Πώς να διεκδικήσετε ένα κομμάτι από την πληρωμή 25 εκατομμυρίων δολαρίων της Apple για οικογενειακή κοινή χρήση

Βασικά Takeaways

  • Η Apple θα πληρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή σχετικά με την παραπλανητική λειτουργία Family Sharing.
  • Οι κατάλληλοι χρήστες της Apple μπορούν να διεκδικήσουν πληρωμή υποβάλλοντας μια αξίωση και συμμετέχοντας έως την 1η Μαρτίου 2024.
  • Κάθε μέλος της τάξης που συμμετέχει μπορεί να λάβει έως και 30 $, αλλά η τελική πληρωμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των αξιώσεων.

Η Apple συμφώνησε να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή καταβάλλοντας 25 εκατομμύρια δολάρια και αν είστε ένας από τους επηρεαζόμενους χρήστες, μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι από την πίτα. Εδώ, συζητάμε γιατί η Apple πληρώνει αυτόν τον διακανονισμό, ποιος είναι κατάλληλος για πληρωμή και πώς να το διεκδικήσει.

  Η Apple επιβραδύνει το iPhone σας, τι να κάνετε γι 'αυτό

Γιατί η Apple πληρώνει 25 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή;

Σύμφωνα με α καταγγελία που υποβλήθηκε από τον Walter Peters το 2019, η δυνατότητα Family Sharing της Apple φέρεται να είναι παραπλανητική επειδή δεν λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές. Ως υπενθύμιση, το Family Sharing επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις συνδρομές τους με άλλα πέντε μέλη του νοικοκυριού τους. Ωστόσο, καθώς οι προγραμματιστές μπορούν πάντα να εξαιρεθούν από την Οικογενειακή κοινή χρήση, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τις συνδρομές τους μόνο σε εφαρμογές που το υποστηρίζουν.

Η παραπλανητική πρακτική μάρκετινγκ της Apple για τη λειτουργία Family Sharing είναι αυτή που οδήγησε σε αυτήν την ομαδική αγωγή. Στο έγγραφο συμφωνίας διακανονισμού, η Apple αρνείται ότι προβαίνει σε παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τις συνδρομές εφαρμογών τρίτων. Ωστόσο, η εταιρεία συνειδητοποιεί ότι «η συνέχιση της υπεράσπισης αυτής της ενέργειας θα ήταν επαχθής και δαπανηρή».

  Μπορείτε να κάνετε ανάληψη χρημάτων από το Chime Cardless ATM;

Το αποτέλεσμα είναι μια πληρωμή 25 εκατομμυρίων δολαρίων που η Apple θα καταθέσει σε ένα ταμείο διακανονισμού για να ολοκληρώσει την υπόθεση.

Πώς να ελέγξετε την καταλληλότητά σας και να υποβάλετε αξίωση για τον διακανονισμό της Apple

Οι χρήστες της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες που συμμετείχαν σε μια ομάδα Family Sharing με τουλάχιστον έναν ακόμη συμμετέχοντα και πλήρωσαν για μια συνδρομή τρίτου μέρους μέσω του App Store μεταξύ 21 Ιουνίου 2015 και 30 Ιανουαρίου 2019, δικαιούνται να λάβουν πληρωμή .

Για να υποβάλετε αξίωση και να λάβετε την πληρωμή της τάξης, πρέπει να κατευθυνθείτε στο Σελίδα αγωγής Walter Peters εναντίον Apple Incπεράστε το και βρείτε το Εκλογικό έντυπο πληρωμής.

Εάν η Apple σας προσδιορίσει ως μέλος της τάξης, θα λάβετε μια ειδοποίηση από τον ανεξάρτητο Σύμβουλο Διακανονισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, έχετε μέχρι την 1η Μαρτίου 2024 για να επιλέξετε να λάβετε πληρωμή τάξης με επιταγή ή έμβασμα ACH. Η τελική ακρόαση έγκρισης έχει οριστεί για τις 2 Απριλίου 2024.

  Τα καλύτερα 8 πρότυπα φύλλου χρόνου για την παρακολούθηση του χρόνου που ξοδεύουν οι εργαζόμενοι

Πόσο από την πληρωμή 25 εκατομμυρίων δολαρίων της Apple μπορείτε να διεκδικήσετε;

Κάθε μέλος της τάξης που θα επιλέξει να λάβει πληρωμή ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες θα λάβει έως και 30 $. Ωστόσο, η τελική πληρωμή της τάξης θα ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που υποβάλλουν αξιώσεις.

Ανεξάρτητα από αυτό, σε καμία περίπτωση το τελικό ποσό δεν θα υπερβαίνει τα 50 δολάρια και έως και 10 εκατομμύρια δολάρια από την πληρωμή των 25 εκατομμυρίων δολαρίων της Apple θα διατεθούν για την κάλυψη αμοιβών δικηγόρου.

Όπως και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, η Apple δεν είναι ξένη στις ομαδικές αγωγές. Ωστόσο, αυτή τη φορά, η εταιρεία συμφώνησε να διευθετήσει την υπόθεση χωρίς να παραδεχτεί υπαιτιότητα, ευθύνη ή αδικοπραγία οποιουδήποτε είδους. Χαιρόμαστε που οι επηρεαζόμενοι χρήστες μπορούν να αισθάνονται κάπως επαρκής αποζημίωση με αυτήν την πληρωμή.