Πώς να βρείτε συγχρονισμένες ταπετσαρίες στα Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε πολλά συστήματα Windows 10 και έχετε συνδέσει τον λογαριασμό σας Microsoft σε όλα τα μηχανήματα που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να συγχρονίσετε τις ρυθμίσεις σας σε όλες τις συσκευές. Όταν συγχρονίζετε τις ρυθμίσεις, ένα από τα πολλά πράγματα που συγχρονίζονται είναι η ταπετσαρία σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν βρείτε μια ωραία ταπετσαρία και την ορίσετε ως φόντο στο σύστημα εργασίας σας, θα συγχρονιστεί με το σύστημα του σπιτιού σας. Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά αν χρειαστεί ποτέ να βρείτε τις συγχρονισμένες ταπετσαρίες σε ένα σύστημα, μπορείτε. Τα Windows 10 τα αποθηκεύουν σε μια προσωρινή τοποθεσία. Εδώ μπορείτε να τα βρείτε.

Συγχρονισμένες ταπετσαρίες στα Windows 10

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δείτε όλες τις συγχρονισμένες ταπετσαρίες στα Windows 10 είναι να ανοίξετε το πλαίσιο εκτέλεσης με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+R. Στο πλαίσιο εκτέλεσης, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα. Μπορείτε επίσης να το εισαγάγετε στη γραμμή τοποθεσίας στην Εξερεύνηση αρχείων.

%localappdata%microsoftwindowsthemesroamedthemefiles

Αυτό θα ανοίξει την Εξερεύνηση αρχείων και θα δείτε έναν φάκελο “DesktopBackground”. Μέσα σε αυτόν τον φάκελο, θα δείτε όλες τις συγχρονισμένες ταπετσαρίες σας. Θα είναι σε μορφή BMP.

  Το Tweetz Desktop είναι ένα ισχυρό καθαρό πρόγραμμα-πελάτη Twitter για Windows

Δεν πρέπει να μετακινήσετε κανένα αρχείο από αυτόν τον φάκελο, εκτός εάν δεν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε. Εάν μετακινήσετε τα αρχεία και ένα από αυτά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, θα καταλήξετε με μια μαύρη ταπετσαρία.

Τα Windows 10 διατηρούν ένα αντίγραφο κάθε ταπετσαρίας που χρησιμοποιείτε. Δεν θα έχει ποτέ ένα αντίγραφο κάθε μεμονωμένης ταπετσαρίας, αλλά θα έχει μια αρκετά μεγάλη ιστορία. Διατηρεί αυτό το ιστορικό έτσι ώστε, σε περίπτωση που διαγράψετε κατά λάθος το αρχικό αρχείο ταπετσαρίας, δεν θα χάσετε το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Διατηρεί επίσης ένα προσωρινό αντίγραφο ασφαλείας όλων των εικόνων Spotlight των Windows 10 και μπορείτε να τις μετακινήσετε σε μόνιμη τοποθεσία, αν θέλετε.

  Πώς να σταματήσετε τα Windows 10 να ανοίγουν ξανά τις εφαρμογές που ανοίγουν τελευταία κατά την εκκίνηση

Η συγχρονισμένη ταπετσαρία είναι σε σχετικά καλή ποιότητα. Τα Windows 10 δεν υποβαθμίζουν πολύ την ποιότητα. Τα αρχεία BMP είναι μεγάλα, ώστε να γνωρίζετε ότι δεν λαμβάνετε μια φρικτή εικόνα με pixel. Μόλις αποκτήσετε την εικόνα, μπορείτε να τη μοιραστείτε με κάποιον που μπορεί να τη ζητήσει, να χρησιμοποιήσετε την εικόνα για κάτι άλλο ή να τη χρησιμοποιήσετε ως ταπετσαρία σε έναν τοπικό λογαριασμό.

Οι ταπετσαρίες χρειάζονται λίγο χρόνο για να συγχρονιστούν μεταξύ διαφορετικών συστημάτων. Εάν αλλάξατε πρόσφατα μια ταπετσαρία σε ένα σύστημα και δεν έχει συγχρονιστεί με το νέο σας σύστημα, αφήστε της λίγα λεπτά. Επίσης, εάν κλείσετε το σύστημά σας τη δεύτερη φορά που αλλάξατε την ταπετσαρία σας, ενδέχεται να μην έχει ανέβει στους διακομιστές των Windows όπου στη συνέχεια υποτίθεται ότι θα συγχρονιστεί με το άλλο σας σύστημα. Η μετάβαση δεν είναι απρόσκοπτη, αλλά δεν είναι πολύ ασταθής.

  Πώς να διαφοροποιήσετε ανάμεσα σε ένα πρόβλημα υλικού και λογισμικού στα Windows 10