Πώς να Γίνετε Τεχνικός Συγγραφέας

Βασικά Takeaways

  • Η σύνταξη τεχνικού περιεχομένου περιλαμβάνει την παραγωγή διαφόρων τύπων περιεχομένου, όπως αναρτήσεις ιστολογίου και κριτικές προϊόντων, με τρόπο που είναι εύκολο να κατανοήσουν οι αναγνώστες.
  • Η συγγραφή τεχνικού περιεχομένου είναι διαφορετική από την τεχνική γραφή, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία εγχειριδίων χρήστη και τεκμηρίωσης σχετικά με τα προϊόντα μιας εταιρείας.
  • Για να γίνετε επιτυχημένος συγγραφέας τεχνικού περιεχομένου, χρειάζεστε ισχυρές δεξιότητες γραφής, ικανότητα έρευνας περίπλοκων θεμάτων και ικανότητα αλληλεπίδρασης με ειδικούς του κλάδου.

Εάν έχετε ταλέντο στην κατανόηση πολύπλοκων τεχνικών λεπτομερειών και θέλετε να βοηθήσετε τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα τέτοια σημεία και δεδομένα, τότε η συγγραφή τεχνικού περιεχομένου μπορεί να είναι μια ιδανική καριέρα για εσάς.

Ας μάθουμε πώς μπορείτε να μπείτε σε αυτό και να επιτύχετε τα ύψη της επιτυχίας.

Τι είναι η συγγραφή τεχνικού περιεχομένου;

Ένας συγγραφέας τεχνικού περιεχομένου παράγει περιεχόμενο με τη μορφή αναρτήσεων ιστολογίου, άρθρων, ηλεκτρονικών βιβλίων, λευκών βίβλων, κριτικών προϊόντων και αγορών και τελικών οδηγών για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Για να επιτύχετε τον συγκεκριμένο στόχο της δημιουργίας περιεχομένου, θα χρειαστεί να μάθετε λίγα πράγματα για την έρευνα και τη χρήση λέξεων-κλειδιών στο περιεχόμενό σας και τη σύνταξη με τον τόνο και το στυλ της επωνυμίας.

Πρέπει επίσης να είστε σε θέση να αναλύετε πολύπλοκες τεχνικές λεπτομέρειες σε μια κατανοητή γλώσσα, να γράφετε συνοπτικά και να είστε απαλλαγμένοι από περιττή ορολογία. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γράψετε για εταιρείες SaaS, εταιρείες που πωλούν λογισμικό που βασίζεται στον ιστό ή άλλα προϊόντα, κρυπτονομίσματα, ιστολόγια γλωσσών προγραμματισμού, ειδήσεις τεχνολογίας, ιστολόγια τεχνικών φροντιστηρίων και πολλά άλλα.

Τώρα που καταλάβατε τι είναι ο συγγραφέας τεχνικού περιεχομένου και πώς λειτουργεί, θα πρέπει να γνωρίζετε τι δεν είναι ο συγγραφέας τεχνικού περιεχομένου.

Τι δεν είναι η γραφή τεχνικού περιεχομένου;

Καθώς αρχίζετε να κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας, θα βρείτε δύο τύπους ανοιγμάτων. Το ένα θα είναι για το ρόλο του συγγραφέα τεχνικού περιεχομένου για ένα τεχνολογικό ιστολόγιο και το άλλο για το ρόλο του τεχνικού συγγραφέα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καθήκοντα αυτών των δύο θέσεων διαφέρουν σημαντικά.

  10 καλύτερες πλατφόρμες φιλοξενίας για την αγορά της Αυστραλίας

Σε αντίθεση με έναν συγγραφέα τεχνικού περιεχομένου, ένας τεχνικός συγγραφέας δημιουργεί τεκμηρίωση, εγχειρίδια χρήστη, οδηγούς οδηγιών και πιθανώς λευκές βίβλους για τα προϊόντα της εταιρείας.

Η μισθολογική κλίμακα καθενός από τους συγγραφείς διαφέρει επίσης. Σύμφωνα με US News & World Report, ένας τεχνικός συγγραφέας βγάζει μέσο ετήσιο μισθό περίπου 78.000 $. Ωστόσο, ένας συγγραφέας τεχνικού περιεχομένου κερδίζει σχεδόν 59 χιλιάδες $ ετησίως, σύμφωνα με Zippia.

Τώρα που ξέρετε τη διαφορά, ας προχωρήσουμε.

Οι τρεις κορυφαίες δεξιότητες που χρειάζεστε για να γίνετε συγγραφέας τεχνικού περιεχομένου

Εδώ είναι μια λίστα με τις δεξιότητες που σίγουρα θέλετε να έχετε για να γίνετε επιτυχημένος συγγραφέας τεχνικού περιεχομένου.

1. Rock-Solid Writing Skills

Κάθε επίδοξος συγγραφέας πρέπει να αναπτύξει στέρεες δεξιότητες γραφής. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα πανεπιστημιακό μάθημα ή να παρακολουθήσετε κάποια διαδικτυακά μαθήματα γραφής για να διευρύνετε τις γνώσεις σας σε αυτόν τον τομέα.

Εκτός από την τέλεια γραμματική, θα χρειαστεί επίσης να μάθετε μερικές ακόμη δεξιότητες για να είστε επιτυχημένοι σε αυτόν τον τομέα, όπως αφήγηση, να κρατάτε τον αναγνώστη αφοσιωμένο, να γράφετε πειστικούς τίτλους και να επηρεάζετε το κοινό σας να αναλάβει δράση.

2. Έρευνα σύνθετων θεμάτων

Η κακή έρευνα οδηγεί σε φτωχό περιεχόμενο, χάνοντας τον χρόνο των αναγνωστών και των πελατών σας. Επομένως, η ανάπτυξη καλών ερευνητικών δεξιοτήτων είναι μια αναγκαιότητα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους έρευνας είναι να βρείτε γεγονότα και πληροφορίες από ιστολόγια αυθεντίας.

Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνετε αναζήτηση στο Google, θα πρέπει να γνωρίζετε την πηγή των πληροφοριών που χρησιμοποιείτε. Μείνετε στα κορυφαία αποτελέσματα, ελέγξτε την αρχή τομέα του ιστότοπου, εξετάστε τη μηνιαία επισκεψιμότητα που λαμβάνει το ιστολόγιο κάθε μήνα και πολλά άλλα.

Για να βρείτε αυτά τα δεδομένα, κατεβάστε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες επεκτάσεις Chrome:

Κάτω από κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης, οι επεκτάσεις θα εμφανίζουν λεπτομέρειες όπως η αρχή τομέα, η μηνιαία επισκεψιμότητα, ο αριθμός των λέξεων-κλειδιών στη συνδεδεμένη σελίδα, ο συνολικός αριθμός λέξεων, τα χαρακτηριστικά σελίδας και οι συνολικές κοινοποιήσεις κοινωνικών δικτύων.

  Πώς να πετάξετε ανθρώπους σε Gang Beasts

Εν ολίγοις, αρκετές πληροφορίες για να αξιολογήσετε εάν ένα ιστολόγιο αποτελεί αξιόπιστη πηγή δεδομένων.

3. Αλληλεπίδραση με ειδικούς του κλάδου

Εκτός από την έρευνα στο Google, εάν θέλετε να δημιουργήσετε πρωτότυπο, σε βάθος περιεχόμενο που δεν είναι διαθέσιμο αλλού, ίσως χρειαστεί να πάρετε συνέντευξη από ειδικούς του χώρου. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι μηχανικοί, ερευνητές, αναλυτές ασφαλείας κ.λπ.

Ωστόσο, το να φτάσετε μέχρι εδώ στην έρευνά σας απαιτεί χρόνο και εμπειρία επικοινωνίας. Αν θέλετε να γίνετε συγγραφέας τεχνικού περιεχομένου με τις υψηλότερες πληρωμές που θα εργάζεστε για κορυφαίες εταιρείες και όχι μόνο για εταιρείες περιεχομένου όπως Upwork, Fiverr ή Craigslist, θα χρειαστείτε αυτήν την ικανότητα.

Εάν εργάζεστε σε ένα blog τεχνολογίας ειδήσεων, θα είναι απαραίτητο. Έτσι, μάθετε πώς να γράφετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουν απαντήσεις και είναι ο τέλειος τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με κάποιον και να κάνετε συνέντευξη. Η εκμάθηση μερικών επιπλέον δεξιοτήτων συγγραφής κειμένων δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Πώς να γίνετε τεχνικός συγγραφέας χωρίς εμπειρία

Αν και μπορεί να βοηθήσει, η επίσημη εκπαίδευση στον τομέα δεν είναι υποχρεωτική όταν επιδιώκετε την τεχνική γραφή, ειδικά για θέσεις εργασίας αρχικού επιπέδου. Εάν θέλετε να γίνετε τεχνικός συγγραφέας χωρίς προηγούμενη εμπειρία, το πρώτο βήμα είναι να μάθετε και να εξασκήσετε πραγματικά τη δεξιότητα.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε το δικό σας blog, να κάνετε μη αμειβόμενη πρακτική άσκηση ή να γράφετε για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Λάβετε υπόψη ότι εφόσον δεν έχετε ακόμη διαπιστευτήρια, είναι πιθανό να μην έχετε κέρδη για τουλάχιστον μερικούς μήνες.

Εν τω μεταξύ, η δουλειά σας είναι να αναβαθμίσετε τον εαυτό σας, να δικτυωθείτε με άλλους συγγραφείς, να αρχίσετε να γράφετε ένα βιογραφικό και να προετοιμάζετε ένα χαρτοφυλάκιο που θα παρουσιάζει την καλύτερη δουλειά σας. Μετά από περίπου έξι μήνες περίπου, όταν νομίζετε ότι έχετε δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές βιογραφικό και χαρτοφυλάκιο, ήρθε η ώρα να κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας.

Η αμοιβή δεν θα είναι μεγάλη στην αρχή, αλλά είναι σκόπιμο να επανεπενδύσετε τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά που κερδίζετε και να αγοράσετε μαθήματα συγγραφής (δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω), ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να αναβαθμίζετε τις δεξιότητές σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να ξεχωρίσετε και να χρεώσετε ένα ασφάλιστρο για τις υπηρεσίες σας στο μέλλον.

  Πώς να μοιραστείτε τα κυριότερα σημεία του Skype AKA A Skype Story

Πώς να εισέλθετε στην τεχνική γραφή

Αφού γνωρίζετε όλες τις βασικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συγγραφή τεχνολογικού περιεχομένου, θα πρέπει να αποφασίσετε για το πώς θέλετε να λειτουργήσετε: ως εργολάβος/ελεύθερος επαγγελματίας ή υπάλληλος πλήρους απασχόλησης σε μια εταιρεία.

Για να γίνετε ανεξάρτητος συγγραφέας τεχνικού περιεχομένου, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε κανένα εκθαμβωτικό πτυχίο στη δημοσιογραφία ή ειδική εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας. Ωστόσο, αν το έχετε, είναι ένα συν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι δεξιότητες που συζητήσαμε στην προηγούμενη ενότητα και ένα χαρτοφυλάκιο (που θα συζητήσουμε σε λίγο), και είστε έτοιμοι.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε μια εργασία πλήρους απασχόλησης σε μια εταιρεία, μπορείτε να εξετάσετε τις απαιτήσεις της εταιρείας. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν κυρίως κάποιον με πτυχίο στα Αγγλικά ή ένα αντικείμενο που σχετίζεται με την επικοινωνία. Επιπλέον, μπορεί επίσης να εξετάσουν την προηγούμενη εμπειρία σας στον κλάδο της τεχνολογίας — για παράδειγμα, επιστήμη υπολογιστών, μηχανική, ιατρική ή περισσότερα.

Αλλά ό,τι κι αν κάνετε, πρέπει να έχετε ένα χαρτοφυλάκιο για να δείξετε τη δουλειά σας. Ο υπεύθυνος προσλήψεων, παρά το πτυχίο σας, θα ήθελε να μάθει εάν μπορείτε να παραδώσετε αυτό που λέτε.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας ως συγγραφέας τεχνικού περιεχομένου σήμερα:

  • Σκεφτείτε να εγγραφείτε σε διαδικτυακά ή πανεπιστημιακά μαθήματα. Εδώ είναι μερικά από αυτά με βάση τις βαθμολογίες:
  • Δίκτυο με επαγγελματίες: Εάν θέλετε να αποκτήσετε καλούς πελάτες ή μια δουλειά σε μια φημισμένη εταιρεία, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσετε.
  • Δημιουργήστε ένα χαρτοφυλάκιο γραφής τεχνολογίας: Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε είναι να ξεκινήσετε ένα blog στο Medium. Είναι δωρεάν και οι υπεύθυνοι προσλήψεών σας θα καταλάβουν ότι πραγματικά γνωρίζετε πώς να γράφετε για ένα διαδικτυακό κοινό. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου από την αρχή.
  • Αίτηση για θέσεις εργασίας: Πλατφόρμες όπως Πράγματι, Τέρας, Flexjobs, Οικοδόμος Καριέρας, Επόμενοκαι LinkedIn είναι μερικά εξαιρετικά μέρη για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας.

Ξεκινήστε την καριέρα σας στη συγγραφή τεχνικού περιεχομένου

Όπως όλα, θα απαιτήσει συνεπή προσπάθεια και επένδυση χρόνου. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η βιομηχανία αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Έτσι, εάν πάντα αγαπούσατε την τεχνολογία και έχετε τις δεξιότητες για να κάνετε την εκμάθηση τεχνολογίας και τη λήψη αποφάσεων με βάση την τεχνολογία ευκολότερη για τους ανθρώπους, αυτή είναι η ευκαιρία σας. Τελειοποιήστε τις δεξιότητες που αναφέρονται στο άρθρο, εμβαθύνετε σε αυτό το θέμα και ξεκινήστε το νέο σας ταξίδι στη συγγραφή τεχνικού περιεχομένου.