Πώς να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 11 ή 10

Βασικά Takeaways

  • Βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 10/11 χρησιμοποιώντας τη Γραμμή εντολών πληκτρολογώντας μια συγκεκριμένη εντολή.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PowerShell για να ανακτήσετε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος των Windows 10/11.
  • Τα εργαλεία τρίτων όπως το ShowKeyPlus μπορούν επίσης να ανακτήσουν τον κωδικό ενεργοποίησης των Windows.

Η γνώση του κλειδιού προϊόντος των Windows είναι συχνά απαραίτητη για την επίλυση προβλημάτων ενεργοποίησης των Windows. Παρόλο που το κλειδί άδειας OEM ή λιανικής είναι συνδεδεμένο με το υλικό της συσκευής σας, μπορείτε εύκολα να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 ή 11 χρησιμοποιώντας τη Γραμμή εντολών και να ενεργοποιήσετε ξανά τα Windows.

Τι είναι το κλειδί προϊόντος των Windows;

Το κλειδί προϊόντος των Windows είναι ένας κωδικός 25 χαρακτήρων που χρησιμοποιείτε για να ενεργοποιήσετε το αντίγραφο των Windows. Δεδομένου ότι τα Windows 11 και 10 χρησιμοποιούν μια μέθοδο ψηφιακής άδειας για ενεργοποίηση, δεν χρειάζεται να εισάγετε μη αυτόματα το κλειδί κάθε φορά που αναβαθμίζετε ή καθαρίζετε την εγκατάσταση των Windows.

Ωστόσο, εάν αλλάξετε σημαντικά το υλικό της συσκευής σας, τα Windows δεν θα μπορούν να εντοπίσουν την άδεια χρήσης που συνδέεται με τη συσκευή σας. Μια μη αυτόματη ενεργοποίηση μπορεί επίσης να είναι απαραίτητη εάν αντιμετωπίσετε σφάλμα ενεργοποίησης των Windows 11.

  Πώς να καρφιτσώσετε ένα αρχείο στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Για να ενεργοποιήσετε τα Windows σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να εισαγάγετε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος 25 χαρακτήρων. Ως εκ τούτου, εάν δεν γνωρίζετε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος σας, θα σας εξηγήσουμε πώς να τον εξαγάγετε από το σύστημά σας Windows 11 ή 10.

Σημειώστε ότι κάθε έκδοση των Windows χρησιμοποιεί το δικό της μοναδικό αριθμό-κλειδί προϊόντος. Για παράδειγμα, εάν έχετε άδεια για την αρχική έκδοση των Windows 11/10, δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε το Windows Pro ή άλλες εκδόσεις.

1. Πώς να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 11/10 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πάντα αξιόπιστη γραμμή εντολών για να βρείτε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος για το αντίγραφο των Windows. Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Πατήστε Win + S στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε το πεδίο αναζήτησης στο μενού Έναρξη.
  • Πληκτρολογήστε cmd και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής από το αποτέλεσμα αναζήτησης.
  • Στο παράθυρο της γραμμής εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter για εκτέλεση:
     wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey 
  • Το αρχικό κλειδί προϊόντος σας θα εμφανιστεί στην οθόνη. Αντιγράψτε και αποθηκεύστε το κλειδί σε μια ασφαλή τοποθεσία, όπως ο λογαριασμός σας στο Dropbox ή στο Google Drive, για μελλοντική χρήση.
  • Μόλις ενεργοποιηθεί το αντίγραφο των Windows, είναι καλή ιδέα να συνδέσετε το κλειδί προϊόντος των Windows με έναν λογαριασμό Microsoft. Αν το κάνετε αυτό, θα διευκολύνετε τη διαδικασία ενεργοποίησης εάν χρειαστεί να το κάνετε ξανά.

      Μεταδώστε την οθόνη του iPhone σας σε υπολογιστή με Windows ή Mac χρησιμοποιώντας το AirPlay

    2. Πώς να ανακτήσετε ένα κλειδί προϊόντος των Windows 11/10 χρησιμοποιώντας το PowerShell

    Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το PowerShell και το cmdlet WMI για να βρείτε και να εμφανίσετε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος των Windows 11 ή 10. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  • Πατήστε το πλήκτρο Window και πληκτρολογήστε powershell.
  • Κάντε δεξί κλικ στο PowerShell και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
  • Στο παράθυρο του PowerShell, αντιγράψτε και επικολλήστε ή πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter:
     (Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey 
  • Η εντολή μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα για να εκτελεστεί. Μετά την επιτυχή εκτέλεση, θα εμφανίσει το κλειδί προϊόντος για το αντίγραφο των Windows.
  • Εάν προτιμάτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία της πληκτρολόγησης εντολών ή της εκτέλεσης σεναρίων, εργαλεία τρίτων όπως το ShowKeyPlus μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τον κωδικό ενεργοποίησης των Windows με μερικά κλικ. Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτής της εφαρμογής από το Microsoft Store για να ανακτήσετε πληροφορίες κλειδιού προϊόντος των Windows. Δείτε πώς:

  • Επισκεφτείτε τη σελίδα του Microsoft Store για ShowKeyPlus και εγκαταστήστε την εφαρμογή.
  • Εκκινήστε το ShowKeyPlus, το οποίο θα εμφανίσει πληροφορίες σχετικά με την άδεια χρήσης των Windows που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε τις λεπτομέρειες του προϊόντος σε ένα αρχείο κειμένου.
  • Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ShowKeyPlus για να ελέγξετε τη συγκεκριμένη έκδοση των Windows χρησιμοποιώντας τον αριθμό-κλειδί προϊόντος και να ανακτήσετε ένα κλειδί από ένα αντίγραφο ασφαλείας.

      Πώς να ξεπλύνετε το DNS σας στα Windows 10

    4. Ελέγξτε την απόδειξη αγοράς ή το email σας

    Εάν αγοράσατε ένα κλειδί άδειας χρήσης των Windows από ένα διαδικτυακό κατάστημα λιανικής όπως το Amazon, πιθανότατα λάβατε τις πληροφορίες μέσω email. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά όπως “άδεια χρήσης Windows”, “προϊόν Windows” και “Ενεργοποίηση Windows” για να αναζητήσετε το μήνυμα επιβεβαίωσης που λάβατε. Εναλλακτικά, ελέγξτε την ενότητα Παραγγελίες του λογαριασμού σας με αυτόν τον διαδικτυακό πωλητή για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανάκτησης του κλειδιού ή τον τρόπο παράδοσης του κλειδιού αρχικά.

    Ως άλλη επιλογή, αναζητήστε φυσικά αυτοκόλλητα στον υπολογιστή σας με πληροφορίες που σχετίζονται με τη διαμόρφωση του υλικού και του λογισμικού του υπολογιστή σας. Αυτά μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν τον αριθμό-κλειδί προϊόντος των Windows ή άλλες απαραίτητες λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να το εντοπίσετε.

    Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Microsoft για βοήθεια. Μπορείτε να ζητήσετε επανάκληση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Λήψη βοήθειας στον υπολογιστή σας:

  • Πατήστε Win + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.
  • Ανοίξτε την καρτέλα Σύστημα και κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση.
  • Κάντε κλικ στο Λήψη βοήθειας.
  • Κάντε κλικ στην Επικοινωνία με την υποστήριξη και, στη συνέχεια, επιλέξτε το προϊόν.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Παροχή του αριθμού τηλεφώνου σας και ο αντιπρόσωπος υποστήριξης θα σας καλέσει και θα ακολουθήσει τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
  • Στα Windows 10 και 11, η Microsoft έχει απλοποιήσει τη διαδικασία ενεργοποίησης άδειας χρήσης. Ανεξάρτητα από το πώς αποκτήσατε την άδειά σας, μόλις ενεργοποιηθεί, το κλειδί προϊόντος συνδέεται με το υλικό του συστήματός σας. Είτε κάνετε αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση είτε καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, τα Windows θα πρέπει να εντοπίσουν και να επαληθεύσουν αυτόματα την ιδιοκτησία.