Πώς να μάθετε το Solidity το 2022 – 11 Μαθήματα/Πόροι

Η Solidity είναι μια βασική γλώσσα προγραμματισμού στον κόσμο του Blockchain.

Το 2014, το Solidity προτάθηκε για πρώτη φορά και η ομάδα Solidity του Ethereum εργάστηκε με συνέπεια για την ανάπτυξή του. Επί του παρόντος, υπάρχουν χιλιάδες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το Solidity για τη δημιουργία υπηρεσιών που βασίζονται σε blockchain. Θα βρείτε πολλές περιπτώσεις χρήσης του Solidity στον σημερινό κόσμο.

Τώρα, αφήστε μας να καταλάβουμε λίγο περισσότερα για το Solidity για να μπορέσετε να πάρετε μια καλή ιδέα για αυτό.

Τι είναι το Solidity;

Η Solidity είναι μια αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Δικτύου Ethereum για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη Έξυπνων Συμβάσεων στον κόσμο του Blockchain. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις συναλλαγές και να εκτελέσετε διάφορες άλλες εργασίες μέσω αυτής της γλώσσας προγραμματισμού.

Αν φτάσετε στον πυρήνα του Solidity, θα το βρείτε αρκετά παρόμοιο με το JavaScript. Έτσι, εάν είστε καλοί με τη JavaScript, μπορείτε εύκολα να εξοικειωθείτε με το Solidity. Επιπλέον, θα βρείτε επίσης το Solidity να είναι λίγο παρόμοιο με τη C++ και την Python.

Καθώς η Solidity είναι μια γλώσσα υψηλού επιπέδου, θα πρέπει να λειτουργείτε με γράμματα και αριθμούς. Έτσι, γίνεται πολύ εύκολο να γίνει κατανοητό. Ακριβώς όπως η Python, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την έννοια της κληρονομικότητας και να συμπεριλάβετε διάφορες βιβλιοθήκες για προγραμματισμό στο Solidity.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης προγραμματισμού Solidity που είναι λίγο πολύ ορατές στον κόσμο του blockchain. Ας δούμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις χρήσης.

Περιπτώσεις χρήσης προγραμματισμού Solidity

Ψηφοφορία

Διάφορα ζητήματα όπως ψεύτικοι ψηφοφόροι, καταγραφή καμπίνας, χειραγώγηση δεδομένων και αλλαγές εκλογικού μηχανήματος είναι ορατά στη διαδικασία ψηφοφορίας. Η διαδικασία ψηφοφορίας μπορεί να γίνει διαφανής και αποτελεσματική με την ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων Solidity.

Crowdfunding

Το crowdfunding συχνά αντιμετωπίζει ζητήματα διαχείρισης δεδομένων και προμήθειας τρίτων. Δεν υπάρχει απαίτηση για κεντρικά συστήματα όταν η όλη διαδικασία διεκπεραιώνεται μέσω έξυπνων συμβολαίων Solidity. Αυτό θα μειώσει τελικά το πρόσθετο κόστος.

Τυφλές Δημοπρασίες

Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τις προσφορές άλλου ατόμου εάν υπάρχει ανοιχτή δημοπρασία. Αυτό δημιουργεί πολλές διαφωνίες και ακόμη και κάποιες πιθανότητες απάτης. Τα έξυπνα συμβόλαια Blind Auctions with Solidity δεν θα επιτρέψουν σε κανένα άτομο να δει την προσφορά άλλου ατόμου μέχρι να τελειώσει η δημοπρασία.

Έτσι, αυτό μπορεί να κάνει αρκετά σαφές ότι ο προγραμματισμός Solidity έχει περιπτώσεις χρήσης υψηλής αξίας.

Τώρα, ας δούμε τις προϋποθέσεις για την εκμάθηση του Solidity. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ αν σκέφτεστε να μάθετε αυτή τη γλώσσα.

Προαπαιτούμενα Μαθησιακής Στερεότητας

Η Solidity είναι μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη Έξυπνων Συμβάσεων που βασίζονται στο Ethereum. Καθώς τα πάντα συνδέονται με την πλατφόρμα Ethereum, πρέπει να κατέχετε θεμελιώδεις γνώσεις για την πλατφόρμα. Πέραν αυτού, τα ακόλουθα είναι τα προαπαιτούμενα της εκμάθησης του Solidity:

  • Βασική κατανόηση της τεχνολογίας Blockchain και των σχετικών πλατφορμών
  • Βασικές γνώσεις προγραμματισμού και γλωσσών προγραμματισμού
  • Ικανότητα εργασίας με τεχνολογία
  Πώς να επανεκκινήσετε το νησί σας στο "Animal Crossing: New Horizons"

Εάν προέρχεστε από υπολογιστή, θα είναι ένα θετικό σημείο, καθώς τα πράγματα θα είναι ευκολότερα για εσάς να μάθετε. Αλλά ακόμα κι αν είστε από οποιονδήποτε άλλο τομέα, μπορείτε να μάθετε το Solidity αφού αποκτήσετε βασικές γνώσεις για το Ethereum Blockchain.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να γίνετε προγραμματιστής του Solidity.

Ο αντίκτυπος της μαθησιακής σταθερότητας για να γίνεις προγραμματιστής Blockchain/Ethereum

Εάν σκοπεύετε να γίνετε προγραμματιστής Blockchain/Ethereum, πρέπει να είστε ξεκάθαροι με τα Έξυπνα Συμβόλαια. Το έργο του Blockchain Developer είναι να δημιουργεί DApps (Αποκεντρωμένες Εφαρμογές) και τα Έξυπνα Συμβόλαια αποτελούν τη βάση του.

Για τη σύνταξη οποιουδήποτε έξυπνου συμβολαίου, θα πρέπει να μάθετε το Solidity. Η σύνταξη είναι παρόμοια με την JavaScript, αλλά θα χρειαστείτε μια βαθιά κατανόηση του Solidity για τη σύνταξη έξυπνων συμβολαίων. Μόλις αναπτύξετε οποιοδήποτε έξυπνο συμβόλαιο, θα εκτελέσει την εργασία αυτόνομα χωρίς να απαιτείται παρέμβαση από την πλευρά σας. Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε τον κωδικό ανά πάσα στιγμή. Θα συνεχίσει να τρέχει για πάντα.

Αν θέλετε να μπείτε στον τομέα του Blockchain και να αναπτύξετε έξυπνα συμβόλαια, τότε θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τον προγραμματισμό Solidity. Μερικοί βασικοί λόγοι για να μάθετε το Solidity είναι:

  • Δημιουργία έξυπνων συμβολαίων για τον προγραμματισμό χρημάτων και τη μετακίνησή τους με βάση ορισμένες προϋποθέσεις που πληρούνται
  • Ανάπτυξη έξυπνων συμβολαίων μέσω EVM (Εικονική μηχανή Ethereum)
  • Ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών σε κάθε τομέα
  • Να είστε ξεκάθαροι με τα μέσα και τα έξω του blockchain Ethereum, ξεκαθαρίζοντας με το Solidity

Έτσι, μπορείτε να πείτε ότι εάν είστε ενδελεχείς με τον προγραμματισμό Solidity, θα είναι πολύ εύκολο να εργαστείτε με την πλατφόρμα Ethereum και άλλες πλατφόρμες blockchain. Το Solidity είναι η βάση για να γίνετε προγραμματιστής Ethereum/Blockchain.

Τώρα, μπορεί να έχετε την πιο κοινή ερώτηση – “Πώς να μάθετε το Solidity;” Λοιπόν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί θα λάβετε την απάντηση πολύ σύντομα.

Ας δούμε μερικά από τα καλύτερα μαθήματα και πόρους για να μάθουμε το Solidity στην άνεση του σπιτιού σας.

Master Ethereum & Solidity Programming From Scratch το 2022 [Udemy]

Αν ψάχνετε για ένα μάθημα αρχαρίων για να ξεκινήσετε με τα βασικά του Ethereum και του Solidity, τότε αυτό το Udemy Course είναι τέλειο. Το μάθημα καλύπτει θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις για να σας καταστήσει σαφές για κάθε έννοια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πριν από το τέλος αυτού του μαθήματος, θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε 5 πρακτικά έξυπνα συμβόλαια για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας.

Τι θα μάθετε;

  • Βασικά στοιχεία ολόκληρης της πλατφόρμας Blockchain Ethereum
  • Άριστη γνώση της γλώσσας προγραμματισμού Solidity
  • Ανάπτυξη και ανάπτυξη έξυπνων συμβολαίων για το διακριτικό ERC20, ICO, αποκεντρωμένη πλατφόρμα δημοπρασιών και αποκεντρωμένη πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων

Αυτό το μάθημα δεν είναι για εντελώς αρχάριους. Εάν είστε μηχανικός ή προγραμματιστής που ανυπομονεί να αναπτύξει DApps και να εργαστεί στο Ethereum Blockchain, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα.

Πιστοποιημένος προγραμματιστής Solidity [Blockchain Council]

Το Certified Solidity Developer είναι μια αποκλειστική πιστοποίηση που βασίζεται σε εξετάσεις. Ο κύριος στόχος της ανάπτυξης αυτής της πιστοποίησης είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν ολοκληρωμένη γνώση των εφαρμογών που βασίζονται στο Ethereum και των DApps. Θα μπορείτε να γίνετε προγραμματιστής Ethereum ή Blockchain πολύ γρήγορα μετά τη λήψη αυτής της πιστοποίησης.

Τι θα μάθετε;

  • Βασικά στοιχεία του Blockchain, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων του, σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες και μια επισκόπηση των διαφορετικών τεχνολογιών Blockchain
  • Εισαγωγή στο Ethereum, στις Έξυπνες Συμβάσεις και στο EVM
  • Ολοκληρωμένη γνώση της γλώσσας προγραμματισμού Solidity

Αυτό το μάθημα πιστοποίησης θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε σε βάθος γνώση για το Ethereum Blockchain, τη λειτουργία του και την εφαρμογή του. Θα λάβετε υποστήριξη 24*7 από ειδικούς συμβούλους για να λύσετε κάθε απορία σας.

  Κριτικές αποκωδικοποίησης CPU: Οδηγός αρχαρίων για τους όρους του επεξεργαστή

Το πλήρες μάθημα Solidity – Blockchain – Zero to Expert [Udemy]

Το Complete Solidity Course on Udemy είναι στην πραγματικότητα μια ενιαία λύση για την εκμάθηση του Solidity. Θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε με τα βασικά θέματα και θα σας μεταφέρει στο προχωρημένο επίπεδο για τη δημιουργία πολύπλοκων έξυπνων συμβολαίων και DApps. Καθώς είναι ένα πλήρες μάθημα, δεν θα χρειαστείτε άλλους πόρους για να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό Solidity.

Τι θα μάθετε;

  • Βασικές αρχές της γλώσσας προγραμματισμού Solidity και κατανόηση για τη σύνταξη έξυπνων συμβολαίων
  • Εφαρμόστε τις γνώσεις σας σε 30+ εργασίες και προκλήσεις
  • Κατανόηση του EVM, του Ethereum Blockchain, καθώς και άλλων πλατφορμών blockchain

Αυτό το μάθημα θα ξεκινήσει από τα βασικά και θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο επίπεδο των ειδικών μέχρι την ολοκλήρωσή του. Δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις για την έναρξη αυτού του μαθήματος, καθώς εδώ θα μπορείτε να μάθετε τα πάντα από την αρχή.

Μάθετε Solidity: Γλώσσα προγραμματισμού για έξυπνα συμβόλαια Ethereum [Blockchain Council]

Η Solidity είναι μια αποκεντρωμένη τεχνολογία, γι’ αυτό οι άνθρωποι συχνά δυσκολεύονται να μάθουν και να κατανοήσουν. Το Συμβούλιο Blockchain έχει αναπτύξει ένα Πρόγραμμα Learn Solidity για να κατανοήσει τη γλώσσα από τα βασικά της μέσα σε λίγες ώρες. Θα έχετε μια σαφή ιδέα για την ανάπτυξη DApps στην πλατφόρμα Ethereum με τη βοήθεια έξυπνων συμβολαίων.

Τι θα μάθετε;

  • Βασικά στοιχεία του Ethereum, Smart Contracts και άλλων πλατφορμών blockchain
  • Εγκατάσταση και ρύθμιση του Solidity Development Environment
  • Δημιουργία ζωντανών εφαρμογών και ανάπτυξη έξυπνων συμβολαίων στο Solidity

Μόλις ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα, θα είστε αρκετά ικανοί να δημιουργήσετε διαφορετικές εφαρμογές blockchain στο δίκτυο Ethereum χρησιμοποιώντας το Solidity. Έτσι, μπορείτε να θεωρήσετε αυτό το μάθημα ως την αρχή της καριέρας σας για προγραμματιστές Blockchain.

Εκπαιδευτικό Μάθημα Πιστοποίησης Blockchain [Edureka]

Κορυφαίοι ειδικοί του κλάδου έχουν σχεδιάσει το Εκπαιδευτικό Μάθημα Πιστοποίησης Blockchain της Edureka για την παροχή όλων των απαιτούμενων γνώσεων σε ένα μόνο μέρος. Ξεκινά με τις βασικές έννοιες του Blockchain και διαφορετικών πλατφορμών όπως το Ethereum, το MultiChain, το Bitcoin και το Hyperledger. Οι πρακτικές επιδείξεις θα διευκολύνουν τον έλεγχο του οικοσυστήματος Ethereum.

Τι θα μάθετε;

  • Εργασία σε πλατφόρμες Blockchain και βασικά στοιχεία κρυπτονομισμάτων
  • Βασικά στοιχεία προγραμματισμού Ethereum και Solidity και προηγμένη μάθηση
  • Ανάπτυξη Ιδιωτικού Blockchain σε MultiChain
  • Πλήρης ρύθμιση του περιβάλλοντος ανάπτυξης χρησιμοποιώντας το Hyperledger

Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για κάθε άτομο με τεχνικό υπόβαθρο. Εάν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε τον εαυτό σας και να ανεβείτε στη σκάλα, θα πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να παρακολουθήσετε αυτό το Εκπαιδευτικό Μάθημα Πιστοποίησης Blockchain στο Edureka.

Μάθημα Solidity, Blockchain και Smart Contract [freeCodeCamp]

Αυτό είναι ένα πλήρες εισαγωγικό μάθημα στο YouTube από το freeCodeCamp. Εδώ, θα εξοικειωθείτε με όλες τις βασικές έννοιες του Blockchain, των έξυπνων συμβάσεων, της σταθερότητας, των NFTs, του DeFi, καθώς και σχετικά με την ανάπτυξη blockchain πλήρους στοίβας. Είναι ένας εντελώς δωρεάν πόρος βίντεο που διατίθεται στο διαδίκτυο για να μάθετε τα πάντα για το Blockchain από το βασικό έως το προχωρημένο επίπεδο.

Τι θα μάθετε;

  • Εισαγωγή στα Blockchain, Solidity και Smart Contracts
  • Κατανόηση των DeFi, NFT και άλλων διάσημων πλατφορμών blockchain
  • Πλήρης γνώση της ανάπτυξης blockchain full-stack

Εάν είστε περισσότερο σε πλήρη γνώση βίντεο, θα πρέπει να εξετάσετε αυτό το μάθημα YouTube για να αναβαθμίσετε τον εαυτό σας.

Ethereum Blockchain Developer Bootcamp With Solidity [Udemy]

Ακόμα κι αν δεν έχετε γνώσεις προγραμματισμού, μπορείτε να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως προγραμματιστής Ethereum με τη βοήθεια αυτού του Bootcamp προγραμματιστών Ethereum Blockchain. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα πάντα για το Solidity, από το βασικό έως το προχωρημένο. Υπάρχουν οδηγίες βίντεο βήμα προς βήμα για να κατανοήσετε τα πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Πώς να επεξεργαστείτε βίντεο στο iPhone ή το iPad σας

Τι θα μάθετε;

  • Προγραμματισμός Solidity μέσω έργων και εφαρμογών
  • Απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων έξυπνων συμβολαίων
  • Χρησιμοποιώντας τα κύρια βασικά εργαλεία ανάπτυξης του Ethereum
  • Χρήση Web3 μαζί με έργα μαθημάτων

Αυτό είναι ένα ενιαίο μάθημα για να γίνετε προγραμματιστής Ethereum. Αφού παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα, θα γίνετε ικανοί σε Solidity, Web3, Remix, Metamask, Truffle και μερικές ακόμη έννοιες.

Blockchain: Learning Solidity [LinkedIn]

Το Blockchain δεν είναι μόνο μια πολυσύχναστη τεχνολογία, αλλά οι προγραμματιστές βρίσκουν ότι είναι μια αρκετά χρήσιμη τεχνολογία αυτή τη στιγμή. Το Solidity αθροίζεται και κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τους προγραμματιστές Blockchain. Το Learning Solidity Course στο LinkedIn είναι ιδανικό για να μάθετε πώς να δημιουργείτε έξυπνες εφαρμογές που βασίζονται σε συμβόλαια μέσω του Solidity.

Τι θα μάθετε;

  • Δημιουργία απλών, έξυπνων εφαρμογών που βασίζονται σε συμβόλαια με τη γλώσσα προγραμματισμού Solidity
  • Εκτέλεση αυτοεκτελούμενων συναλλαγών μέσω έξυπνων συμβολαίων
  • Κατανόηση συντακτικών και προηγμένων εννοιών Solidity και Smart Contracts

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό το μάθημα από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Καθώς ξεκινά με τα βασικά του Blockchain και της σταθερότητας, θα μπορείτε να καταλάβετε τα πάντα από την αρχή.

Ανακαλύψτε το Ethereum & Solidity [Ludu]

Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές και το blockchain Ethereum είναι οι συζητήσεις της πόλης. Αλλά υπάρχουν πολύ λίγοι διαθέσιμοι πόροι αυτή τη στιγμή για την εκμάθηση όλων των νέων εννοιών. Σε αυτό το μάθημα Discover Ethereum & Solidity, θα μάθετε να αναπτύσσετε ένα πλήρες DApp από την αρχή χρησιμοποιώντας μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές από το τρέχον οικοσύστημα Ethereum.

Τι θα μάθετε;

  • Βασική κατανόηση των Ethereum, DApps, Smart Contracts και Solidity
  • Εργασία με το πλαίσιο Truffle
  • Χρήση Metamask και βασικές έννοιες του Web3

Μόλις ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα, θα αποκτήσετε πλήρη γνώση του σχεδιασμού των δικών σας έξυπνων συμβολαίων στο Solidity. Αυτό θα σας οδηγήσει στον τέλειο δρόμο για να γίνετε προγραμματιστής Ethereum και επίσης θα ξεκινήσετε τα δικά σας έργα blockchain στο μέλλον.

Solidity Tutorial & Μαθήματα Προγραμματισμού Blockchain Ethereum [CryptoZombies]

Οι CryptoZombies έχουν δημιουργήσει ένα διαδραστικό σχολείο για την εκμάθηση τεχνικών για τα blockchains με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εδώ, θα μάθετε να αναπτύσσετε έξυπνα συμβόλαια στο Solidity ενώ δημιουργείτε το δικό σας κρυπτοσυλλεκτικό παιχνίδι. Θα υπάρξουν διαδραστικά μαθήματα κωδικοποίησης για να σας διδάξουν τα πάντα μέσα από σεμινάρια βήμα προς βήμα και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πλήρως λειτουργικό παιχνίδι που βασίζεται σε blockchain.

Τι θα μάθετε;

  • Δημιουργήστε το δικό σας πλήρως λειτουργικό παιχνίδι που βασίζεται σε blockchain
  • Κατανόηση του προγραμματισμού Solidity και ανάπτυξη του δικού σας DApp

Ακόμα κι αν ολοκληρώσετε το 1ο μάθημα, θα μπορείτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας προγραμματιστή Blockchain. Αυτό είναι ένα πρακτικό μάθημα εκπαίδευσης όπου εφαρμόζετε όλα όσα μαθαίνετε δημιουργώντας ένα παιχνίδι που βασίζεται σε blockchain.

Μάθετε το Solidity: Εξηγούνται οι κύριες έννοιες και οι αρχές [BitDegree]

Εάν ασχολείστε περισσότερο με τη μέθοδο της ανάγνωσης και της μάθησης, τότε θα βρείτε αυτό το άρθρο στο BitDegree πολύ χρήσιμο. Αυτό το άρθρο θα σας παρέχει μια βασική κατανόηση του Solidity και θα σας εισάγει επίσης στις κύριες έννοιες και αρχές της γλώσσας. Θα έχετε μια σαφή ιδέα για το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσετε για να μάθετε το Solidity και να γίνετε προγραμματιστής Ethereum.

Τι θα μάθετε;

  • Σκοπός και χρήσεις της γλώσσας προγραμματισμού Solidity
  • Σημαντικές έννοιες και αρχές που πρέπει να φροντίσετε στο Solidity

Επιπλέον, θα βρείτε επίσης μερικούς αξιόλογους πόρους σε αυτό το άρθρο για να βελτιώσετε τις γνώσεις σας για το Solidity και άλλες έννοιες που συνδέονται με αυτό.

συμπέρασμα

Ας υποθέσουμε ότι σκέφτεστε να μπείτε στον τομέα του Ethereum και του Blockchain. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αρχίσετε να μαθαίνετε το Solidity, καθώς είναι το θεμέλιο των πάντων στο Ethereum Blockchain. Οι πόροι που αναφέρονται παραπάνω θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως προγραμματιστής Ethereum σε αυτόν τον ανταγωνιστικό κόσμο.

Ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να γίνετε προγραμματιστής Ethereum εάν είστε σε θέση να κατακτήσετε τη γλώσσα προγραμματισμού Solidity.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο Καλύτερο Μάθημα Μηχανικής Λογισμικού και τους Πόρους.