Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε iPhone X, XR, XS και XS Max

Με την άφιξη του iPhone X και την έλλειψη κουμπιού Home, η Apple έπρεπε να αλλάξει τον τρόπο χειρισμού ορισμένων σχετικά κοινών εργασιών. Ένα από αυτά είναι η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης και η ίδια μέθοδος έχει μεταφερθεί στα iPhone XR, XS και XS Max.

Η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης σε iPhone X, XR, XS και XS Max είναι ο ίδιος συνδυασμός πιέσεων κουμπιών, ανεξάρτητα από τη συσκευή που διαθέτετε, και αναμένουμε ότι θα παραμείνει έτσι για το άμεσο μέλλον τώρα που η Apple έχει κάνει το επόμενο βήμα. Ο μακρύς δρόμος της εταιρείας προς την πλήρη κατάργηση του φυσικού κουμπιού Home. Όλα αυτά είναι εντάξει, αλλά αν δεν ξέρετε πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης τώρα που δεν υπάρχει πια το κουμπί Αρχική σελίδα, δεν είστε τυχεροί, ανεξάρτητα από το πόσο ωραία φαίνεται αυτή η οθόνη Liquid Retina ή OLED. Δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι όμως. Είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε το ρεκόρ.

  Πώς να βρείτε κείμενο σε μια ιστοσελίδα στο Safari σε iPhone και iPad

Ακολουθούν τα βήματα που χρειάζεστε για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε ένα από τα πρόσφατα iPhone της Apple.

Ομοίως με τα προηγούμενα iPhone, η διαδικασία απαιτεί το πάτημα δύο κουμπιών ταυτόχρονα. Αυτή τη φορά αυτά τα κουμπιά είναι το πλευρικό κουμπί και το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου. Το Πλαϊνό κουμπί είναι το ίδιο κουμπί που χρησιμοποιείτε όταν κοιμάστε ή ξυπνάτε τη συσκευή σας. επισημάναμε και τα δύο κουμπιά παρακάτω.

Αφού πατήσετε και αφήσετε τα δύο κουμπιά, θα ακούσετε τον γνωστό ήχο του κλείστρου (εκτός αν έχετε απενεργοποιήσει το τηλέφωνό σας) και θα τραβηχτεί το στιγμιότυπο οθόνης σας. Θα δείτε επίσης μια προεπισκόπηση του στιγμιότυπου οθόνης που μόλις τραβήξατε. Η προεπισκόπηση θα εξαφανιστεί μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αλλά αν θέλετε να επεξεργαστείτε ή να επισημάνετε το στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να το πατήσετε και να το κάνετε πριν το αποθηκεύσετε στην εφαρμογή Φωτογραφίες ή το απορρίψετε εντελώς.

  Τι σημαίνουν τα φρούτα στο Snapchat;

Η τοποθέτηση των δύο κουμπιών που χρησιμοποιούνται για τη λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης έχει μια ανάποδη και μια αρνητική πλευρά. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο εύκολο να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης με το ένα χέρι τώρα που δεν χρειάζεται να πατήσετε τα κουμπιά Home και Side μαζί. Το μειονέκτημα (και δεν είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα), είναι εύκολο να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης κατά λάθος, αν πατήσετε αυτά τα κουμπιά ενώ κρατάτε απλώς το τηλέφωνό σας.