Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές Kali Linux στο Debian

Είστε χρήστης του Debian Linux που αγαπά επίσης την ασφάλεια δικτύου και τις δοκιμές υπολογιστών; Εάν ναι, πιθανότατα θα θέλετε να εγκαταστήσετε ορισμένα εργαλεία ασφαλείας στο σύστημα Debian Linux. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να εγκαταστήσετε αυτόν τον τύπο λογισμικού είναι να εγκαταστήσετε τη σουίτα λογισμικού Kali Linux. Δείτε πώς να το κάνετε.

Προσθήκη του αποθετηρίου λογισμικού Kali Linux στο Debian

Ο καλύτερος τρόπος για να εγκαταστήσετε το λογισμικό Kali Linux στον υπολογιστή σας Debian Linux είναι να προσθέσετε το κυλιόμενο αποθετήριο Kali στο σύστημά σας. Ο λόγος που αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος είναι ότι το Kali μοιάζει πολύ με το Debian.

Για να προσθέσετε το αποθετήριο Kali στην υπάρχουσα εγκατάσταση του Debian Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας του Debian με Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο ή να αναζητήσετε “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού και είναι έτοιμο για χρήση, ανοίξτε το αρχείο /etc/apt/sources.list στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Nano. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να το κάνετε αυτό με το sudo, διασφαλίζοντας ότι έχετε ρυθμίσει τα δικαιώματα Sudo στο Debian πριν το επιχειρήσετε.

sudo nano -w /etc/apt/sources.list

Μέσα στο αρχείο πηγών, προσθέστε την ακόλουθη γραμμή κώδικα στο κάτω μέρος του αρχείου.

  Πώς να διαμορφώσετε μια συσκευή USB σε Fat32 στο Linux

## Kali Linux Rolling Repo ##

Αφού προσθέσετε την επάνω γραμμή κώδικα, θα πρέπει να προσθέσετε αυτήν τη δεύτερη γραμμή ακριβώς κάτω από αυτήν. Αυτός ο κώδικας είναι η διεύθυνση URL αποθέματος λογισμικού Kali Linux και χωρίς αυτόν, δεν θα εγκατασταθεί λογισμικό.

deb http://http.kali.org/kali kali-rolling main contrib μη δωρεάν

Με το repo που προστίθεται στο σύστημά σας, αποθηκεύστε τις αλλαγές στο Nano. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Nano πατώντας Ctrl + O στο πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια, βγείτε από το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Nano πατώντας Ctrl + X στο πληκτρολόγιο.

Μόλις αποθηκευτούν όλα, θα πρέπει να εισαγάγετε το κλειδί Kali Linux GPG. Αυτό το κλειδί GPG είναι απαραίτητο. Χωρίς αυτό, το λογισμικό από την Kali δεν λειτουργεί. Ο πιο γρήγορος τρόπος εισαγωγής του κλειδιού είναι να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω εντολή add-apt-key –recover.

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys ED444FF07D8D0BF6

Με το κλειδί repo Kali Linux να προστεθεί στο σύστημά σας, το επόμενο βήμα είναι να εκτελέσετε την εντολή ενημέρωσης για να ανανεώσετε τις πηγές λογισμικού του Debian. Χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή, ενημερώστε.

sudo apt update

Μετά την ενημέρωση, πιθανότατα θα δείτε κάποιες ενημερώσεις λογισμικού διαθέσιμες για το σύστημα Debian Linux. Μπορείτε να επιλέξετε να ενημερώσετε με την εντολή apt upgrade ή να την αγνοήσετε προς το παρόν. Δεν απαιτούνται αναβαθμίσεις για τη χρήση του λογισμικού.

  Πώς να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή FTP σε Linux

Εάν επιλέξετε να κάνετε ενημέρωση, εκτελέστε την παρακάτω εντολή. Θυμήσου; αυτή η ενημέρωση μπορεί να διαρκέσει λίγο, καθώς μπορεί να υπάρχουν πολλά για να ενημερώσετε το σύστημά σας. Επιπλέον, το Debian μπορεί να επιχειρήσει να εγκαταστήσει την επιφάνεια εργασίας Kali στο σύνολό της.

sudo apt-get upgrade 

Εγκατάσταση λογισμικού Kali Linux

Μόλις ενεργοποιηθεί το αποθετήριο λογισμικού Kali Linux στο σύστημά σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό Kali Linux στο σύστημά σας Debian. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας του Debian. Το τερματικό είναι ο καλύτερος τρόπος εγκατάστασης εφαρμογών Kali.

Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού, πατήστε Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο ή αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ανοίξτε το με αυτόν τον τρόπο. Όταν το παράθυρο του τερματικού είναι ανοιχτό, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή apt install για να εγκαταστήσετε τα πακέτα “kali-tools-top10” στο Debian.

sudo apt install kali-tools-top10

Όταν εισάγετε την παραπάνω εντολή, το Debian θα σας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασής σας. Ο λόγος που ζητά τον κωδικό πρόσβασής σας είναι ότι η εντολή sudo απαιτεί πρόσβαση root. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιό σας.

  Last Light Redux σε Linux

Αφού εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, το Debian θα συγκεντρώσει όλα τα πακέτα και τυχόν εξαρτήσεις που χρειάζονται για να λειτουργήσει το λογισμικό. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα. Όταν τελειώσετε, θα σας ζητηθεί να πατήσετε το κουμπί Y για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να εγκαταστήσετε το λογισμικό.

Πατώντας το κουμπί Y στο πληκτρολόγιό σας, το Debian θα εγκαταστήσει τα κορυφαία 10 εργαλεία ασφαλείας Kali Linux στον υπολογιστή σας. Η εγκατάσταση δεν θα διαρκέσει πολύ. Όταν τελειώσετε, ανοίξτε το μενού της εφαρμογής σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στα πρόσφατα εγκατεστημένα εργαλεία Kali Linux.

Εγκατάσταση άλλου λογισμικού από το Kali Linux στο Debian

Η εγκατάσταση των κορυφαίων 10 εφαρμογών Kali Linux στο Debian θα είναι αρκετή για τους περισσότερους χρήστες. Ωστόσο, εάν έχετε πιο συγκεκριμένες ανάγκες, δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε περισσότερο λογισμικό από τα repos της Kali.

Αρχικά, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού. Μόλις ανοίξει, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης apt και πληκτρολογήστε αυτό που θέλετε να αναζητήσετε. Για παράδειγμα, για να αναζητήσετε το Zonemaster στο Kali repos, θα πρέπει να κάνετε:

apt search zonemaster

Δείτε το αποτέλεσμα αναζήτησης για την εφαρμογή που θέλετε να εγκαταστήσετε από το Kali repos. Όταν το βρείτε, εγκαταστήστε το λογισμικό χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή apt install.

sudo apt install zonemaster-cli

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό Kali Linux θέλετε στο Debian.