως τον υπάρχοντα φωνητικό βοηθό σας. Τουλάχιστον, αν χρησιμοποιήσατε ποτέ τον φωνητικό βοηθό σας και επιθυμούσατε να δείτε την απόκριση, τότε μια έξυπνη οθόνη μπορεί να είναι μια άξια αγορά.

  Πώς να κάνετε αναβάθμιση στο Ubuntu 21.04

Αυτό μπορεί να το απλοποιεί λίγο, αλλά αν αναζητάτε συχνά πράγματα με το Echo ή το Google Home που είναι συνήθως οπτικά βαριά (όπως συνταγές, για παράδειγμα), μια έξυπνη οθόνη μπορεί να είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με ένα κανονικό έξυπνο ηχείο.

Επιπλέον, οι έξυπνες οθόνες μπορούν να σας προσφέρουν μια εναλλακτική μέθοδο για τον έλεγχο των συσκευών smarthome. Μερικές φορές, το να φωνάξετε μια φωνητική εντολή δεν είναι στις κάρτες (όπως εάν κάποιος κοιμάται κοντά), επομένως το να έχετε μια οθόνη αφής έτοιμη για να σβήνετε τα φώτα ή άλλες έξυπνες συσκευές μπορεί να είναι μια τεράστια ευκολία.

Και αν μη τι άλλο, αν δεν είστε 100% έτοιμοι να βουτήξετε στο παιχνίδι έξυπνης οθόνης, μπορείτε να το δοκιμάσετε με λιγότερα χρήματα χρησιμοποιώντας ένα Fire Tablet, το οποίο έχει ενσωματωμένη την Alexa και μπορεί να λειτουργήσει ως ένα είδος Echo Show.