Πώς να δείτε πόσο απασχολημένο είναι ένα κατάστημα αυτή τη στιγμή με τους Χάρτες Google

Τώρα περισσότερο από ποτέ, όλοι θέλουμε να πηγαίνουμε σε παντοπωλεία και άλλες βασικές επιχειρήσεις όταν δεν έχει κόσμο. Με λίγα αγγίγματα, οι Χάρτες Google μπορούν να σας πουν πόσο απασχολημένο είναι ένα κατάστημα, εστιατόριο, πάρκο ή άλλη τοποθεσία αυτήν τη στιγμή.

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στον ιστότοπο των Χαρτών Google στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή στην εφαρμογή Χάρτες Google για iPhone, iPad και Android. Αναζητήστε το όνομα ενός καταστήματος, ενός εστιατορίου, μιας επιχείρησης ή άλλης τοποθεσίας — λειτουργεί ακόμη και για πάρκα.

  Πώς να παίξετε το μυστικό παιχνίδι σέρφινγκ του Microsoft Edge

Κάντε κλικ ή πατήστε το όνομα της τοποθεσίας για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Αναζητήστε το γράφημα “Δημοφιλείς ώρες” στον πίνακα—ίσως χρειαστεί να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να το δείτε. Αναζητήστε μια «Ζωντανή» ώρα που σας λέει πόσο απασχολημένη είναι μια επιχείρηση αυτή τη στιγμή.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο όνομα της καθημερινής ημέρας και να επιλέξετε άλλη ημέρα της εβδομάδας για να ελέγξετε πότε η τοποθεσία είναι συνήθως η πιο πολυσύχναστη. Μήπως περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να ψωνίζουν την Τετάρτη ή την Κυριακή; Το κατάστημα είναι λιγότερο απασχολημένο νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ; Το διάγραμμα θα σας πει.

  Πώς να εξαγάγετε και να τροποποιήσετε εικονίδια σε Mac

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα ιστορικά δεδομένα μπορεί να μην είναι τόσο προγνωστικά όσο συνήθως αυτή τη στιγμή. Τα μοτίβα αγορών (και το ωράριο καταστημάτων) έχουν αλλάξει. Ωστόσο, τα Ζωντανά δεδομένα θα πρέπει να είναι χρήσιμα—αν λένε ότι μια τοποθεσία είναι απασχολημένη αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να περιμένετε έως ότου η Google πει ότι η τοποθεσία είναι λιγότερο απασχολημένη για να κατευθυνθείτε εκεί.

Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες για κάθε τοποθεσία. Δεν θα είναι διαθέσιμο για ορισμένες τοποθεσίες που δεν «δέχονται αρκετές επισκέψεις» από άτομα που έχουν ενεργοποιήσει το Ιστορικό τοποθεσίας Google, σύμφωνα με Google.

  Πώς να αποθηκεύσετε αντικείμενα Google Slides ως εικόνες

Πώς λειτουργεί?

Αυτή η λειτουργία εκμεταλλεύεται τα δεδομένα τοποθεσίας που λαμβάνει η Google από άτομα που επιλέγουν να ενεργοποιήσουν το Ιστορικό τοποθεσίας Google στα τηλέφωνά τους. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, η Google θα εκτιμήσει πόσο απασχολημένος είναι σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία αυτήν τη στιγμή.

Επίσης, θυμάται τα ιστορικά δεδομένα και μπορεί να τα δει κατά μέσο όρο για να σας δείξει πότε ένα κατάστημα είναι συνήθως η πιο —και λιγότερο— απασχολημένο κάθε εβδομάδα.