Πώς να σταματήσετε τις ειδοποιήσεις “Ρύθμιση Apple Pay” από άλλες εφαρμογές

Το iOS 11.2 έφερε διορθώσεις σφαλμάτων, αλλά πρόσθεσε επίσης το Apple Pay Cash. Το Apple Pay Cash σάς επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα μέσω iMessages και ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που παρουσίασε η Apple κατά την επίδειξη του iOS 11. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay Cash αν δεν το θέλετε. Στην πραγματικότητα, είναι διαθέσιμο μόνο σε λίγες χώρες. Δυστυχώς, θα εξακολουθείτε να βλέπετε ένα μήνυμα για την ενεργοποίησή του, ακόμα κι αν διαμένετε σε χώρα που δεν υποστηρίζεται. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι εφαρμογές που υποστηρίζουν αυτήν τη δυνατότητα θα σας ωθήσουν να ρυθμίσετε το Apple Pay. Δείτε πώς να τους κάνετε να σταματήσουν.

  Πώς να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον που δεν είναι φίλος σας σε διχόνοια

Ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει το Apple Pay ή δεν έχει προστεθεί κάρτα σε αυτό, οι εφαρμογές που το υποστηρίζουν συνεχίζουν να σας ενοχλούν να ρυθμίσετε το Apple Pay. Αυτό οφείλεται σε μια «χαρακτηριστική» του Apple Wallet. Επίσης, σας ενοχλεί επειδή πιθανότατα έχετε ρυθμίσει έναν τρόπο πληρωμής για το Apple ID σας, αλλά δεν τον έχετε συνδέσει με το Apple Pay ή το Apple Wallet.

Διακοπή ειδοποιήσεων «Ρύθμιση Apple Pay».

Για να σταματήσετε τις εφαρμογές να σας ζητούν επανειλημμένα να ρυθμίσετε το Apple Pay, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Wallet & Apple Pay. Στο επάνω μέρος, απενεργοποιήστε το διακόπτη Apple Pay Cash και δεν θα λαμβάνετε πλέον μηνύματα προτροπής από εφαρμογές που σας ζητούν να το ρυθμίσετε.

  Xbox Series X εναντίον Xbox Series S: Ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Πληροφορίες πληρωμής Apple

Αυτό δεν θα έχει καμία επίδραση στα στοιχεία πληρωμής που έχετε ρυθμίσει με το Apple ID σας. Τυχόν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που έχετε προσθέσει στον λογαριασμό σας θα εξακολουθούν να λειτουργούν όπως πάντα. Εάν χρησιμοποιείτε το Apple Wallet, αυτό και πάλι δεν θα έχει καμία επίδραση σε αυτό εάν έχετε αποθηκεύσει πιστωτικές κάρτες σε αυτό.

Το Apple Pay Cash είναι μια νέα, εντελώς διαφορετική λειτουργία. Γνωρίζει ότι έχετε διαμορφώσει μια επιλογή πληρωμής, αλλά δεν συνδέεται και δεν μπορεί να συνδεθεί αυτόματα σε αυτήν.

Η Apple συνήθως δεν ενεργοποιεί λειτουργίες περιορισμένης περιοχής για όλους. Το παράδειγμα της εφαρμογής TV που προστέθηκε στο iOS 10. Εμφανίζεται μόνο στο iPhone ή το iPad σας εάν είστε συνδεδεμένοι στο App Store των ΗΠΑ. Εάν συνδεθείτε σε διαφορετικό κατάστημα, η εφαρμογή TV αντικαθίσταται από την εφαρμογή Βίντεο στο τηλέφωνό σας. Έτσι πρέπει να λειτουργεί το Apple Pay Cash.

  Πώς να εξαγάγετε ένα ημερολόγιο του Outlook ως αρχείο CSV

Δυστυχώς, η Apple ήταν απρόσεκτη με αυτήν τη δυνατότητα που καθιστά δυνατή τη διαγραφή της εφαρμογής Apple Pay όταν δεν υπάρχει τρόπος να την επαναφέρετε. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που αυτή η δυνατότητα δεν περιορίζεται σε περιοχή. Είναι είτε αυτό είτε ίσως είναι πολύ ενσωματωμένο στο σύστημα για να είναι κρυφό. Ωστόσο, αμφιβάλλουμε για αυτό, καθώς η Apple μπορεί και απενεργοποιεί το FaceTime σε ορισμένα iPhone που πωλούνται σε χώρες όπου είναι περιορισμένο.