Πώς να κατεβάσετε τα δεδομένα σας στο Instagram

Όταν ανακαλύφθηκε η διαρροή δεδομένων του Facebook Cambridge Analytica, οι άνθρωποι έσπευσαν να διαγράψουν το Facebook. Άλλοι ήθελαν να δουν τι δεδομένα είχε το Facebook για αυτούς, κάτι που με τη σειρά του οδήγησε στην ανακάλυψη ότι το Facebook διατηρεί ένα αρκετά μεγάλο, ανησυχητικό ιστορικό για όλα όσα δημοσιεύετε. Αυτό προκάλεσε πολύ κακό τύπο. Το Facebook αγόρασε το Instagram πριν από μερικά χρόνια και είναι πιθανό οι χρήστες να αρχίσουν να αναρωτιούνται ποια δεδομένα διατηρεί το Instagram για αυτούς. Το Facebook λαμβάνει ίσως προληπτικά μέτρα με το Instagram. από πριν λίγες μέρες, μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη των δεδομένων σας στο Instagram.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων που πραγματοποιείτε λήψη των φωτογραφιών και των βίντεό σας στο Instagram και άλλων χρηστών. Το Instagram έχει μια επιλογή που, εάν είναι ενεργοποιημένη, σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο όλων των φωτογραφιών που δημοσιεύετε, φιλτράρετε και όλα. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη όλων των δεδομένων σας με μία κίνηση, απευθείας από το Instagram.

  Πώς να αφαιρέσετε την τοποθεσία από το Instagram και να διατηρήσετε το πού βρίσκεστε απόρρητο

Λήψη των δεδομένων σας Instagram

Μπορείτε να κάνετε λήψη των δεδομένων Instagram μόνο από τη διεπαφή ιστού Instagram. Οι εφαρμογές για κινητά δεν έχουν αυτήν την επιλογή. Επισκεφτείτε το Instagram και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας ή με τον λογαριασμό σας στο Facebook. Μεταβείτε στο προφίλ σας και κάντε κλικ στο κουμπί οδοντωτό τροχό.

Στο μενού που ανοίγει, κάντε κλικ στην επιλογή Απόρρητο και ασφάλεια.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Λήψη δεδομένων και κάντε κλικ στην Αίτηση λήψης. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στο Instagram για να ξεκινήσει το αίτημα λήψης δεδομένων. Χρειάζονται έως και δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί το αίτημα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ειδικά αν δεν έχετε πολλές φωτογραφίες, χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να είναι έτοιμα τα δεδομένα σας.

  Πώς να δημιουργήσετε μια συλλογή στο Instagram

Το Instagram θα σας στείλει με email έναν σύνδεσμο από τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε τα δεδομένα σας. Το Instagram δεν συλλέγει πολλά δεδομένα και δεν είναι το ίδιο διαδικτυακό αναγνωριστικό με το Facebook, επομένως τα δεδομένα σας θα περιλαμβάνουν μόνο τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα υποστούν επεξεργασία, δηλαδή, όλα τα φίλτρα που έχετε εφαρμόσει θα προστεθούν στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Εάν περικόψετε ένα βίντεο, θα λάβετε την περικομμένη έκδοση. Εάν κάνετε λήψη των δεδομένων σας για να μπορείτε να λάβετε την αρχική φωτογραφία ή τα βίντεο που χρησιμοποιήσατε σε μια ανάρτηση, αυτό δεν θα σας φανεί χρήσιμο.

  Τι είναι το Instagram Reels και είναι ένας κλώνος TikTok;

Για να είμαστε σαφείς, το Instagram δεν έχει εμπλακεί σε τίποτα. Το Facebook δεν έχει παραδεχτεί, ούτε έχει πιαστεί, να συλλέγει δεδομένα από το Instagram. Το Facebook μπορεί να κατέχει το Instagram, αλλά φαίνεται να λειτουργεί ανεξάρτητα από αυτό. Παρά τις αντιδράσεις που έχει λάβει το Facebook, δεν έχει κάνει κανέναν να θέλει να διαγράψει τον λογαριασμό του στο Instagram. Το Instagram δεν προσφέρει πολλούς λόγους ανησυχίας. δεν σας βοηθά να διαχειριστείτε τις επαφές και δεν σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις ήχου ή βίντεο. Σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα και έχει τις πληροφορίες τοποθεσίας σας, αλλά μέχρι εκεί.