Πώς να διορθώσετε προβλήματα ήχου Bluetooth στα Windows 10

Τα ηχεία Bluetooth δεν προορίζονται να λειτουργούν σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά τα περισσότερα έχουν καλή εμβέλεια. Τα ακουστικά και τα ηχεία Bluetooth κατά καιρούς αρχίζουν να τραυλίζουν. Κάποιοι θα τραυλίζουν από την πρώτη μέρα ενώ άλλοι θα το κάνουν τυχαία. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν φαίνεται να υπάρχει προφανής αιτία για τα προβλήματα ήχου Bluetooth. Εάν μόλις αποκτήσατε ένα νέο ηχείο ή ακουστικό ή το χρησιμοποιείτε για λίγο και ο ήχος είναι ασταθής, ακολουθούν μερικές επιδιορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε.

Συνεχής ακουστικός τραυλισμός

Εάν τα προβλήματα ήχου Bluetooth υπάρχουν από την πρώτη μέρα, δοκιμάστε κάθε επιδιόρθωση σε αυτήν την ενότητα και την επόμενη.

Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης Bluetooth

Εάν μόλις ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε μια νέα συσκευή ήχου Bluetooth, καλό είναι να ελέγξετε εάν έχετε εγκαταστήσει τα σωστά προγράμματα οδήγησης Bluetooth. Εάν χρησιμοποιείτε τα γενικά προγράμματα οδήγησης που εγκαθιστούν τα Windows 10, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ειδικά προγράμματα οδήγησης Bluetooth που κυκλοφορούν από τον κατασκευαστή του συστήματός σας. Γενικά, εάν το πρόβλημα είναι το πρόγραμμα οδήγησης Bluetooth, θα αντιμετωπίσετε καθυστέρηση και με άλλες συσκευές Bluetooth όπως τα πληκτρολόγια.

  Πώς να αναγκάσετε να κλείσετε εφαρμογές σε iPhone ή iPad

Επιλέξτε Συσκευή ήχου

Ορισμένα ηχεία και ακουστικά καταλήγουν να εγγράφονται ως δύο διαφορετικές συσκευές. Μπορεί να εγγραφούν και ως ηχείο και ως ακουστικό. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στο δίσκο συστήματος και από τη λίστα των συσκευών εισόδου/εξόδου ήχου, ελέγξτε εάν η συσκευή σας αναφέρεται δύο φορές ή αν εμφανίζεται στη λίστα αλλά είναι επιλεγμένα τα ενσωματωμένα ηχεία του συστήματος.

Επιλέξτε τη συσκευή σας και ελέγξτε εάν ο τραυλισμός υποχωρεί. Εάν η συσκευή σας αναφέρεται δύο φορές, επιλέξτε τον δεύτερο/άλλο τύπο.

Απενεργοποιήστε την τηλεφωνία handsfree

Βρείτε το όνομα της συσκευής σας. ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Devices>Bluetooth.

Στη συνέχεια, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή τοποθεσίας.

Control PanelHardware and SoundDevices and Printers

Εδώ, θα δείτε το ηχείο Bluetooth ή τα ακουστικά σας. Προσδιορίστε το μέσω του ονόματός του και όχι του εικονιδίου. Το εικονίδιο πιθανότατα μπορεί να είναι λανθασμένο, επομένως το όνομα θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε σωστά τα ηχεία ή τα ακουστικά σας. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε Ιδιότητες.

  Ποιο είναι το χρονικό όριο του Google Meet για μια σύσκεψη

Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Υπηρεσίες. Περιμένετε να συμπληρωθεί και απενεργοποιήστε την υπηρεσία «Handsfree Telephony».

Τυχαίος ακουστικός τραυλισμός

Εάν αρχίσατε ξαφνικά να αντιμετωπίζετε τραύλισμα ήχου με μια συσκευή ήχου Bluetooth που λειτουργεί καλά, ελέγξτε εάν το πρόγραμμα οδήγησης Bluetooth έχει πρόσφατα ενημερωθεί αυτόματα. Εάν έχει, η νέα έκδοση είναι πιθανό να προκαλεί προβλήματα, οπότε θα πρέπει να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης. Είναι επίσης καλή ιδέα να αντιστοιχίσετε τα ηχεία ή τα ακουστικά με διαφορετικό σύστημα ή τηλέφωνο για να δείτε εάν το πρόβλημα παραμένει. Εάν συμβαίνει, είναι πιθανό τα ηχεία να έχουν γίνει ελαττωματικά. Εάν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν τα ηχεία/ακουστικά είναι συνδεδεμένα στην επιφάνεια εργασίας σας, δοκιμάστε τις παρακάτω λύσεις.

Ελέγξτε την απόσταση από το σύστημα

Δοκιμάστε να μετακινήσετε τη συσκευή σας πιο κοντά στο σύστημά σας και ελέγξτε εάν ο τραυλισμός υποχωρεί. Εάν συμβεί, τότε είναι πολύ πιθανό κάτι, μια συσκευή ή άλλο φυσικό στοιχείο να παρεμβαίνει στο σήμα Bluetooth ή να έχει επιδεινωθεί η εμβέλεια της συσκευής σας.

  Ποιες ρυθμίσεις κάμερας πρέπει να χρησιμοποιήσω για αθλητικές φωτογραφίες;

Ελέγξτε την μπαταρία

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι πλήρως φορτισμένη. Εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε ενώ είναι συνδεδεμένο σε πηγή ρεύματος. Εάν το τραύλισμα υποχωρήσει, η μπαταρία της συσκευής σας μπορεί είτε να έχει παρουσιάσει κάποιο ελάττωμα είτε να έχει υποτιμηθεί σε σημείο που να υποφέρει η ποιότητα του ήχου. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε την μπαταρία ή, αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, μπορείτε να δοκιμάσετε να τη χρησιμοποιήσετε ενώ είναι συνδεδεμένη σε μια πηγή ρεύματος.

Αποσύζευξη και σύζευξη συσκευής

Όπως και η επανεκκίνηση του συστήματός σας μπορεί να επιλύσει πολλά προβλήματα, η κατάργηση σύζευξης και η εκ νέου αντιστοίχιση της συσκευής σας μπορεί επίσης να διορθώσει το τραύλισμα. Για καλό μέτρο, επανεκκινήστε το σύστημά σας αφού καταργήσετε τη σύζευξη της συσκευής και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε σύζευξη ξανά.

Αφαιρέστε τις συσκευές παρεμβολής

Τα τηλέφωνα και τα tablet μπορεί να επηρεάσουν το σήμα Bluetooth. Δοκιμάστε να μετακινήσετε τηλέφωνα και ταμπλέτες μακριά από τα ηχεία σας για να δείτε εάν επιλύεται το πρόβλημα.