Πώς να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στο σπίτι [Android]

Οι φορητές συσκευές έχουν γίνει αρκετά κοινές. Η τρέχουσα σειρά δραστηριοτήτων παρακολούθησης και έξυπνων ρολογιών δεν είναι φθηνή. Πιθανότατα μπορείτε να βρείτε ένα εξαιρετικά φθηνό πρόγραμμα παρακολούθησης δραστηριοτήτων από τη Xiaomi, αλλά αν ψάχνετε για οτιδήποτε από την Apple, τη Samsung, την LG ή ακόμα και τη Nokia, μπορείτε εύκολα να δείτε μια τριψήφια τιμή. Πολλές λειτουργίες στα smartphone είναι πλέον συνδεδεμένες με φορετό, π.χ. τη λειτουργία Smart Lock στο Android. Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε (και να φορέσετε) μια συσκευή για να χρησιμοποιήσετε το Smart Lock, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση του σπιτιού ή της εργασίας σας για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στο σπίτι.

Για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στο σπίτι, θα χρειαστείτε ένα τηλέφωνο Android με έκδοση Android που διαθέτει Smart Lock. Θα χρειαστεί επίσης να έχετε ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο τηλέφωνό σας.

  Τρόπος ελέγχου του δρομέα Caret με κουμπιά έντασης ήχου [Android]

Το Smart Lock στο Android δεν λειτουργεί μόνο με αισθητήρες σώματος ή φορητές συσκευές. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει με τοποθεσίες. Δεδομένου ότι πρόκειται για προϊόν της Google, λειτουργεί με τους Χάρτες Google για τον εντοπισμό «ασφαλών τοποθεσιών», ωστόσο χρειάζεται δεδομένα GPS για να γνωρίζει πού βρίσκεστε, επομένως χρειάζεται να διατηρούνται ενεργές οι υπηρεσίες τοποθεσίας.

Προσθήκη αρχικής σελίδας στους Χάρτες Google

Ανοίξτε τους Χάρτες Google στο τηλέφωνό σας ή στον υπολογιστή σας. Συνδεθείτε στον ίδιο Λογαριασμό Google που χρησιμοποιείτε στο τηλέφωνό σας Android. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω αριστερά και επιλέξτε Τα μέρη σας. Στην καρτέλα Ετικέτες, επιλέξτε Αρχική σελίδα και εισαγάγετε τη διεύθυνση του σπιτιού σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να εντοπίσετε αυτόματα μια τοποθεσία όταν ενεργοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας. Είναι στην πραγματικότητα πιο ακριβές, αλλά πρέπει να είστε στο σπίτι για να το χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε με ακρίβεια τη θέση του σπιτιού σας.

  Καλύτερες συσκευές αναπαραγωγής μουσικής για Android: 10 επιλογές για να κάνετε

Smart Lock – Αξιόπιστα μέρη

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα Ασφάλεια και τοποθεσία. Πατήστε Smart Lock και πατήστε Αξιόπιστες τοποθεσίες. Εάν έχετε ήδη προσθέσει την τοποθεσία του σπιτιού σας, απλώς επιλέξτε την από τις τοποθεσίες που αναφέρονται. Εάν δεν έχετε προσθέσει μια τοποθεσία, πατήστε το κουμπί Προσθήκη τοποθεσίας και το Android θα εντοπίσει την τρέχουσα τοποθεσία σας στον χάρτη.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή να πλοηγηθείτε σε διαφορετικό μέρος για να ορίσετε ένα αξιόπιστο μέρος. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.

Μπορείτε να αφαιρέσετε μια τοποθεσία πατώντας σε αυτήν και επιλέγοντας την επιλογή Διαγραφή στο μενού που εμφανίζεται. Εάν θέλετε ποτέ να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, θα πρέπει να διαγράψετε το αξιόπιστο μέρος από την ίδια οθόνη. Δεν θα επηρεάσει τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σας στους Χάρτες Google, καθώς αυτές διατηρούνται ξεχωριστές και χρησιμοποιούνται μόνο ως προτεινόμενη τοποθεσία.

  Πώς να μεταφέρετε εφαρμογές σε μια νέα συσκευή Android

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πολλές τοποθεσίες, ακόμα και να εργαστείτε αν πιστεύετε ότι κανείς δεν θα προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας χωρίς την άδειά σας. Προσέξτε μόνο ποια μέρη προσθέτετε στα αξιόπιστα.