Πώς να δείτε την καρτέλα Εξερεύνηση ροών στο Facebook

Για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι εφαρμογές Facebook για iOS και Android είχαν μια καρτέλα «Εξερεύνηση ροής». Αυτή η καρτέλα αντιπροσωπεύτηκε από ένα σύμβολο πυραύλων. Η καρτέλα Explore Feed στο Facebook σάς έδειξε δημοφιλείς αναρτήσεις στον κύκλο των φίλων σας καθώς και από δημοφιλείς σελίδες. Η καρτέλα δεν σας έδειξε τι μοιράζονταν ή διάβαζαν οι φίλοι σας. Αντίθετα, έδειξε τι ήταν δημοφιλές από τις σελίδες που ακολουθήσατε εσείς και οι φίλοι σας. Δεν ήταν όλα άσχημα και με έκπληξη το είδα να βγαίνει από την εφαρμογή Facebook για iOS.

Εάν βρίσκεστε στο ίδιο σκάφος, μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε την καρτέλα Εξερεύνηση ροής στον ιστό του Facebook και στις εφαρμογές iOS και Android. Να πώς.

  Πώς να ελέγξετε εάν κάποιος είναι ενεργός στο Facebook

Εξερευνήστε την καρτέλα Feed στον Ιστό του Facebook

Επισκεφτείτε την αρχική ροή σας στο Facebook. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της αριστερής στήλης και κάντε κλικ στο “Δείτε περισσότερα” στην ενότητα Εξερεύνηση.

Όταν επεκταθεί η ενότητα Εξερεύνηση, θα δείτε μια επιλογή Εξερεύνηση ροής. Αυτό είναι το ίδιο με την καρτέλα Explore Feed που προστέθηκε για λίγο στις εφαρμογές Facebook.

Κάντε κλικ σε αυτό και θα μεταφερθείτε στην καρτέλα Εξερεύνηση ροής δεδομένων.

Εξερευνήστε την καρτέλα Feed στην εφαρμογή Facebook

Για να προβάλετε την καρτέλα Εξερεύνηση ροής δεδομένων στο Facebook στην εφαρμογή iOS ή Android, πατήστε την καρτέλα Περισσότερα. Είναι αυτό με το εικονίδιο του χάμπουργκερ, δηλαδή τις τρεις γραμμές. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος αυτής της καρτέλας και θα υπάρχει μια επιλογή “Εξερεύνηση ροής” εδώ. Πατήστε το.

  Το Facebook τώρα σας επιτρέπει να προσθέτετε σελιδοδείκτες σε αναρτήσεις από τον Ιστό και το κινητό

Το Explore Feed δεν είναι κακό. Προσωπικά βρήκα ότι ήταν ένας καλός τρόπος για να δω τι ήταν δημοφιλές στις σελίδες του Facebook που δεν ήθελα να ακολουθήσω. Αυτές ήταν σελίδες που δημοσίευαν ως επί το πλείστον το ίδιο περιεχόμενο που κυκλοφορούσε ήδη μεταξύ δημοφιλών σελίδων, ή ήταν ως επί το πλείστον κλικ-δόλωμα. Είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίζετε τι είναι η τάση στον κύκλο σας. Το Facebook δεν έχει τάσεις όπως το Twitter. Προωθεί το περιεχόμενο είτε προτείνοντάς το ως κάτι που αρέσει στους φίλους σας είτε μέσω διαφημίσεων.

Εάν ορισμένες ιστορίες είναι δημοφιλείς, π.χ. εκλογές σε μια χώρα, ένα αθλητικό γεγονός ή διακοπές, το Facebook μπορεί να σας εμφανίσει ιστορίες τάσεων. Ως μέρος αυτού, δεν υπάρχει τρόπος να ανακαλύψετε νέο περιεχόμενο στο Facebook. Τα hashtags επικεντρώνονται και πάλι γύρω από μια ιστορία που είναι ήδη trend.

  Πώς να βρείτε ένα προφίλ στο Facebook από μια εικόνα

Δεδομένου ότι η καρτέλα Explore Feed ήταν μόνο μέρος της εφαρμογής Facebook για ένα μήνα, στην καλύτερη περίπτωση, είναι απίθανο οι άνθρωποι να γνωρίζουν καν ότι υπάρχει τρόπος να εξερευνήσουν τις ροές δεδομένων στο Facebook. Φυσικά, η καρτέλα σάς έδειξε επίσης περιεχόμενο που μπορεί να μην σας αρέσει επειδή προερχόταν από σελίδες που δεν ακολουθούσατε. Ένας υπερβολικά ενθουσιώδης χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να αρχίσει να αναφέρει περιεχόμενο αντί να το αγνοεί. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που το Facebook το μετέφερε στο back burner.