Πώς να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας σε μια ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας

Οι ταπετσαρίες έρχονται σε διάφορα μεγέθη. Αν σας αρέσει μια εικόνα και είναι μια καλή εικόνα HD, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε μεγάλη οθόνη ακόμα κι αν δεν έχει το σωστό μέγεθος. Τα Windows μπορούν να τεντώσουν μια εικόνα έτσι ώστε να γεμίσει την οθόνη και κανονικά, κάνει καλή δουλειά. Μερικές φορές όμως, δεν λειτουργεί και η εικόνα κόβεται σε λάθος άκρο. Ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας ώστε να ταιριάζει στην επιφάνεια εργασίας σας. Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας σε μια ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας.

Βρείτε την ανάλυση της οθόνης σας

Πριν αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας σε μια ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας, πρέπει να ξέρετε τι μέγεθος πρέπει να είναι. Αυτή δεν είναι μια συμφωνία που ταιριάζει σε όλους. Περικόπτετε και αλλάζετε το μέγεθος μιας εικόνας για την οθόνη σας. Είναι μια προσαρμοσμένη εργασία, επομένως χρησιμοποιήστε την ανάλυση της οθόνης σας.

  Γιατί τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου βλάπτουν τα αυτιά μου;

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων συστήματος. Επιλέξτε την καρτέλα Εμφάνιση και δείτε την τιμή που έχει οριστεί στο αναπτυσσόμενο μενού Ανάλυση. Αυτό είναι το μέγεθος που πρέπει να έχει μια εικόνα για να ταιριάζει απόλυτα στην οθόνη σας.

Αλλαγή μεγέθους εικόνας

Για αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε ένα εικόνα από τον χρήστη Unsplash John Fowler @wildhoney. Αυτή η εικόνα είναι 4288×4800 px. Το πλάτος είναι μικρότερο από το ύψος, επομένως δεν ταιριάζει με τη μέση οθόνη που είναι συνήθως οριζόντια. Υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης μιας εικόνας όπως αυτή. αλλαγή μεγέθους ή περικοπή ή και τα δύο.

  Πώς να αντιστοιχίσετε το Apple AirPods Pro με οποιαδήποτε συσκευή

Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας και να αλλάξετε το πλάτος της σε 1920 px. Το ύψος θα αλλάξει αναλογικά και δεν θα είναι 1080 px. Όταν το ορίσετε ως ταπετσαρία σας, μέρος του θα εξακολουθεί να περικόπτεται. Εάν αυτό είναι αποδεκτό, χρησιμοποιήστε το IrfanView για να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας και να την ορίσετε ως ταπετσαρία σας.

Δεδομένων των διαστάσεων αυτής της συγκεκριμένης εικόνας, τουλάχιστον το μισό από αυτήν θα περικοπεί ακόμη και αφού αλλάξετε το μέγεθός της ώστε να ταιριάζει στο πλάτος της οθόνης σας. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε αυτό, αλλά αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να περικόψετε την εικόνα έτσι ώστε να περιλαμβάνει τα καλύτερα μέρη της εικόνας που χρησιμοποιείτε.

  Πώς να βάλετε το iPhone ή το iPad σας σε λειτουργία ανάκτησης

Και πάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IrfanView για να το περικόψετε. Ανοίξτε την εικόνα με αλλαγή μεγέθους στο IrfanView και κόψτε το τμήμα που θέλετε να συμπεριλάβετε στο φόντο. Θυμηθείτε να κόψετε μόνο από πάνω και κάτω, εάν έχετε ήδη αλλάξει το μέγεθός του ώστε να ταιριάζει στο πλάτος της οθόνης σας. Αποθηκεύστε την περικομμένη εικόνα και, στη συνέχεια, ορίστε την ως ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια μέθοδο για να περικόψετε και να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας για το τηλέφωνό σας, αλλά θα πρέπει να έχετε το απολύτως σωστό μέγεθος. Δεν χωρούν όλα τα τηλέφωνα μια εικόνα στην οθόνη, επομένως είναι καλύτερο να την περικόψετε και να αλλάξετε το μέγεθός της ώστε να ταιριάζει.