Πώς να διαγράψετε το Facebook

Το Facebook είχε πάνω από δεκαπέντε λεπτά στο προσκήνιο. Το κοινωνικό δίκτυο ανέβαινε δυναμικά μέχρι πέρυσι, όταν ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων διέγραψε τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο, οι αριθμοί τους δεν ήταν αρκετοί για να χτυπήσουν το Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο έπεσε πρόσφατα από τη χάρη, αφού ανακαλύφθηκε ότι συλλέχθηκε προσωπικά δεδομένα από 50 εκατομμύρια λογαριασμούς. Το hashtag deletefacebook είναι trend εδώ και μέρες, και Ο Έλον Μασκ διέγραψε τις σελίδες στο Facebook τόσο για την Tesla όσο και για τη SpaceX. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε το Facebook.

Διαγραφή vs Απενεργοποίηση

Πριν σας πούμε πώς να διαγράψετε το Facebook, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ της διαγραφής του Facebook και της απενεργοποίησής του. Εάν απενεργοποιήσετε το Facebook, ο λογαριασμός σας και όλες οι πληροφορίες σε αυτό παραμένουν ανέπαφα. Εσείς οι φίλοι δεν μπορείτε να γράψετε στον τοίχο σας, να δείτε παλιές αναρτήσεις σας ή να σας αρέσει κάτι που μοιραστήκατε στο παρελθόν. Μπορείτε να επιστρέψετε και να ενεργοποιήσετε ξανά το Facebook όποτε θέλετε.

  Πώς να σταματήσετε το Facebook να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στον Ιστό [Firefox]

Ωστόσο, όταν διαγράφετε το Facebook, τα πάντα καθαρίζονται. Ο λογαριασμός σας δεν υπάρχει πλέον και τα πάντα, από φωτογραφίες, μέχρι σημειώσεις, likes, σχόλια, φίλους, έχουν εξαφανιστεί.

Για να το πούμε μεταφορικά, η απενεργοποίηση του Facebook είναι σαν να κλείνεις το τηλέφωνό σου και να το βάζεις στο συρτάρι. Η διαγραφή του Facebook είναι σαν να παίρνεις ένα σφυρί στο τηλέφωνό σου και να το σπάς σε κομμάτια έως ότου δεν μπορείς πλέον να το χρησιμοποιείς και πρέπει να πάρεις ένα νέο.

Διαγραφή Facebook

Συνδεθείτε στο Facebook από το πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας και επισκεφτείτε το Ρυθμίσεις λογαριασμού Facebook. Στην καρτέλα Γενικά, κοιτάξτε στο κάτω μέρος όπου έχετε την επιλογή να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας. Αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και συνομιλίες συνομιλίας. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σε περίπτωση που τα χρειαστείτε ξανά στο μέλλον.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Profile Picture Guard στο Facebook

Μόλις τελειώσετε, πηγαίνετε στο Διαγραφή λογαριασμού σελίδα. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή του λογαριασμού μου και ουσιαστικά έχετε στριμώξει το τσεκούρι.

Δεν μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook από τις εφαρμογές του για κινητά. Θα πρέπει να περάσετε από τη διεπαφή ιστού για να φτάσετε στη σελίδα διαγραφής. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε από τις εφαρμογές για κινητά είναι να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook που δεν είναι το ίδιο με τη διαγραφή του.

Όταν διαγράφετε το Facebook, το Messenger σας πιθανότατα θα το συνοδεύει, εκτός και αν έχετε εγγραφεί στο Messenger χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας. Το Facebook σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Messenger είτε συνδέοντας τον λογαριασμό σας στο Facebook είτε χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας ως αναγνωριστικό σύνδεσης. Εάν διαγράφετε το Facebook για λόγους απορρήτου, θα πρέπει να προχωρήσετε και να διαγράψετε και το Messenger.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις αναρτήσεις με καρτέλες στο Facebook