Πώς να διαγράψετε το Safari από το iPhone σας

Βασικά Takeaways

  • Αφαιρέστε το Safari από την Αρχική οθόνη του iPhone σας πατώντας παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέγοντας «Κατάργηση εφαρμογής». Θα είναι κρυφό στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό κάνοντας απλή αναζήτηση για το Safari.
  • Αποκλείστε εντελώς το Safari μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Χρόνος οθόνης > Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου, ενεργοποιήστε το και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το Safari στην περιοχή Επιτρεπόμενες εφαρμογές.
  • Όταν απενεργοποιείτε το Safari, οι σύνδεσμοι ιστού θα ανακατευθυνθούν εσφαλμένα. Για να το λύσετε αυτό, αντικαταστήστε το Safari με ένα εναλλακτικό και ορίστε το ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας στις Ρυθμίσεις. Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να διαγράψετε οριστικά το Safari από το iPhone σας.

Το Safari είναι μία από εκείνες τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της Apple που δεν μπορούν να αφαιρεθούν οριστικά από το iPhone σας. Ωστόσο, έχετε ακόμα δύο επιλογές εάν θέλετε πραγματικά να το “διαγράψετε”.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την εφαρμογή από την Αρχική οθόνη σας, ώστε να είναι θαμμένη στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών ή να χρησιμοποιήσετε τους Περιορισμούς περιεχομένου και απορρήτου για να αποκλείσετε την εφαρμογή. Λοιπόν, ας δούμε πώς να «διαγράψετε» το Safari από το iPhone σας. Εάν είστε χρήστης iPad, μην διστάσετε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα.

  Πώς να ελέγξετε διαφορετικές ζώνες ώρας σε iPhone και iPad

Πώς να αφαιρέσετε το Safari από την αρχική οθόνη του iPhone σας

Η πρώτη μέθοδος θα σας ταιριάζει καλύτερα εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιείτε το Safari περιστασιακά, αλλά δεν σας αρέσει το εικονίδιο της εφαρμογής του να καταλαμβάνει χώρο στην Αρχική οθόνη σας. Για να αφαιρέσετε το Safari από τα μάτια σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Στην Αρχική οθόνη, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Safari.
  • Πατήστε Κατάργηση εφαρμογής από το μενού περιβάλλοντος.
  • Επιλέξτε Κατάργηση από την αρχική οθόνη όταν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο.
  • Το Safari θα εξαφανιστεί τώρα από την αρχική οθόνη του iPhone σας. Είναι πλέον κρυμμένο στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Επομένως, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το Safari, απλώς σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά στην τελευταία σελίδα Αρχικής οθόνης για να μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Πληκτρολογήστε Safari στο πεδίο Αναζήτηση για να το εμφανίσετε.

    Για να συνεχίσετε να αποφορτώνετε την αρχική οθόνη των στοκ εφαρμογών iPhone, ακολουθεί μια λίστα με προεγκατεστημένες εφαρμογές iPhone που μπορείτε και δεν μπορείτε να διαγράψετε.

    Πώς να αποκλείσετε το Safari στο iPhone σας χρησιμοποιώντας την ώρα οθόνης

    Η δεύτερη μέθοδος θα ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καθόλου το Safari. Αυτό θα αφαιρέσει το Safari τόσο από την Αρχική οθόνη όσο και από τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών του iPhone σας, καθώς και να εμποδίσει το iPhone σας να ανοίξει το Safari σε οποιοδήποτε σημείο στο μέλλον.

      Πώς να εντοπίσετε DeepFakes το 2023

    Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε το Safari στο iPhone σας:

  • Κλείστε την εφαρμογή Safari στο iPhone σας εάν είναι ανοιχτή ή εκτελείται στο παρασκήνιο.
  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Χρόνος οθόνης > Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου.
  • Ενεργοποιήστε τους περιορισμούς περιεχομένου και απορρήτου.
  • Πατήστε Επιτρεπόμενες εφαρμογές, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Screen Time αν σας ζητηθεί και απενεργοποιήστε το Safari.
  • Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασής σας για το Screen Time, μπορείτε να τον επαναφέρετε στις Ρυθμίσεις > Screen Time > Change Screen Time Passcode > Forgot Passcode. Εισαγάγετε το Apple ID, τον κωδικό πρόσβασής σας και έναν νέο κωδικό πρόσβασης Screen Time. Αλλά αν δεν ρυθμίσατε το Apple ID σας με τον κωδικό πρόσβασης Screen Time, η μόνη σας επιλογή είναι να επαναφέρετε το iPhone σας εργοστασιακά, η οποία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα στο iPhone σας, συμπεριλαμβανομένου αυτού του κωδικού πρόσβασης.

    Αφού αποκλείσετε επιτυχώς το Safari χρησιμοποιώντας το Screen Time, δεν θα μπορείτε να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε το Safari μέχρι να επαναλάβετε τις παραπάνω ρυθμίσεις και να ενεργοποιήσετε ξανά το Safari.

      Πώς να παρακολουθήσετε τηλεόραση των ΗΠΑ από το εξωτερικό

    Ωστόσο, αφού απενεργοποιήσετε το Safari χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τυχόν σύνδεσμοι ιστότοπου που θέλετε να ανοίξετε ανακατευθύνονται σε μια λάθος, τυχαία εφαρμογή. Για παράδειγμα, ανακάλυψα ότι το iPhone μου συνέχιζε να προσπαθεί να ανοίξει συνδέσμους άρθρων σε ταξιδιωτικές εφαρμογές, οι οποίες δεν μπορούν να φορτώσουν καθόλου ιστοσελίδες.

    Για να το λύσετε αυτό, πρέπει να κάνετε λήψη μιας άλλης εφαρμογής προγράμματος περιήγησης από το App Store. Υπάρχουν πολλά προγράμματα περιήγησης smartphone που εστιάζουν στο απόρρητο που αξίζει να ελέγξετε εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την προσφορά του Safari. Μόλις εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης που επιθυμείτε, αλλάξτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του iPhone σας για να βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι ιστού ανοίγουν σε αυτό αντί για μια τυχαία εφαρμογή.

    Απαλλαγείτε από το Safari από το iPhone σας

    Αν και το Safari είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στις συσκευές Apple, δεν υπάρχει λόγος να μην επιλέξετε εναλλακτικά προγράμματα περιήγησης εάν προτιμάτε μια διαφορετική εμπειρία περιήγησης. Αλλά αν δεν χρησιμοποιείτε το Safari, δεν υπάρχει τρόπος να το διαγράψετε ακόμα κι αν θέλετε να ελευθερώσετε χώρο στο iPhone σας.

    Προς το παρόν, οι μόνες δύο μέθοδοι για να «διαγράψετε» το Safari από το iPhone σας είναι να το αφαιρέσετε από την Αρχική οθόνη σας, ώστε να μην το βλέπετε και στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών ή να το απενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του Screen Time.