Πώς να βρείτε το κουμπί ύπνου σε φορητό υπολογιστή στα Windows 10

Στα Windows 10, και είναι δύο προκάτοχοι, εάν μεταβείτε στο παράθυρο Επιλογές ενέργειας και αναπτύξετε τα κουμπιά λειτουργίας και τις επιλογές καπακιού για ένα συγκεκριμένο σχέδιο παροχής ενέργειας, θα δείτε τρεις ενέργειες που μπορείτε να διαμορφώσετε. το κουμπί λειτουργίας, η λειτουργία κλεισίματος καπακιού και το κουμπί ύπνου. Σε φορητούς υπολογιστές, το κουμπί λειτουργίας είναι εύκολο να βρεθεί, αλλά δεν υπάρχουν πολλά που διαθέτουν ειδικό κουμπί ύπνου. Ωστόσο, θα δείτε την επιλογή στην οθόνη διαμόρφωσης τροφοδοσίας και αυτό σημαίνει ότι έχετε ένα κουμπί ύπνου. Δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστεί όσο το κουμπί λειτουργίας. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε το κουμπί ύπνου σε φορητό υπολογιστή.

Κουμπί ύπνου σε φορητό υπολογιστή

Η επιλογή στο παράθυρο Επιλογές ενέργειας είναι ελαφρώς συγκεχυμένη επειδή προορίζεται τόσο για επιτραπέζιους όσο και για φορητούς υπολογιστές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο του δίνεται το ίδιο όνομα, παρόλο που σε επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορεί κάλλιστα να είναι ένα αποκλειστικό κουμπί Sleep, ενώ το κουμπί αναστολής λειτουργίας σε ένα φορητό υπολογιστή είναι συνήθως ένας συνδυασμός πλήκτρων.

  Τρόπος συγχρονισμού προσώπων σε συσκευές στο Apple Photos

Πρώτα, ελέγξτε το πληκτρολόγιό σας για ένα πλήκτρο που μπορεί να έχει ένα μισοφέγγαρο πάνω του. Μπορεί να βρίσκεται στα πλήκτρα λειτουργιών ή στα ειδικά πλήκτρα αριθμητικού πληκτρολογίου. Αν δείτε ένα, τότε αυτό είναι το κουμπί ύπνου. Πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσετε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Fn και το πλήκτρο ύπνου.

Σε άλλους φορητούς υπολογιστές, όπως η σειρά Dell Inspiron 15, το κουμπί αναστολής λειτουργίας είναι ένας συνδυασμός του πλήκτρου Fn + Insert. Σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές Lenovo, είναι Fn + F4, ενώ σε άλλους είναι Fn + 4.

Το πρόβλημα με την προσπάθεια εύρεσης του κουμπιού ύπνου σε φορητό υπολογιστή είναι ότι αυτές οι πληροφορίες δεν τεκμηριώνονται πουθενά. Μπορείτε να δοκιμάσετε να καλέσετε την εξυπηρέτηση πελατών για τον κατασκευαστή του φορητού υπολογιστή σας, αλλά είναι απίθανο να γνωρίζουν ποιος είναι ο συνδυασμός πλήκτρων ή ότι υπάρχει. Ωστόσο, εάν δείτε την ενέργεια του κουμπιού Sleep στο παράθυρο Επιλογές ενέργειας, να είστε βέβαιοι ότι υπάρχει μια συντόμευση πληκτρολογίου που την εκτελεί. Απλά πρέπει να το βρεις.

  Πώς λειτουργούν τα ολογράμματα στη σκηνή;

Μερικοί φορητοί υπολογιστές, αν και υπάρχουν πολύ λίγοι από αυτούς, μπορεί να έχουν ένα πραγματικό κουμπί ύπνου. Αυτό δεν είναι ένα κλειδί που λειτουργεί ως κουμπί ύπνου όταν κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Fn. Είναι ένα αποκλειστικό κουμπί όπως το κουμπί λειτουργίας του φορητού υπολογιστή σας. Θα πρέπει να είναι δίπλα στο κουμπί λειτουργίας, εάν υπάρχει.

Προαιρετικά, εάν χρησιμοποιείτε ξεχωριστό πληκτρολόγιο με τον φορητό υπολογιστή σας, π.χ. ενσύρματο ή ασύρματο, ίσως μπορείτε να βρείτε ένα που να έχει κουμπί αναστολής λειτουργίας και να το χρησιμοποιήσετε για να θέσετε το σύστημά σας σε κατάσταση αδράνειας. Αυτό είναι φυσικά μια μακρινή λήψη, καθώς τα πληκτρολόγια με ακόμη και τις πιο συνηθισμένες διατάξεις πληκτρολογίου δεν διαθέτουν ειδικό κουμπί ύπνου.

  Πώς να εξάγετε και να εισαγάγετε τα συστήματα Linux στα Windows 10