Πώς να ελέγξετε διαφορετικές ζώνες ώρας σε iPhone και iPad

Προτού ρυθμίσετε μια διεθνή κλήση Skype ή στείλετε μήνυμα σε έναν φίλο σε άλλη χώρα, συχνά πρέπει να ελέγχετε τι ώρα είναι στη ζώνη ώρας της. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό γρήγορα και εύκολα στο iPhone ή το iPad σας.

Ρωτήστε τη Siri

Εάν ελέγχετε μόνο περιστασιακά την ώρα σε άλλη χώρα, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε μια εφαρμογή ή να την αναζητήσετε στο Google.

Απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί στο iPhone σας ή πείτε “Hey, Siri” στο iPhone ή το iPad σας για να εμφανιστεί το Siri. Στη συνέχεια, ρωτήστε, «Τι είναι η ώρα στην (πόλη).» Η Siri θα σας πει αμέσως την ώρα.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Ρολόι

Εάν παρακολουθείτε συχνά πολλές ζώνες ώρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Παγκόσμιο Ρολόι στην εφαρμογή Ρολόι.

  Πώς να προσθέσετε μορφοποίηση υπό όρους σε κελιά στα φύλλα Google

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρολόι στο iPhone ή το iPad σας και μεταβείτε στην καρτέλα “Παγκόσμιο Ρολόι”. Εδώ, πατήστε το σύμβολο συν (+) στην επάνω γραμμή εργαλείων.

Αναζητήστε την πόλη και, στη συνέχεια, πατήστε την στη λίστα για να την προσθέσετε στην ενότητα Παγκόσμιο Ρολόι.

Τώρα βλέπετε την τρέχουσα ώρα για αυτήν την πόλη στην ενότητα Παγκόσμιο Ρολόι. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία για να προσθέσετε περισσότερες πόλεις στη λίστα.

Την επόμενη φορά που θέλετε να ελέγξετε την ώρα σε διαφορετική ζώνη ώρας, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Ρολόι και κατευθυνθείτε στην ενότητα Παγκόσμιο Ρολόι.

Χρησιμοποιήστε το γραφικό στοιχείο ώρας του παγκόσμιου ρολογιού

Εάν ελέγχετε τις ζώνες ώρας πολλές φορές την ημέρα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα αποκλειστικό γραφικό στοιχείο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε απλώς να σύρετε δεξιά στην οθόνη κλειδώματος του iPhone ή του iPad (δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το iPhone σας) όποτε θέλετε να ελέγξετε τις ζώνες ώρας.

Πρώτα, κατεβάστε το δωρεάν Γραφικό στοιχείο ώρας παγκόσμιου ρολογιού εφαρμογή. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το σύμβολο συν (+) στην επάνω δεξιά γωνία.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το 2FA σε ένα iPhone

Αναζητήστε μια πόλη και, στη συνέχεια, πατήστε την για να την προσθέσετε στη λίστα.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για να προσθέσετε περισσότερες πόλεις.

Για να αναδιατάξετε τη λίστα, πατήστε το κουμπί Επεξεργασία. Από εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο “Handle” για να αναδιατάξετε τη λίστα. Για να διαγράψετε μια πόλη, πατήστε την κόκκινη παύλα (–).

Μπορείτε επίσης να πατήσετε το εικονίδιο Επεξεργασία για να μετονομάσετε οποιαδήποτε πόλη.

Εδώ, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα της πόλης σε όνομα φίλου ή πελάτη για να διευκολύνετε την ανάγνωση της ζώνης ώρας. Πατήστε “OK” για να αποθηκεύσετε το όνομα.

Τώρα, ας ρυθμίσουμε το γραφικό στοιχείο. Μεταβείτε στην αρχική οθόνη του iPhone ή του iPad και σύρετε προς τα δεξιά για να εμφανιστεί ο πίνακας γραφικών στοιχείων «Σήμερα προβολή».

Σύρετε μέχρι το κάτω μέρος της σελίδας και, στη συνέχεια, πατήστε «Επεξεργασία».

  Τρόπος προσθήκης χώρου αποθήκευσης cloud τρίτων στο Microsoft Teams

Παρακέντηση

Βρείτε το γραφικό στοιχείο “Παγκόσμιο Ρολόι” και πατήστε το σύμβολο συν (+) δίπλα του.

  Πατήστε το σύμβολο συν (+) δίπλα

Το γραφικό στοιχείο Παγκόσμιο Ρολόι είναι πλέον ενεργοποιημένο. Σύρετε προς τα επάνω στην κορυφή της σελίδας και χρησιμοποιήστε το εικονίδιο Χειρολαβή για να μετακινήσετε το γραφικό στοιχείο στην κορυφή της λίστας, αν προτιμάτε.

Πατήστε “Τέλος” για να επιστρέψετε στην οθόνη γραφικών στοιχείων.

Τώρα βλέπετε το γραφικό στοιχείο Παγκόσμιο Ρολόι στο επάνω μέρος της οθόνης με όλες τις ζώνες ώρας διατεταγμένες με την ίδια σειρά με την εφαρμογή.

Από προεπιλογή, το γραφικό στοιχείο εμφανίζει την ώρα σε αναλογική λειτουργία. Μπορείτε να το αλλάξετε από το μενού Ρυθμίσεις. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το εικονίδιο Gear.

Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Ψηφιακό.

Τώρα βλέπετε όλες τις ζώνες ώρας σας σε ψηφιακή λειτουργία. Μαζί με την ώρα, η ψηφιακή λειτουργία δείχνει και την ημέρα της εβδομάδας.

Εάν χρησιμοποιείτε iPad, μπορείτε τώρα να καρφιτσώσετε τον πίνακα γραφικών στοιχείων “Σήμερα προβολή” απευθείας στην αρχική οθόνη, διευκολύνοντας την πρόσβαση στις ζώνες ώρας και σε άλλα γραφικά στοιχεία.