Πώς να επιτρέπετε ή να αποκλείετε τα αναδυόμενα παράθυρα στο Chrome

Το Google Chrome κάνει εξαιρετική δουλειά στο να μπλοκάρει τα αναδυόμενα παράθυρα από το κουτί, αλλά μερικές φορές τα αποτρέπει ακόμα κι αν περιμένετε ένα από έναν αξιόπιστο ιστότοπο. Δείτε πώς μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο και να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε τα αναδυόμενα παράθυρα στο Chrome.

Από προεπιλογή, το Google Chrome απενεργοποιεί αυτόματα τα αναδυόμενα παράθυρα στο πρόγραμμα περιήγησης. κάτι που εύκολα παραβλέπεται γιατί έτσι πρέπει να παρουσιάζεται το διαδίκτυο. Δεν είναι όλα τα αναδυόμενα παράθυρα κακόβουλα ή επεμβατικά. Ορισμένοι ιστότοποι τα χρησιμοποιούν για νόμιμους λόγους.

Πώς να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο

Όταν το Chrome αποκλείει ένα αναδυόμενο παράθυρο από έναν ιστότοπο, εμφανίζει ένα εικονίδιο με κόκκινο X στη γωνία του κύριου πλαισίου.

Εάν υποπτεύεστε ότι πρόκειται για σφάλμα και θέλετε να δείτε αναδυόμενα παράθυρα από αυτόν τον ιστότοπο, κάντε κλικ στο εικονίδιο για να δείτε επιλογές για συγκεκριμένο ιστότοπο, επιλέξτε «Να επιτρέπονται πάντα τα αναδυόμενα παράθυρα και οι ανακατευθύνσεις» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Τέλος».

  Πώς η Microsoft πρόκειται να κάνει το Google Chrome ακόμα καλύτερο

Αφού κάνετε κλικ στο “Τέλος”, ανανεώστε τη σελίδα για να αποθηκεύσετε την επιλογή σας και να δείτε τυχόν προβλεπόμενα αναδυόμενα παράθυρα σε αυτόν τον ιστότοπο.

Εναλλακτικά, εάν θέλετε απλώς να δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο μία φορά, κάντε κλικ στον μπλε σύνδεσμο σε αυτό το παράθυρο και θα ανακατευθυνθείτε στο αναδυόμενο παράθυρο που είχε αρχικά αποκλειστεί.

Πώς να αποκλείσετε τα αναδυόμενα παράθυρα από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο

Το Chrome κάνει πολύ καλή δουλειά στο να μπλοκάρει την πλειονότητα των αναδυόμενων παραθύρων, αλλά μερικές φορές ένα αναδυόμενο παράθυρο τρίζει —ή πατάτε κατά λάθος «Να επιτρέπεται» αντί για «Αποκλεισμός»—και μπαίνει στην οθόνη σας. Για να αποκλείσετε ρητά έναν ιστότοπο από την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων, μπορείτε να τον προσθέσετε στη λίστα αποκλεισμού του Chrome.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις”. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε chrome://settings/ στο κύριο πλαίσιο για να μεταβείτε απευθείας εκεί.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση σε ένα βίντεο YouTube στο Chrome

Στην καρτέλα Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Για προχωρημένους».

Κάντε κύλιση λίγο πιο πέρα ​​στην επικεφαλίδα Απόρρητο και ασφάλεια και θα δείτε μια επιλογή “Ρυθμίσεις περιεχομένου”. Κάντε κλικ σε αυτό.

Στη λίστα ρυθμίσεων, κάντε κλικ στην επιλογή «Αναδυόμενα παράθυρα και ανακατευθύνσεις».

Για έναν ιστότοπο που έχετε προσθέσει κατά λάθος στη λίστα Αποδοχή, μπορείτε να ανακαλέσετε αμέσως τις άδειές του για να αρχίσει το Chrome να αποκλείει ξανά τα αναδυόμενα παράθυρά του. Διαφορετικά, θα πρέπει να προσθέσετε την προβληματική διεύθυνση URL στη λίστα αποκλεισμού με μη αυτόματο τρόπο. Θα σας μεταφέρουμε και στις δύο περιπτώσεις παρακάτω.

Κάτω από την επικεφαλίδα Αποδοχή, βρείτε τον προβληματικό ιστότοπο, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα (τρεις κουκκίδες) και μετά κάντε κλικ στο «Αποκλεισμός».

Αυτό μετακινεί τη διεύθυνση URL από τη λίστα Allow στη λίστα αποκλεισμένων.

Εάν ο ιστότοπος δεν αναφέρεται σε καμία από τις δύο επικεφαλίδες, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη” στα δεξιά της επικεφαλίδας “Αποκλεισμός”.

Στο μήνυμα που ανοίγει, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που θέλετε να αποκλείσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη”.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα javascript: void(0) στο Chrome

Σημείωση: Κατά την παροχή της διεύθυνσης Ιστού, εάν θέλετε να αποκλείσετε όλα τα αναδυόμενα παράθυρα σε ολόκληρο τον ιστότοπο, χρησιμοποιήστε το [*.] πρόθεμα για να συλλάβει όλους τους υποτομείς από τον ιστότοπο.

Η διεύθυνση ιστού και όλοι οι υποτομείς της βρίσκονται τώρα στη λίστα “Αποκλεισμός” και το Chrome θα πρέπει να χειρίζεται τυχόν μελλοντικά αναδυόμενα αιτήματα από αυτόν τον ιστότοπο.

Πώς να επιτρέψετε όλα τα αναδυόμενα παράθυρα

Δεν συνιστάται να επιτρέπετε παγκοσμίως τα αναδυόμενα παράθυρα, καθώς μπορεί να είναι ενοχλητικά και ενοχλητικά, αλλά εάν για κάποιο λόγο πρέπει να επιτρέψετε σε κάθε ιστότοπο να εμφανίζει αναδυόμενα παράθυρα, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακάμψετε το πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων του Chrome. Εάν πρέπει να επιτρέψετε σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο να τους εμφανίζει, θα πρέπει πρώτα να τον προσθέσετε στη λίστα “Να επιτρέπεται” που αναφέρεται στην παραπάνω μέθοδο.

Ανοίξτε το Chrome και επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις περιεχομένου > Αναδυόμενα παράθυρα και ανακατευθύνσεις ή πληκτρολογήστε chrome://settings/content/popups στο κύριο πλαίσιο και πατήστε Enter.

Στο επάνω μέρος, αλλάξτε το διακόπτη είτε στα αναδυόμενα παράθυρα Αποκλεισμός (απενεργοποίηση) είτε Επιτρέπονται (ενεργοποιημένα).