Πώς να δείτε τα στατιστικά σας στο Spotify

Εκτός από το δημοφιλές Spotify Wrapped στο τέλος της χρονιάς, το Spotify σάς επιτρέπει να βλέπετε βασικά στατιστικά στοιχεία, όπως τους κορυφαίους καλλιτέχνες και τα κομμάτια του μήνα. Αν ψάχνετε τρόπους για να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά σας στο Spotify, σας έχουμε καλύψει. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να δείτε τα στατιστικά σας στην εφαρμογή Spotify και μέσω ιστοτόπων τρίτων.

Ελέγξτε τα στατιστικά σας στο Spotify (2022)

Ελέγξτε τα στατιστικά του Spotify σε υπολογιστή (επιτραπέζιος υπολογιστής, Web)

1. Ανοίξτε το Spotify στον υπολογιστή ή στον ιστό και κάντε κλικ στο όνομα χρήστη σας στην επάνω δεξιά γωνία. Από την αναπτυσσόμενη λίστα που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο «Προφίλ» για να αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ σας στο Spotify.

2. Όταν εμφανιστεί η σελίδα του προφίλ σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε τους κορυφαίους καλλιτέχνες και τα κορυφαία κομμάτια του τρέχοντος μήνα. Θα δείτε συνολικά 10 καλλιτέχνες και 50 τραγούδια στη λίστα.

3. Για να δείτε την πλήρη λίστα των 50 κορυφαίων κομματιών του μήνα, κάντε κλικ στο κουμπί «Εμφάνιση όλων» δίπλα στην κεφαλίδα «Κορυφαία κομμάτια αυτόν τον μήνα». Τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε στα τραγούδια με τα οποία είχατε εμμονή τον τελευταίο μήνα.

Ελέγξτε τα στατιστικά του Spotify σε κινητά (Android, iOS)

Σε αντίθεση με την εφαρμογή για υπολογιστές, το Spotify δεν εμφανίζει τους κορυφαίους καλλιτέχνες και τα κομμάτια στην εφαρμογή για κινητά. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να δείτε τους καλλιτέχνες που παίξατε πρόσφατα στην εφαρμογή. Δείτε πώς μπορείτε να το ελέγξετε:

  Πώς να προσαρμόσετε τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης στις εφαρμογές του Microsoft Office

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify από το τηλέφωνό σας και πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Κάντε κύλιση προς τα κάτω έως ότου βρείτε την επιλογή “Πρόσφατα παίξιμο καλλιτεχνών” στις ρυθμίσεις “Κοινωνικά” και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν την εναλλαγή για να δείτε τους καλλιτέχνες που παίξατε πρόσφατα.

Σημείωση: Η ενεργοποίηση της εναλλαγής θα δημοσιοποιήσει τους καλλιτέχνες που παίξατε πρόσφατα, επομένως φροντίστε να την απενεργοποιήσετε αργότερα, εάν δεν θέλετε οι άλλοι να γνωρίζουν τους καλλιτέχνες που ακούτε.

2. Αφού ενεργοποιήσετε την εναλλαγή, κάντε κύλιση προς τα πάνω και πατήστε το όνομα χρήστη σας για να δείτε το προφίλ σας. Τώρα θα δείτε τους καλλιτέχνες που παίχτηκαν πρόσφατα σε μια ειδική ενότητα.

3. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Εμφάνιση όλων” για να δείτε την πλήρη λίστα των καλλιτεχνών που παίξατε πρόσφατα στο Spotify.

Χρησιμοποιήστε το Spotify Wrapped για να δείτε ξανά τα κορυφαία τραγούδια σας

Το Spotify Wrapped είναι η ετήσια παράδοση της εταιρείας που ανατρέχει στα κορυφαία τραγούδια σας με δημιουργικούς τρόπους. Αν ξεχάσατε να ελέγξετε τα κορυφαία τραγούδια του Spotify της περασμένης χρονιάς, δείτε πώς να το κάνετε:

1. Επίσκεψη αυτός ο σύνδεσμος και κάντε κλικ στο «Τα κορυφαία σας τραγούδια 2021» για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα αναπαραγωγής που περιέχει όλα τα κορυφαία τραγούδια σας από την περασμένη χρονιά.

2. Και αυτό είναι. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη λίστα αναπαραγωγής που περιλαμβάνει 100 από τα κορυφαία τραγούδια σας και να επιλέξετε να την αποθηκεύσετε στη βιβλιοθήκη σας για να τα ακούσετε αργότερα.

Χρησιμοποιήστε το Volt.fm για να δείτε τα στατιστικά σας στο Spotify

1. Εάν θέλετε περισσότερη ευελιξία και λεπτομερείς πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε σε ιστότοπους τρίτων όπως το Volt.fm για να δείτε τα στατιστικά σας στο Spotify. Για να ξεκινήσετε, επισκεφθείτε τον ιστότοπο Volt.fm και κάντε κλικ στο κουμπί «Σύνδεση με το Spotify».

2. Θα πρέπει τώρα να επιτρέψετε στο Volt.fm να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του λογαριασμού σας Spotify για τη δημιουργία πληροφοριών. Κάντε κλικ στο «Συμφωνώ» για να προχωρήσετε περαιτέρω.

3. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το Volt.fm θα σας δείξει ότι το προφίλ σας είναι έτοιμο. Κάντε κλικ στο «Δείτε το προφίλ σας» για να δείτε τα στατιστικά στοιχεία του Spotify στο Volt.fm.

  Πώς να λάβετε ειδοποίηση στάσης λεωφορείου ή τρένου στο iPhone σας

4. Στην αρχική οθόνη, θα δείτε το τραγούδι που παίζετε αυτήν τη στιγμή μαζί με τα κορυφαία είδη σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

5. Αρχικά, έχουμε την ενότητα κορυφαίων τραγουδιών. Εδώ, μπορείτε να δείτε τα κορυφαία τραγούδια σας για τις τελευταίες 4 εβδομάδες, 6 μήνες ή όλες τις εποχές. Έχετε επίσης την επιλογή να αποθηκεύσετε τα κορυφαία τραγούδια σας ως playlist. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση ως λίστα αναπαραγωγής» και το Volt.fm θα προσθέσει αυτόματα τη λίστα αναπαραγωγής στη βιβλιοθήκη σας.

6. Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα δείτε μια ενότητα “Ανάλυση” που υπογραμμίζει τη γενική διάθεση των τραγουδιών που ακούτε. Όπως και τα κορυφαία τραγούδια σας, μπορείτε να δείτε αυτήν την ανάλυση για τις τελευταίες 4 εβδομάδες, 6 μήνες και όλες τις εποχές.

7. Το Volt.fm δείχνει επίσης τη μέση δημοτικότητα, την ημερομηνία κυκλοφορίας και τη διάρκεια της βιβλιοθήκης σας Spotify.

Αναλύστε τα στατιστικά σας στο Spotify με το Stats.fm

1. Ένα άλλο εργαλείο για τον έλεγχο των στατιστικών σας στο Spotify είναι το Stats.fm (παλαιότερα γνωστό ως Spotistats). Διαθέσιμο σε Android (Κατεβάστε) και iOS (Κατεβάστε), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να δείτε τα κορυφαία κομμάτια, τους καλλιτέχνες, τα άλμπουμ σας και πολλά άλλα. Για να ξεκινήσετε, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Spotify και επιτρέψτε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

2. Στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, θα δείτε το τελευταίο τραγούδι που παίχτηκε, τους κορυφαίους καλλιτέχνες τις τελευταίες 4 εβδομάδες και τις λίστες αναπαραγωγής σας. Κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στην αρχική σελίδα θα αποκαλυφθεί μια λίστα με τα κομμάτια που παίξατε πρόσφατα στο Spotify.

3. Εν τω μεταξύ, η καρτέλα “Top” σάς εμφανίζει τα κορυφαία κομμάτια, καλλιτέχνες και άλμπουμ τις τελευταίες 4 εβδομάδες, 6 μήνες ή διάρκεια ζωής. Ομοίως, η καρτέλα “Στατιστικά” επισημαίνει τα κορυφαία κομμάτια σας και τη διάθεση των τραγουδιών στη βιβλιοθήκη σας. Θα χρειαστείτε την premium συνδρομή της εφαρμογής για να δείτε τα συνολικά κομμάτια και τα λεπτά που μεταδόθηκαν μέχρι στιγμής.

  Τι σημαίνει το 5G για το iPhone 12 της Apple

Χρησιμοποιήστε τα στατιστικά στοιχεία για το Spotify για να ελέγξετε τα στατιστικά στοιχεία του Spotify

1. Αξίζει επίσης να ελέγξετε τα στατιστικά στοιχεία για το Spotify. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Spotify για να δείτε τα κορυφαία κομμάτια, τους καλλιτέχνες και τα είδη σας.

2. Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Κορυφαία κομμάτια” για να δείτε τα κορυφαία τραγούδια σας. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά “Κορυφαίοι καλλιτέχνες” και “Κορυφαία είδη” για να ελέγξετε τους κορυφαίους καλλιτέχνες και τα είδη, αντίστοιχα.

3. Όπως και το Volt.fm, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κορυφαία κομμάτια ως playlist. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής”.

Δοκιμάστε το Obscurify για να μάθετε πόσο σκοτεινό είναι το μουσικό σας γούστο

1. Εάν είστε περίεργοι να μάθετε πόσο σκοτεινό είναι το μουσικό σας γούστο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο Obscurify για να το ελέγξετε. Να το πράξουν, επισκεφθείτε τον ιστότοπο Obscurify και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Spotify.

2. Αφού συνδεθείτε, κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε την αξιολόγηση της ασάφειας σε σχέση με τον αριθμό των χρηστών του Obscurify στη χώρα σας.

3. Υπάρχει επίσης ένα γράφημα που συγκρίνει τη μουσική σας γεύση με άλλους χρήστες του Obscruitfy, μαζί με ξεχωριστούς δείκτες για τη μουσική που ακούσατε τις τελευταίες 6 εβδομάδες και πάντα.

4. Ο ιστότοπος σάς δείχνει επίσης τη διάθεση των τραγουδιών που ακούτε σε όλες τις κατηγορίες ευτυχίας, χορευτικότητας, ενέργειας και ακουστικής.

5. Το καλύτερο, ωστόσο, είναι ότι λαμβάνετε συστάσεις με βάση τη μουσική βιβλιοθήκη σας. Μπορείτε να επιλέξετε να το αποθηκεύσετε ως playlist για να εξερευνήσετε τις προτάσεις.

Κάντε το τεστ «Πόσο κακό είναι το Spotify σας».

1. Μπορεί να θυμάστε το τεστ “How Bad Is Your Spotify” από το 2020. Το τεστ που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη δίνει στερεότυπες κρυφές παρατηρήσεις σχετικά με το μουσικό σας γούστο. Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς επισκεφθείτε τον ιστότοπο και κάντε κλικ στο “Find Out” για να ξεκινήσετε.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο «Σύνδεση με το Spotify» για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Spotify.

3. Ο ιστότοπος θα σας κάνει τώρα μερικές ερωτήσεις. Απαντήστε τους και περιμένετε τα αποτελέσματα.

4. Ο ιστότοπος θα κοροϊδεύει αναπόφευκτα το μουσικό σας γούστο. Περιττό να πούμε ότι πάρτε το με λίγο αλάτι.

Ελέγξτε και αναλύστε τα στατιστικά σας στο Spotify

Η ανάλυση των μοτίβων ακρόασης της μουσικής σας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη μουσική σας γεύση και να εξερευνήσετε τα είδη των κομματιών που σας αρέσουν περισσότερο. Εάν το βρήκατε χρήσιμο, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα του Spotify για περισσότερες τέτοιες εντυπωσιακές λειτουργίες.