Πώς να βρείτε στίχους τραγουδιών στο Linux με το Lyrics Finder

Οι σύγχρονες εφαρμογές μουσικής Linux είναι εξαιρετικές σε πολλά πράγματα, αν και οι περισσότερες εξακολουθούν να αποτυγχάνουν σε αυτό το θεμελιώδες έργο: την εμφάνιση στίχων καθώς παίζει το τραγούδι. Το να μην έχετε γρήγορη πρόσβαση στους στίχους δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά αν είστε λάτρης του να ακολουθείτε μαζί με τις γραμμές του αγαπημένου σας τραγουδιού, μπορεί να είναι δύσκολο να ζήσετε χωρίς αυτήν τη δυνατότητα. Εάν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς στίχους στη βιβλιοθήκη MP3 σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε την εφαρμογή Lyrics Finder. Η εφαρμογή μπορεί να βρει και να προσθέσει στίχους τραγουδιών στο Linux σε υποστηριζόμενες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ubuntu

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ο προγραμματιστής επιτρέπει στους χρήστες του Ubuntu να εγκαταστήσουν το Lyrics Finder. Οι θαυμαστές μπορούν να πάρουν το πακέτο από τον ιστότοπο ή να το εγκαταστήσουν μέσω ενός PPA.

Αν και ένας PPA είναι ωραίος και επιτρέπει άμεσες ενημερώσεις προγραμματιστών, το αποθαρρύνουμε καθώς η λήψη ενός πακέτου είναι ταχύτερη και υποστηρίζει περισσότερες διανομές τύπου Ubuntu.

Για εγκατάσταση στο Ubuntu, ανοίξτε ένα τερματικό και πιάστε το με το wget.

wget https://www.mediahuman.com/download/LyricsFinder.amd64.deb

ή για 32-bit:

wget https://www.mediahuman.com/download/LyricsFinder.i386.deb

Εγκαταστήστε το Lyrics Finder με την εντολή dpkg.

sudo dpkg -i LyricsFinder.*.deb

Debian

Το Lyrics Finder έχει έμμεση υποστήριξη για το Debian, καθώς τα πακέτα DEB το λειτουργούν. Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, κάντε λήψη με το wget και εγκαταστήστε με dpkg.

wget https://www.mediahuman.com/download/LyricsFinder.amd64.deb

ή για 32-bit:

wget https://www.mediahuman.com/download/LyricsFinder.i386.deb
sudo dpkg -i LyricsFinder.*.deb

Fedora/OpenSUSE

Το Lyrics Finder έχει υποστήριξη Linux, αν και είναι μόνο με τη μορφή αρχείου πακέτου DEB με δυνατότητα λήψης. Δεν υπάρχει πηγαίος κώδικας, γενικό δυαδικό αρχείο, πακέτο RPM, AppImage ή κάτι τέτοιο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram στο τερματικό Linux με το Telegram-CLI

Αν και δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη για διανομές Redhat Linux, στη δοκιμή μας, καταφέραμε να μετατρέψουμε το επίσημο πακέτο DEB σε αρχείο RPM με το Alien. Χρησιμοποιήστε το με δική σας ευθύνη!

Πρώτα, εγκαταστήστε το Alien στον υπολογιστή σας με:

sudo dnf install alien

ή

sudo zypper install alien

Αποκτήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Lyrics Finder χρησιμοποιώντας το wget

wget https://www.mediahuman.com/download/LyricsFinder.amd64.deb

ή για 32-bit:

wget https://www.mediahuman.com/download/LyricsFinder.i386.deb

Μετατρέψτε το πακέτο με Alien.

sudo alien -rcv LyricsFinder.*.deb

Τέλος, εγκαταστήστε το αρχείο RPM.

sudo dnf install lyrics-finder-1.4.4-2.x86_64.rpm

ή

sudo zypper install lyrics-finder-1.4.4-2.x86_64.rpm

Η μέθοδος μετατροπής δεν λειτουργεί; Δείτε το σεμινάριο μας για να μάθετε πώς να εξάγετε και να εκτελείτε οποιοδήποτε πακέτο DEB σε οποιαδήποτε διανομή Linux!

  Πώς να αλλάξετε το μέγεθος των αρχείων εικόνας στο Linux

Χρήση του Lyrics Finder

Για να βρείτε στίχους για μουσική στη βιβλιοθήκη σας, ανοίξτε την εφαρμογή Lyrics Finder. Μόλις ανοίξει, κάντε κλικ στο εικονίδιο του αρχείου για να εισαγάγετε ένα αρχείο ήχου. Το Lyrics Finder υποστηρίζει την εισαγωγή πολλών αρχείων ήχου ταυτόχρονα. Για να εισαγάγετε πολλά αρχεία ήχου, επιλέξτε το εικονίδιο “φάκελος” αντί για το εικονίδιο “αρχείο” και αναζητήστε τον κατάλογο μουσικής που θέλετε να εισαγάγετε.

Επιλέγοντας το εικονίδιο “αρχείο” ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου “άνοιγμα αρχείου”. Στο παράθυρο διαλόγου “άνοιγμα αρχείου”, αναζητήστε ένα αρχείο MP3 που θέλετε να προσθέσετε στο Lyrics Finder και κάντε κλικ στο κουμπί “άνοιγμα” για να το εισαγάγετε.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί “άνοιγμα” θα πρέπει να εισαγάγετε αμέσως το τραγούδι. Σε αυτό το σημείο, ψάξτε στο Lyrics Finder και κάντε κλικ στο αρχείο MP3 για το οποίο χρειάζεστε στίχους.

Κάντε υπομονή και αφήστε την εφαρμογή Lyrics Finder να αναζητήσει τους σωστούς στίχους για το τραγούδι που έχετε επιλέξει. Όταν ολοκληρώσει τη διαδικασία αναζήτησης, οι στίχοι θα φορτωθούν στο Lyrics Finder.

Αναγκαστική αναζήτηση

Το Lyrics Finder είναι αρκετά ακριβές και συνήθως μπορεί να βρει στίχους ακόμα και για τα πιο σκοτεινά τραγούδια. Μερικές φορές, όμως, αποτυγχάνει να ψάξει (για οποιοδήποτε λόγο). Ένας τρόπος για να παρακάμψετε σφάλματα όπου το πρόγραμμα αποτυγχάνει να πραγματοποιήσει αναζήτηση ή εγκαταλείπει, κ.λπ. είναι να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “αναγκαστική αναζήτηση”.

  Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές Kali Linux στο Debian

Η χρήση της “αναγκαστικής αναζήτησης” δεν θα κάνει το πρόγραμμα ως δια μαγείας να βρει στίχους. Ωστόσο, θα βοηθήσει εάν μια αναζήτηση τελειώσει ή αρνηθεί να πραγματοποιήσει. Για αναγκαστική αναζήτηση, μεταβείτε στο Lyrics Finder, κάντε δεξί κλικ σε ένα τραγούδι στη λίστα και επιλέξτε την επιλογή “Force to Search” στο μενού.

Εξαγωγή στίχων

Το Lyrics Finder έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει τους στίχους που βρίσκει σε ένα εξωτερικό αρχείο κειμένου. Για να το κάνετε αυτό, εισαγάγετε το αρχείο μουσικής σας και αναζητήστε τους στίχους ως συνήθως. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο αρχείο και κάντε δεξί κλικ πάνω του.

Στο μενού με το δεξί κλικ, βρείτε την επιλογή “εξαγωγή σε TXT” και επιλέξτε την. Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής θα εξαγάγει αυτόματα ένα αρχείο στίχων στην ακριβή θέση του αρχείου μουσικής που έχετε φορτώσει στο Lyrics Finder.

Καθαροί στίχοι

Δεν είστε ευχαριστημένοι με τους στίχους που φόρτωσε το Lyrics Finder; Μεταβείτε στην εφαρμογή και επισημάνετε το αρχείο τραγουδιού. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε το εικονίδιο με το στυλό και το χαρτί κάτω από τους στίχους.

Πατήστε Ctrl + A για να επισημάνετε όλο το κείμενο. Όταν επισημανθούν όλα, κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι και επιλέξτε “διαγραφή” στο μενού που εμφανίζεται.

Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή “διαγραφή”, οι στίχοι θα εξαφανιστούν. Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το σημάδι επιλογής.