Ποιες ρυθμίσεις κάμερας πρέπει να χρησιμοποιήσω για αθλητικές φωτογραφίες;

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν DSLR και άλλες φωτογραφικές μηχανές επειδή θέλουν να τραβήξουν καλές αθλητικές φωτογραφίες. είναι ένας από τους τομείς όπου το smartphone σας απλά δεν μπορεί να το κόψει. Εδώ είναι οι ρυθμίσεις της κάμερας που θα σας δώσουν γενικά τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεστε για τις αθλητικές φωτογραφίες

Η μεγαλύτερη πρόκληση με την αθλητική φωτογραφία είναι η απόσταση: για τα περισσότερα αθλήματα, είστε κολλημένοι στο περιθώριο, ενώ η δράση συμβαίνει μέχρι και μερικές εκατοντάδες πόδια μακριά σας. Αν δεν θέλετε να κάνετε σπριντ πάνω-κάτω στον αγωνιστικό χώρο, ένας τηλεφακός ζουμ είναι το καλύτερο εργαλείο για να κάνετε καλές λήψεις.

Για κάμερες με αισθητήρα περικοπής, ένας φακός με εστιακή απόσταση μεγαλύτερη από περίπου 70 mm θα πρέπει να λειτουργεί αρκετά καλά για τα περισσότερα αθλήματα. Έχω τραβήξει πολλές αθλητικές φωτογραφίες με Canon 18-135mm. Για συγκεκριμένες προτάσεις φακών, ανατρέξτε στους οδηγούς μας για τους καλύτερους φακούς για τη φωτογραφική μηχανή Canon ή Nikon.

  Τρόπος διαφυγής διαστημάτων σε διαδρομές αρχείων στη γραμμή εντολών των Windows

Τώρα, με αυτά τα λόγια, είναι δυνατή η λήψη αθλητικών φωτογραφιών χωρίς τηλεφακό. Απλώς πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικοί με τη σκηνοθεσία σας και θα χάσετε περισσότερες λήψεις.

Ταχύτητα κλείστρου για αθλητικές φωτογραφίες

Για αθλητικές φωτογραφίες, η ταχύτητα κλείστρου είναι συνήθως η πιο σημαντική ρύθμιση. Είναι που θα παγώσει τη δράση. Η ταχύτητα κλείστρου που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από το άθλημα που τραβάτε.

Οι ταχύτητες κλείστρου μεγαλύτερες από το 1/1000ο του δευτερολέπτου θα παγώσουν σχεδόν τα πάντα, ακόμα και τα αυτοκίνητα που κινούνται γρήγορα. Για τα περισσότερα αθλήματα, ωστόσο, δεν θα χρειαστεί να πάτε τόσο γρήγορα.

Οι ταχύτητες κλείστρου μεταξύ 1/500 του δευτερολέπτου και 1/1000 του δευτερολέπτου θα παγώσουν οποιονδήποτε κινούμενο άνθρωπο, αν και οι γρήγορα κινούμενες μπάλες —όπως το τένις ή οι μπάλες του μπέιζμπολ— ενδέχεται να εμφανίζουν μια μικρή θαμπάδα στην κίνηση.

Οι ταχύτητες κλείστρου μεταξύ 1/100 του δευτερολέπτου και 1/500 του δευτερολέπτου θα παγώσουν την περισσότερη ανθρώπινη κίνηση. Ένας γρήγορος σπρίντερ ή κάποιος που κουνάει τα χέρια ή τα πόδια του πιθανότατα θα έχει κάποια θαμπάδα κίνησης. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος, εάν χρησιμοποιείτε μακρύ φακό, η ταχύτητα κλείστρου να μην είναι αρκετά γρήγορη για να αποτρέψει το θάμπωμα από το κούνημα της κάμερας στα χέρια σας.

  Η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης των Windows 10 λήγει σε 15 ημέρες

Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να πηγαίνετε με μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου από ό,τι νομίζετε ότι χρειάζεστε, εάν προσπαθείτε να παγώσετε τη δράση. Τις περισσότερες φορές, αν φωτογραφίζω στο φως της ημέρας, προσπαθώ να χρησιμοποιήσω ταχύτητα κλείστρου τουλάχιστον 1/800 του δευτερολέπτου.

Η άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ελαφρώς χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου από αυτή που χρειάζεται για να παγώσετε το θέμα σας. Λίγο θάμπωμα κίνησης γύρω από τις άκρες προσθέτει μια αίσθηση ταχύτητας και δράσης.

Διάφραγμα για αθλητικές φωτογραφίες

Δεδομένου ότι η ταχύτητα κλείστρου είναι τόσο σημαντική για τη σπορ φωτογραφία, το διάφραγμα παίρνει λίγο πιο πίσω κάθισμα. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα διάφραγμα αρκετά ευρύ για να σας δώσει την ταχύτητα κλείστρου που θέλετε.

Αυτό σημαίνει συχνά λήψη με το μέγιστο διάφραγμα του φακού σας: f/4 και f/5.6, δύο κοινά μέγιστα διαφράγματα τηλεφακού, και τα δύο λειτουργούν εξαιρετικά για αθλητικές φωτογραφίες. Εάν θέλετε περισσότερο βάθος πεδίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι όπως f/8 ή f/11. απλά πρέπει να προσέχετε την ταχύτητα κλείστρου σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σύνδεση με το δακτυλικό αποτύπωμα και το PIN στα Windows 10 1803

ISO για αθλητικές φωτογραφίες

Όπως το διάφραγμα, για τις αθλητικές φωτογραφίες, η επιλογή ISO καθορίζεται από την ταχύτητα κλείστρου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Η γενική μας συμβουλή όσον αφορά το ISO είναι να χρησιμοποιείτε τη χαμηλότερη ρύθμιση που μπορείτε να ξεφύγετε και, ενώ αυτό εξακολουθεί να ισχύει, η αύξηση του ISO είναι συχνά η μόνη επιλογή που έχετε για να έχετε γρήγορη ταχύτητα κλείστρου. Δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε αν χρειαστεί να το πιέσετε στα 400, 800 ή ακόμα και 1600 για να διατηρήσετε την ταχύτητα κλείστρου μεγαλύτερη από το 1/1000 του δευτερολέπτου.

Ενώ η ταχύτητα κλείστρου είναι συνήθως η πιο σημαντική παράμετρος με την αθλητική φωτογραφία, εξακολουθώ να προτιμώ να φωτογραφίζω σε λειτουργία προτεραιότητας διαφράγματος—και σας προτείνω να το κάνετε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η ταχύτητα κλείστρου σας παραμένει αρκετά γρήγορη και αν αρχίσει να πέφτει, ανοίξτε το διάφραγμα ή αυξήστε το ISO.