Πώς να δημιουργήσετε υπότιτλους για ήχο και βίντεο; [9 Best Tools]

Ο υποτιτλισμός έχει γίνει μια από τις πιο σημαντικές πτυχές ενός βίντεο ή ενός αρχείου ήχου. Απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι νέοι στη γλώσσα, εκείνων που έχουν δυσκολίες στην ακοή και εκείνων που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να παίξουν το βίντεο με ήχο.

Ένα βίντεο YouTube που περιέχει υπότιτλους τείνει να έχει καλύτερη απόδοση από ό,τι δεν έχει 12% περισσότερος χρόνος προβολής. Ενισχύει το SEO, την αφοσίωση, το ποσοστό κοινής χρήσης και την κατάταξη αναζήτησης για τους παραγωγούς περιεχομένου. Οι πλατφόρμες ροής βίντεο και ήχου, εκτός από το YouTube, βλέπουν επίσης τη διαφορά. Το 85% όλου του περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθείται με σβηστό ήχο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι υπότιτλοι είναι σχεδόν ο μόνος καθοριστικός παράγοντας διατήρησης των θεατών.

Υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ “Υπότιτλοι” και “Υπότιτλοι”. Οι υπότιτλοι είναι αξεσουάρ κατανόησης για άτομα που έχουν δυσκολία στην ακοή, ενώ οι υπότιτλοι είναι χρήσιμοι για μη φυσικούς ομιλητές της γλώσσας. Οι λεζάντες περιγράφουν τους διαλόγους, τους ήχους φόντου (όπως ένα άνοιγμα πόρτας ή έναν πυροβολισμό), τη μουσική και την αλλαγή ηχείου. Από την άλλη πλευρά, ο υποτιτλισμός απλώς μετατρέπει την ακουστική ομιλία σε ορατό κείμενο και αποκλείει τους αόρατους ήχους.

Πώς λοιπόν μπορεί κανείς να δημιουργήσει υπότιτλους για ήχο και βίντεο;

Βίντεο YouTube

Για να δημιουργήσετε υπότιτλους για το βίντεό σας στο YouTube με χρονικές σημάνσεις, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Εγγραφείτε ή συνδεθείτε στο δικό σας YouTube Studio λογαριασμός.
  • Επιλέξτε «Υπότιτλοι» από το αναπτυγμένο μενού στα αριστερά σας.
  • Επιλέξτε σε ποιο βίντεο θέλετε να προσθέσετε τους υπότιτλους.
  • Κάντε κλικ στο “Προσθήκη γλώσσας” και επιλέξτε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να είναι το κείμενο.
  • Στην ενότητα “Υπότιτλοι”, επιλέξτε “Προσθήκη”.

Υπάρχουν επιλογές για μη αυτόματη πληκτρολόγηση, αυτόματη μετάφραση, αυτόματη δημιουργία υποτίτλων και αυτόματο συγχρονισμό του κειμένου με το βίντεο. Το κείμενο μεταγραφής συνήθως συγχρονίζεται αυτόματα με το βίντεό σας, εάν η γλώσσα που ομιλείται στο βίντεο είναι ίδια με το κείμενο.

Μπορείτε να προσθέσετε υπότιτλους σε ένα βίντεο που έχετε ήδη ανεβάσει ή ακόμα και αν δεν το έχετε ανεβάσει ακόμα. Μπορείτε αργότερα να κατεβάσετε το βίντεο του YouTube για κυκλοφορία σε άλλες πλατφόρμες.

Περιεχόμενο βίντεο και ήχου που δεν ανήκει στο YouTube

Πλατφόρμες όπως το Dailymotion, το IGTV, το Metacafe και το Vimeo προσφέρουν επίσης υπηρεσίες ροής βίντεο και ήχου. Για να προσθέσετε υπότιτλους σε βίντεο εδώ, μπορείτε να εργαστείτε με τα ακόλουθα εργαλεία:

VEED.IO

VEED.IO προσφέρει υποτιτλισμό βίντεο με τρεις βασικούς τρόπους: Χειροκίνητη πληκτρολόγηση, Αυτόματη δημιουργία υποτίτλων ή Μεταφόρτωση αρχείου κειμένου (υποστηρίζει τις μορφές SRT, VTT, TXT, ASS, SSA). Ανεξάρτητα από το πώς θέλετε να υποτιτλίσετε το βίντεο, μπορείτε να αποφασίσετε τις γραμματοσειρές, τα χρώματα, το μέγεθος και τους χρόνους του κειμένου.

  Πώς να προσαρμόσετε το κέλυφος Gnome με επεκτάσεις

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Μεταφόρτωση ή Μεταφορά και απόθεση για να μεταφέρετε το βίντεό σας στην κύρια οθόνη και να προσθέσετε υπότιτλους είτε πληκτρολογώντας είτε ανεβάζοντας ένα αρχείο κειμένου. Μόλις κάνετε τις επεξεργασίες γραφικών, κάντε κλικ στο “Εξαγωγή” για να μεταφέρετε το βίντεό σας στη συσκευή σας.

Επιπλέον, αυτή η πλατφόρμα παρέχει δημιουργία υποτίτλων σε πολλές μορφές. Μπορείτε να προσθέσετε υπότιτλους, να επιλέξετε Αυτόματη δημιουργία, να μεταγραφεί, να μεταφραστεί ή να επιλέξετε τη λειτουργία Ήχος/Βίντεο σε Κείμενο.

Στροφή μηχανής

Αναθ Οι υπηρεσίες για την προσθήκη υπότιτλων σε βίντεο κάνουν το βίντεό σας ελκυστικό, ενισχύει το SEO σας και σας βοηθά να καλύψετε ένα μεγαλύτερο κοινό. Λειτουργεί με σχεδόν οποιαδήποτε μορφή, από MP4, MOV και VOB έως AVI και OGG.

grtechpc.org Αναγνώστες Αποκτήστε ΕΚΠΤΩΣΗ 10% στο Rev.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε το βίντεό σας ή να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL του βίντεο από το YouTube ή το Vimeo. Υποβάλετέ το στους επαγγελματίες υποτιτλιστές που δουλεύουν με ακρίβεια 99% και ολοκληρώστε το βίντεό σας μέσα σε 24 ώρες. Μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα των υπότιτλων παρά τα δεδομένα που αφορούν τον κλάδο, τα πολλαπλά ταυτόχρονα ηχεία, τις διάφορες παγκόσμιες διαλέκτους και τον δύσκολο να καταλάβετε ήχο.

Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να επεξεργαστείτε το βίντεο χρησιμοποιώντας τα προηγμένα εργαλεία και το λογισμικό της Rev. Θα λάβετε το βίντεο που προκύπτει μέσω email. ανέβασέ το τώρα όπου θέλεις!

AmberScript

Έχετε και τα δύο με το AmberScript — man και το μηχάνημα για υποτιτλισμό και μεταγραφή. Ενώ η μηχανή AI τους μπορεί να υποτιτλίσει σε 39 γλώσσες, οι ειδικοί τους μπορούν να το κάνουν σε έντεκα γλώσσες.

Έχουν προπληρωμένα προγράμματα και προγράμματα που βασίζονται σε συνδρομή για αυτόματο υποτιτλισμό. Και η μη αυτόματη υπηρεσία βασίζεται στο χρόνο και προσφέρει επίσης μεταφρασμένο υποτιτλισμό.

Απλώς ανεβάστε το βίντεό σας για να δημιουργήσετε μια πρόχειρη έκδοση για μια διαδικασία υποβοηθούμενη από AI. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα επεξεργασίας για να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές. Το προσχέδιο συνοδεύεται από αυτόματη ευθυγράμμιση, την οποία, ωστόσο, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε εκ νέου, να επισημάνετε και να προσαρμόσετε όπως σας ταιριάζει.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε προαιρετικές χρονικές σημάνσεις και διάκριση ηχείων στις εξαγωγές σας. Τέλος, επιτρέπει την εξαγωγή βίντεο με υπότιτλους ή ξεχωριστά ως Text, SRT, VTT ή EBU-STL κ.λπ.

Το AmerScript διαθέτει επίσης ένα API ροής που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για αυτόματη δημιουργία υπότιτλων για διαλέξεις βίντεο, διαδικτυακά σεμινάρια κ.λπ. Μπορείτε να ενσωματώσετε αυτό το API με δημοφιλή εργαλεία τηλεδιάσκεψης όπως Teams, Zoom, Google Meet, Skype.

SubtitleBee

SubtitleBee είναι μια συσκευή δημιουργίας υποτίτλων βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη. Μπορείτε να προσθέσετε υπότιτλους και να αλλάξετε τον τίτλο της κεφαλής σε διαφορετικά στυλ, γραμματοσειρές και χρώματα για να κάνετε το βίντεό σας ελκυστικό. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις αυτόματου υπότιτλους για να βελτιώσετε τη δημιουργικότητα.

  Πώς να μάθετε το Solidity το 2022 – 11 Μαθήματα/Πόροι

Απλώς ανεβάστε το βίντεο στην πλατφόρμα (μπορεί να είναι οποιασδήποτε μορφής) και αφήστε τη δημιουργία υποτίτλων στο μηχάνημα. Μόλις γίνει αυτό, προσαρμόστε το για να ομορφύνετε το βίντεο και προσθέστε αριστοκρατικούς Υπέρτιτλους για να κάνετε το βίντεό σας να ξεχωρίζει. Κατεβάστε το ολοκληρωμένο κομμάτι και μεταφορτώστε το απευθείας στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που στοχεύσατε.

Το SubtitleBee διαθέτει περίπου 120 παγκόσμιες γλώσσες και ο αλγόριθμός του μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι 95% ακριβής. Άλλα χαρακτηριστικά αυτής της πλατφόρμας είναι η γρήγορη δημιουργία υπότιτλων, η προσαρμογή λογότυπου, η επεξεργασία βίντεο και το υψηλό απόρρητο δεδομένων.

Μαέστρα

Μαέστρα είναι μια άλλη αυτόματη δημιουργία υποτίτλων με δυνατότητα AI για αρχεία ήχου και βίντεο. Υποστηρίζει μετάφραση κειμένου σε περισσότερες από 50 γλώσσες όπως γαλλικά, αραβικά, φινλανδικά, ιταλικά και αγγλικά. Σε αυτήν την πλατφόρμα, μπορείτε να δημιουργήσετε κανάλια που βασίζονται σε ομάδες για να συνεργάζεστε σε πραγματικό χρόνο και με τους συναδέλφους σας.

Για να βάλετε το βίντεό σας με υπότιτλους, ανεβάστε το στο Maestra, αφήστε το λογισμικό να κάνει ό,τι χρειάζεται και κατεβάστε το αποτέλεσμα σε μορφές MP4, STL, VTT ή TXT. Οι καλύτερες δυνατότητες που προσφέρει αυτός ο ιστότοπος είναι ο συγχρονισμός μεταγραφής ήχου και οι χρονικές σημάνσεις που δημιουργούνται αυτόματα.

Οι έξυπνες τεχνικές που χρησιμοποιούνται καθιστούν εύκολο στην ανάγνωση οποιονδήποτε τύπο περιεχομένου βίντεο—για παράδειγμα, εκπαιδευτικές διαλέξεις, συνεντεύξεις τύπου, ερευνητικές συνεντεύξεις, θρησκευτικά κηρύγματα κ.λπ. Μπορείτε να λάβετε υπότιτλους για οποιοδήποτε περιεχόμενο με λίγα κλικ.

Kapwing

Ένα άλλο εργαλείο για να προσθέσετε υπότιτλους στο βίντεό σας χωρίς το υδατογράφημα είναι Kapwing.

Ανεβάστε το βίντεο, την εικόνα ή το GIF σας στην ενότητα “Εισαγωγή μέσων” της σελίδας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τους υπότιτλους χειροκίνητα καθώς και όταν μπαίνει ο σχετικός ήχος. Τοποθετήστε το κείμενο στις κατάλληλες στιγμές και μπορείτε να πάρετε ακριβώς αυτό που θέλατε!

Το Kapwing προσφέρει επίσης αυτόματους υπότιτλους που δημιουργούνται από AI που λειτουργούν πιο γρήγορα από τον μη αυτόματο υποτιτλισμό. Μπορείτε να επεξεργαστείτε εύκολα το χρώμα, το φόντο, τη σκιά, το μέγεθος, τον τύπο γραμματοσειράς και τη διάρκεια του κειμένου μέσω των εργαλείων επεξεργασίας. Επιπλέον, εάν έχετε ήδη αποθηκεύσει το κείμενο του βίντεο σε ένα έγγραφο, ανεβάστε το δίπλα στο βίντεο και κάντε κλικ στο «Δημιουργία».

Αυτή είναι μια πλατφόρμα χωρίς διαφημίσεις και δεν απαιτεί εγγραφή επί πληρωμή. Επιπλέον, το βίντεό σας θα είναι χωρίς υδατογραφήματα και θα αποθηκευτεί απευθείας στο cloud.

Υπέροχα

Υπέροχα είναι ένας δωρεάν ιστότοπος αυτόματης μεταγραφής και δημιουργίας μετάφρασης για αρχεία ήχου και βίντεο. Με περισσότερους από 50.000 δημιουργούς περιεχομένου και 7.000 επιχειρήσεις να εργάζονται χέρι-χέρι, η Subly προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες υποτίτλων και επεξεργασίας περιεχομένου βίντεο.

  Επεξήγηση συχνοτήτων και ρυθμίσεων ισοσταθμιστή σε συσκευές αναπαραγωγής μουσικής

Υπάρχουν τέσσερα απλά βήματα για να υποτιτλίσετε το βίντεό σας. Ανεβάστε το αρχείο στην πλατφόρμα και περιμένετε να λειτουργήσει ο αλγόριθμος ομιλίας σε κείμενο. Επεξεργαστείτε τα χρώματα, το μέγεθος και τις γραμματοσειρές του κειμένου ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στην εφαρμογή σας. Μεταφράστε το περιεχόμενο σε μία από τις 30+ γλώσσες που προσφέρονται. Αλλάξτε το μέγεθος και κατεβάστε το βίντεο στη συσκευή σας για περαιτέρω χρήση σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και podcast.

Τέλος, το καλύτερο μέρος αυτής της πλατφόρμας είναι ότι είναι πιο κατάλληλη για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η ομαδική προσβασιμότητα και οι δυνατότητες αυτόματης μεταγραφής ήχου διευκολύνουν τη διαδικασία εκμάθησης πολλαπλά.

Αμάρα

Αμάρα είναι μια πλατφόρμα υποτιτλισμού βίντεο που είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να προσθέσουν υπότιτλους στα βίντεο οι ίδιοι. Μπορείτε να διαχειριστείτε ένα ομαδικό έργο συνεργασίας με ασφαλείς χώρους εργασίας και προηγμένα εργαλεία API για υποτίτλους βίντεο υψηλής ποιότητας.

Η εταιρική πλατφόρμα του βασίζεται στο cloud και είναι εξαιρετικά ασφαλής. Όταν πληκτρολογείτε, τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στον ιστότοπο και μπορείτε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση αργότερα.

Επιπλέον, αυτή η πλατφόρμα με δυνατότητα chatbot προσφέρει επίσης κατ’ απαίτηση υποτιτλισμό υπό μια ομάδα 2500 επαγγελματιών σε περισσότερες από 50 γλώσσες. Με το Amara, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το περιεχόμενο βίντεο σας θα γίνει πιο προσιτό, υψηλότερη κατάταξη και εύκολη αναζήτηση.

Happyscribe

Happyscribe προσφέρει υπηρεσίες υποτιτλισμού χρησιμοποιώντας τη βοήθεια προηγμένων τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης και επαγγελματικών υποτιτλιστών. Υποστηρίζει υποτιτλισμό και μεταγραφή σε γλώσσες όπως Αγγλικά, Ιαπωνικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ρωσικά και άλλες.

Η γεννήτρια υποτίτλων που λειτουργεί με AI περιλαμβάνει ηχεία και επιλέγει λέξεις από ένα εξατομικευμένο λεξιλόγιο, δημιουργώντας υπότιτλους ήχου με ακρίβεια 85%. Ωστόσο, η υπηρεσία υποτίτλων που λειτουργεί από ανθρώπους έχει ακρίβεια 99% λόγω της ομάδας φυσικών ομιλητών της που είναι διαθέσιμη 24/7 στη διάθεσή σας.

Το Happyscribe προσφέρει προσαρμόσιμες μορφές υπότιτλων για να ταιριάζουν καλύτερα με την επωνυμία σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τους χαρακτήρες ανά γραμμή (CPL), το κενό μεταξύ των υπότιτλων και τη χρονική σήμανση έναρξης των υποτίτλων. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία οπτικών ηχητικών κυμάτων για να ελέγξετε τη θέση του κειμένου σε πραγματικό χρόνο.

Η πλατφόρμα λειτουργεί σε προηγμένη διαχείριση CPS για να ταιριάζει περισσότερο στους θεατές. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο στο μέγεθος μεταφόρτωσης και μπορείτε να εξαγάγετε το βίντεο σε οποιαδήποτε μορφή, όπως SRT, AVID, VTT, STL, Premiere, Final Cut Pro κ.λπ. Μπορείτε ακόμη και να συνεργαστείτε με το πρόγραμμα επεξεργασίας υποτίτλων και την ομάδα σας στο ίδιο αρχείο.

Με κορυφαία API και εξασφαλισμένη ασφάλεια δεδομένων, το Happyscribe μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για να απευθυνθείτε για υπηρεσίες υποτιτλισμού.

συμπέρασμα

Με τέτοιες προηγμένες πλατφόρμες δημιουργίας υποτίτλων βίντεο και ήχου, κάντε το περιεχόμενό σας πιο προσιτό και ενισχύστε το SEO σας πολλαπλά. Με δεδομένο αρκετό χρόνο στην αγορά, θα παρατηρήσετε τη διαφορά που κάνει το περιεχόμενο υπότιτλων.

Στη συνέχεια, διαβάστε σχετικά με τη μεταγραφή ήχου σε κείμενο.