Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για iPhone στο iOS 15

Η Dark mode προστέθηκε στο iOS πριν από μερικά χρόνια και είναι μια δημοφιλής προσθήκη στο λειτουργικό σύστημα. Οι περισσότερες εφαρμογές έχουν προσθέσει μια συμβατή σκοτεινή λειτουργία που οι χρήστες βλέπουν αν την ενεργοποιούν. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η σκοτεινή λειτουργία θα ενημερώνεται σε όλες τις στοκ εφαρμογές και σε όλες τις εφαρμογές τρίτων που την υποστηρίζουν. Ορισμένες εφαρμογές δίνουν στους χρήστες την επιλογή να χρησιμοποιούν την ίδια λειτουργία, π.χ., σκοτεινή ή ανοιχτή που χρησιμοποιεί το iOS ή να τη ρυθμίζουν ανεξάρτητα από το iOS.

Σκοτεινή λειτουργία για iPhone στο iOS 15

Η Dark Mode είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα iPhone που μπορούν να εκτελούν iOS 13 ή νεότερη έκδοση. Εάν το iPhone σας εκτελεί iOS 15, έχει επίσης σκοτεινή λειτουργία. Μόλις ενεργοποιηθεί, όλες οι εφαρμογές που το υποστηρίζουν θα εμφανίζουν μια σκοτεινή διεπαφή χρήστη.

  Το Narwhal για το reddit είναι τέλειο για Lurkers & GIF Haters [iOS]

Ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία για iPhone στο iOS 15

Η Dark mode είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα iPhone από το iPhone 6S και μεταγενέστερα. Είναι επίσης διαθέσιμο στο iPad. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Εμφάνιση & Φωτεινότητα.
Στο επάνω μέρος, θα δείτε μια ενότητα Εμφάνιση. Επιλέξτε Σκούρο.
Η σκοτεινή λειτουργία θα ενεργοποιηθεί.

Αυτόματη σκοτεινή λειτουργία

Η σκοτεινή λειτουργία είναι η καλύτερη για τη νύχτα, αλλά η αλλαγή της καθημερινά, με βάση την ώρα της ημέρας, είναι κουραστική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το iOS έχει μια ενσωματωμένη επιλογή προγραμματισμού όταν είναι ενεργοποιημένη η σκοτεινή λειτουργία.

  Πώς να προσθέσετε μια επέτειο στο ημερολόγιο στο iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Εμφάνιση & Φωτεινότητα.
Ενεργοποιήστε τον Αυτόματο διακόπτη.
Πατήστε Επιλογές κάτω από αυτό.
Επιλέξτε «Sunset to Sunrise» και η σκοτεινή λειτουργία θα ενεργοποιηθεί μετά τη δύση του ηλίου και θα απενεργοποιηθεί μετά την ανατολή του ηλίου.
Επιλέξτε Προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα και μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται αυτόματα η σκοτεινή λειτουργία.

Σημείωση: οι εφαρμογές που αλλάζουν σε σκοτεινή ή φωτεινή λειτουργία με βάση τη λειτουργία που έχει επιλεγεί στο iOS θα αλλάξουν επίσης ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί. Οι εφαρμογές που έχουν ρύθμιση ανεξάρτητη από το iOS δεν θα αλλάζουν τις λειτουργίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

  Το JellyLock7 είναι μια προσαρμόσιμη οθόνη κλειδώματος εμπνευσμένη από Android για iOS 7

συμπέρασμα

Η Dark Mode είναι πλέον ένα αρκετά κοινό χαρακτηριστικό σε μεγάλα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών και κινητών. Η σκοτεινή λειτουργία στο iOS είναι μία από τις καλύτερες εκτελέσεις της δυνατότητας. Δεν αλλάζει σε απόλυτο μαύρο και αντ’ αυτού χρησιμοποιεί πιο σκούρο γκρι. Το κείμενο, αν και λευκό, δεν είναι εκτυφλωτικό και το πιο σημαντικό, είναι εύκολο στην ανάγνωση. Η σκοτεινή λειτουργία δεν θα σας δώσει ασπρόμαυρη διεπαφή χρήστη. Θα εξακολουθείτε να βλέπετε άφθονο χρώμα σε όλες τις εφαρμογές, αλλά το λευκό φόντο θα αφαιρεθεί για να μην τυφλωθεί ο χρήστης όταν υπάρχει χαμηλός φωτισμός στο δωμάτιο.