Πώς να εντοπίσετε DeepFakes το 2023

Το Spotting Deepfakes δεν είναι ένα cakewalk. γίνεται όλο και πιο περίπλοκο με το λεπτό.

Η τεχνολογία ήταν πάντα ένα δίκοπο μαχαίρι. Υπάρχουν καλά πράγματα, και μετά υπάρχουν χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτά.

Ενώ οι παραπάνω γραμμές μπορεί να έχουν μια ποιητική αίσθηση, μιλάμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και εμφανίζεται ως μια κραυγαλέα πραγματικότητα.

Το Deepfakes είναι μια τέτοια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που βοηθά στη δημιουργία βίντεο, εικόνων και ήχου με εξαιρετικό ρεαλισμό, στο βαθμό που συχνά χρειάζεται υπεράνθρωπες δεξιότητες για να τα ξεχωρίσει.

Τι είναι τα Deepfakes;

Θεσω απλα; είναι πλαστά μέσα που έχουν κατασκευαστεί με εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή ή smartphone. Αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν συγκεκριμένους αλγόριθμους για να αντικαταστήσουν εξαρτήματα από το πρωτότυπο και να τα ανταλλάξουν με άλλα, όπως:

Δείτε πόσο «πραγματικό» είναι.

Αυτή είναι η ατζέντα. Ξεγελάστε ή διασκεδάστε τους ανθρώπους με αυτά τα συνθετικά μέσα.

Πριν από λίγο καιρό, ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσετε τόσο πειστικά βίντεο, αλλά τώρα χρειάζεστε μόνο μια ισχυρή κάρτα γραφικών και λίγες μέρες για να το κάνετε.

Διαβάστε επίσης: Deepfake Apps για να δημιουργήσετε τα καλύτερα Memes

Ωστόσο, χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό για να εντυπωσιάσει τους πάντες με την κλωνοποίηση φωνής, τις εκφράσεις και όλα.

Ωστόσο, αυτό γίνεται όλο και πιο απλό μέρα με τη μέρα, με τους αλγόριθμους να γίνονται αποτελεσματικοί σε hardware χαμηλού επιπέδου και σε ισχυρούς υπολογιστές να κάνουν εισβολές.

Συμπερασματικά, θα τους δούμε περισσότερο.

Εξάλλου, όταν γνωρίζουμε πιθανή επικίνδυνη κακή χρήση, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να τους ξεχωρίσουμε από την αλήθεια.

Πώς να εντοπίσετε Deepfakes;

Δεν δημιουργούνται όλα τα deepfakes ίσα. Και επομένως, δεν λειτουργεί κάθε τεχνική παντού. Ενώ ορισμένοι έχουν ενδεικτικές ενδείξεις ότι είναι κατασκευασμένοι από μηχανή, άλλοι χρειάζονται προσεκτική παρατήρηση ή ακόμα και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να διαφοροποιηθούν.

  Πώς να βρείτε γρήγορα συγκεκριμένες προτιμήσεις συστήματος σε Mac

Απόχρωση δέρματος

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε. Το «επεξεργασμένο» τμήμα (συνήθως το πρόσωπο) θα έχει μικρές διαφορές στο χρώμα του δέρματος, προκαλώντας αναντιστοιχία με τα υπόλοιπα ορατά μέρη του σώματος.

Το αριστερό στην παραπάνω εικόνα είναι από ένα ψεύτικο βίντεο του Ουκρανού προέδρου, κ. Volodymyr Zelenskyy, που ζητά από τις δυνάμεις και τον λαό του να παραδοθούν στη Ρωσία.

Κανείς όμως δεν ξεγελάστηκε από αυτή τη μέτρια εργασία αντιγραφής-επικόλλησης και χαρακτηρίστηκε αμέσως ως deepfake.

Εκφράσεις

Αυτό είναι το σημαντικό δώρο, ειδικά όταν οι ερασιτέχνες μεταμφιέζονται ως ειδικοί στα deepfakes. Οι κατώτερες δημιουργίες τους συχνά υποφέρουν από αφύσικη κίνηση των χειλιών χωρίς ανθρώπινες παύσεις που βοηθούν στην αναγνώριση τους ως ψεύτικα.

Ωστόσο, ορισμένοι αλγόριθμοι έχουν προβλέψεις για παύσεις αναπνοής. Ωστόσο, μπορείτε να διακρίνετε τις ίδιες στάσεις και κινήσεις του κεφαλιού που ακολουθούν παρόμοια μοτίβα, γενικά πολύ μηχανικές για να τις αγνοήσετε.

Ομοίως, το να αναβοσβήνει είναι μια άλλη περιοχή που αποκαλύπτει τα deepfakes ως τέτοια. Αυτό περνάει επίσης από κύκλους (όπως γράφεται στον κώδικά τους), κάτι που δεν μοιάζει τόσο με τον άνθρωπο αν παρατηρήσετε δίπλα σε ένα πραγματικό βίντεο του ίδιου ατόμου.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε τα deepfakes είναι η κίνηση του βολβού του ματιού. Το AI, ένα μηχάνημα χωρίς συναισθήματα και περισπασμούς, εμφανίζεται συχνά πιο συγκεντρωμένο από έναν μέσο άνθρωπο ενώ μιλάει.

Συμπερασματικά, τα deepfakes είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν εκτός και αν γίνουν με (σχεδόν) τελειότητα, όπως αυτό.

Μπαλώματα

Λοιπόν, πώς να πει κανείς ότι αυτός δεν είναι ο πραγματικός Μόργκαν Φρίμαν;

Το καλύτερο πράγμα για το προηγούμενο βίντεο είναι η υψηλή ποιότητα. Μπορείτε να μεταβείτε στην υψηλότερη ανάλυση (4k διαθέσιμα) για να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να εντοπίσει το τεχνητό.

  Πώς να ανοίξετε απευθείας μια ετικέτα στον Ιστό του Gmail

Και όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη, τόσο το καλύτερο. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε λήψη οθόνης και να κάνετε μεγέθυνση για να δείτε εάν κάποια εργασία στον υπολογιστή βρίσκεται πίσω από το προφανές.

Μπορείτε να δείτε το μακιγιάζ δέρμα; Εδώ αποτυγχάνουν οι αλγόριθμοι, οι μικρές λεπτομέρειες, όσο περίπλοκες κι αν είναι.

Το δέρμα φαίνεται ανομοιογενές και η αναπαραγωγή των τριχών στο πρόσωπο (και στο κεφάλι) δεν είναι φυσική και φαίνεται κολλημένη.

Αυτό θα σας βοηθήσει να αναλύσετε καλύτερα τα ακόλουθα:

Μπορώ ξεκάθαρα να ξεχωρίσω το συνθετικό δέρμα, το οποίο είναι κυρίως ορατό ακριβώς γύρω από το μουστάκι, τα γένια και τη γραμμή των μαλλιών.

Το πηγούνι, τα φρύδια, το πρόσωπο (το αληθινό είναι λεπτό), η μύτη κ.λπ.–συγκρίνετε το με το πραγματικό (στα δεξιά) και γίνεται ξεκάθαρο σαν μέρα.

Για να επαναλάβω, έχοντας το πραγματικό δίπλα-δίπλα, είναι εύκολο να ξεχωρίσετε το ψεύτικο.

Λεπτομέριες

Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν όταν μιλάμε. Ο καθένας έχει τα δικά του στυλ, τα οποία οδηγούν τα χείλη, τη γλώσσα, το πηγούνι, τα μάγουλα κ.λπ., να κινούνται με ένα συγκεκριμένο μοτίβο που είναι μοναδικό για αυτόν.

Εξάλλου, η τεχνολογία deepfake δεν έχει ακόμη κατακτήσει τα μέσα στο στόμα οπτικά ενώ μιλάμε. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να επισημάνετε μεμονωμένα κάτω (γνάθια) δόντια στο deepfake Obama.

Το μόνο που βλέπουμε είναι μια λευκή λωρίδα στο κάτω μέρος, και δεν υπάρχουν καθόλου σημάδια κίνησης της γλώσσας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε γνήσιο βίντεο του Ομπάμα και μπορείτε να παρατηρήσετε ότι ο άνδρας είναι πολύ πιο εκφραστικός με πολλές κινήσεις του προσώπου από αυτό το αντίγραφο της τεχνητής νοημοσύνης.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε ότι το ίδιο το βίντεο δεν είναι πολύ σαφές. Είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, συμπιεσμένο για να κρύψει την πραγματικότητα ή λόγω υπολογιστικών περιορισμών.

  Πώς να ελέγξετε διαφορετικές ζώνες ώρας σε iPhone και iPad

Μεταβάσεις

Ένας περιορισμός στη δημιουργία deepfake είναι η δημιουργία καρέ-καρέ. Κάθε πλαίσιο πρέπει να ελέγχεται για τέλεια κάλυψη για να διατηρείται η μαγεία ανέπαφη.

Εξαιτίας αυτού, τα περισσότερα πειστικά deepfake βίντεο είναι εξαιρετικά περιορισμένα στις κινήσεις του προσώπου. Δείχνουν μόνο μετωπικά πρόσωπα χωρίς πλάγια όψη, επειδή οι μεταβάσεις από το πλάι στο μπροστινό μέρος μπορούν να αποκαλύψουν τα δημιουργικά σημεία συμφόρησης.

Δείτε αυτό ακόμα από ένα deepfake του Tom Cruise:

Εάν επιβραδύνετε το βίντεο και παρατηρήσετε προσεκτικά από 35-40 δευτερόλεπτα, οι μεταβάσεις από το πλάι στο μέτωπο έχουν κάποια θολά τμήματα.

Αυτά είναι αναμφισβήτητα το πιο δύσκολο κομμάτι για να κρύψει κανείς και το καλύτερο για να αποκαλύψει τέτοιες δημιουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Έτσι, αυτά είναι μερικά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τα βαθιά ψεύτικα και να περιορίσετε την παραπληροφόρηση. Να συνοψίσουμε:

1.Ελέγξτε για παραλλαγές στον τόνο του δέρματος.2.Προσοχή για αφύσικο συγχρονισμό χειλιών, ρομποτικό ή δεν αναβοσβήνει, κ.λπ. 3. Κάντε μεγέθυνση για να δείτε εάν η υφή του δέρματος, η αναπαραγωγή μαλλιών κ.λπ. εκφράσεις και στυλ ομιλίας με τα πραγματικά βίντεο.5.Ελέγξτε αν υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις υψηλής ποιότητας.6.Κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για να δείτε αν είναι ψεύτικο.8.Λάβετε υπόψη τις συνολικές διαστάσεις του προσώπου και εξισώστε τις με τις πραγματικές.9 .Μειώστε το βίντεο για να εντοπίσετε κακές μεταβάσεις.10.Το εσωτερικό του στόματος φαίνεται αληθινό και λεπτομερές;11.Μοιραστείτε και ζητήστε από τους φίλους και την οικογένειά σας σχόλια σε περίπτωση ασάφειας.Εντοπισμός Deepfakes 101

Τα Deepfakes δεν είναι τέλεια!

Ενώ καλύψαμε μόνο τα βαθιά ψεύτικα βίντεο, ο ήχος που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη θα υποφέρει από παρόμοιους περιορισμούς. Και παρόλο που οι μηχανές βελτιώνονται όσο το συζητάμε, πάντα θα μένουν πίσω από τους ζωντανούς.

Ωστόσο, η εκμάθηση δεν είναι πλήρης χωρίς να λερώσετε πραγματικά τα χέρια σας. Σε αυτήν την περίπτωση, έχουμε φτιάξει αυτόν τον οδηγό για το τι είναι τα deepfakes και πώς να τα δημιουργήσουμε.