Πώς να βρείτε επαφές στο WhatsApp

Το WhatsApp σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα και να καλείτε άλλους χρήστες του WhatsApp μέσω της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό εάν έχετε φίλους ή οικογένεια στο εξωτερικό και δεν θέλετε να λάβετε έναν τεράστιο λογαριασμό τηλεφώνου στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να βρείτε τις επαφές σας στο WhatsApp.

Παρόλο που αυτή η διαδικασία είναι απλή, μπορεί να είναι δύσκολη για τους αρχάριους του WhatsApp. Ευτυχώς, σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στα απαραίτητα βήματα για να βρείτε τις επαφές σας στο WhatsApp χρησιμοποιώντας διαφορετικές συσκευές.

Πώς να βρείτε επαφές στο WhatsApp σε ένα iPhone

Το WhatsApp για iOS σάς προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στις επαφές σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να βρείτε κάποιον στο WhatsApp που δεν βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη λίστα επαφών σας, θα πρέπει πρώτα να τον προσθέσετε.

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε επαφές στο WhatsApp στο iPhone:

  • Ανοίξτε το WhatsApp στο iPhone σας. Μοιάζει με λευκό συννεφάκι ομιλίας και δέκτη τηλεφώνου σε πράσινο φόντο. Απλώς πατήστε το εικονίδιο WhatsApp για να ανοίξετε την εφαρμογή.
  • Ακολουθήστε τις υποδείξεις που εμφανίζονται στην οθόνη για να καταχωρίσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι.
  • Πατήστε «Συζητήσεις». Στο κάτω μέρος της οθόνης, θα βρείτε ένα εικονίδιο σε σχήμα συννεφάκι ομιλίας που μοιάζει με μικρόφωνο. Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις επαφές σας στο WhatsApp
  • Πατήστε το κουμπί “Πίσω” στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης για να επιστρέψετε στην οθόνη μηνυμάτων.
  • Για να ξεκινήσετε μια νέα συνομιλία, πατήστε το κουμπί «Νέα συνομιλία». Το εικονίδιο με το μολύβι σε ένα τετράγωνο μπλε βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό θα σας μεταφέρει ξανά στην ενότητα Επαφές.
  • Σε αυτήν την καρτέλα, θα δείτε μια λίστα με όλες τις επαφές σας στο WhatsApp.
  • Βρείτε το άτομο με το οποίο θέλετε να μιλήσετε κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στη λίστα των ατόμων σε αυτήν τη σελίδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα μιας επαφής στην περιοχή αναζήτησης στο επάνω μέρος.
  • Μπορείτε να προσκαλέσετε μια επαφή να συμμετάσχει στο WhatsApp κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της λίστας σας και πατώντας «Πρόσκληση φίλων στο WhatsApp», επιλέγοντας πώς θέλετε να τους στείλετε μια πρόσκληση, πατώντας τις επαφές που θέλετε να προσκαλέσετε και, στη συνέχεια, αγγίζοντας “Τέλος” στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
  • Επιλέξτε μια επαφή από τη λίστα και πατήστε το όνομά της για να ξεκινήσετε μια συνομιλία, μια τηλεφωνική συνομιλία ή μια βιντεοκλήση. Αυτό θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε μια συνομιλία μαζί τους.
  •   Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Whatsapp

    Πώς να βρείτε επαφές στο WhatsApp σε ένα Android

    Το WhatsApp για Android λειτουργεί παρόμοια με την εφαρμογή iOS. Επομένως, εάν θέλετε να βρείτε κάποιον στο WhatsApp, πρέπει πρώτα να προσθέσετε τον αριθμό του στις επαφές σας.

    Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε κάποιον στο WhatsApp σε Android:

  • Στο Android σας, εκκινήστε την εφαρμογή WhatsApp. Η εφαρμογή μοιάζει με πράσινο φόντο με λευκό συννεφάκι ομιλίας και δέκτη τηλεφώνου. Απλώς πατήστε το εικονίδιο WhatsApp για να εκκινήσετε την εφαρμογή.
  • Εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να καταχωρήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας.
  • Επιλέξτε «Συζητήσεις». Θα παρατηρήσετε ένα εικονίδιο σε σχήμα συννεφάκι ομιλίας που μοιάζει με μικρόφωνο στο κάτω μέρος της οθόνης. Μπορείτε να δείτε όλες τις επαφές σας στο WhatsApp εδώ.
  • Για να επιστρέψετε στην οθόνη μηνυμάτων, πατήστε το κουμπί “Πίσω” στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  • Για να ξεκινήσετε μια νέα συνομιλία, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Νέα συνομιλία”. Αυτό θα σας φέρει πίσω στην περιοχή Επαφές.
  • Σε αυτήν την καρτέλα θα δείτε μια λίστα με τις συνδέσεις σας στο WhatsApp.
  • Εντοπίστε ένα άτομο που σας ενδιαφέρει. Κάνοντας κύλιση στη λίστα των ατόμων σε αυτήν τη σελίδα, μπορείτε να βρείτε το άτομο που αναζητάτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα μιας επαφής στο επάνω δεξιό πεδίο αναζήτησης.
  • Μπορείτε να προσκαλέσετε μια επαφή να συμμετάσχει στο WhatsApp μεταβαίνοντας στο κάτω μέρος της λίστας σας και πατώντας “Πρόσκληση φίλων στο WhatsApp”, στη συνέχεια επιλέγοντας πώς θέλετε να τους προσκαλέσετε, πατώντας τις επαφές που θέλετε να προσκαλέσετε και, τέλος, πατώντας ” Τέλος» στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
  • Πατήστε στο όνομα μιας επαφής για να ξεκινήσετε μια συνομιλία, μια τηλεφωνική συζήτηση ή μια βιντεοκλήση. Αυτό θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε επαφή μαζί τους.
  •   Πώς να στείλετε ασυμπίεστες φωτογραφίες μέσω Whatsapp

    Πώς να βρείτε επαφές στο WhatsApp σε έναν υπολογιστή

    Για να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp σε υπολογιστή, πρέπει να ρυθμίσετε το WhatsApp. Ακολουθούν τα βήματα για να ρυθμίσετε το WhatsApp Web στον υπολογιστή σας:

  • Αναζητήστε το “WhatsApp Web” σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή ή το φορητό υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ανοίξτε το.
  • Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα ανάγνωσης κωδικών QR στην κινητή συσκευή σας ανοίγοντας το WhatsApp Messenger και κάνοντας κλικ στο «Μενού» και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της κάθετης κουκκίδας για να ανοίξετε το πρόγραμμα ανάγνωσης κώδικα QR.
  • Σαρώστε τον κωδικό QR στον υπολογιστή σας από το τηλέφωνό σας.
  • Τώρα θα δείτε ότι η εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και το WhatsApp Web στον υπολογιστή σας είναι συνδεδεμένα. Θα μπορείτε να βλέπετε τα πάντα στον υπολογιστή σας, από συνομιλίες έως καταστάσεις, και μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια κλήση βίντεο ή ήχου. Για να βρείτε μια επαφή στον υπολογιστή, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Θα δείτε ένα εικονίδιο με συννεφάκι ομιλίας στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσετε μια νέα συνομιλία.
  • Το WhatsApp Web θα εμφανίσει όλες τις επαφές σας. Επιλέξτε το άτομο με το οποίο θέλετε να επικοινωνήσετε.
  • Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο συνομιλίας. Εδώ μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα ή να ξεκινήσετε μια κλήση.
  • Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Πώς μπορείτε να βρείτε κάποιον στο WhatsApp χωρίς τα στοιχεία επικοινωνίας του;

    Δυστυχώς δεν γίνεται. Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον στο WhatsApp χωρίς τον αριθμό τηλεφώνου του — το απόρρητο. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια συνομιλία με κάποιον στο WhatsApp, θα πρέπει να αποθηκεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου του στη λίστα επαφών σας.

      Το WhatsApp έχει αποκλειστεί στην Κίνα. Λύση στην εκτεταμένη λογοκρισία του Πεκίνου

    Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Truecaller για να αναζητήσετε τον αριθμό τηλεφώνου του ατόμου ή να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Εύρεση του αριθμού τηλεφώνου κάποιου κατά όνομα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Truecaller για να βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη και στη συνέχεια να στείλετε ένα μήνυμα WhatsApp. Δείτε πώς:

    1. Πρώτα, πληκτρολογήστε το όνομα του ατόμου στο Truecaller και δείτε αν εμφανίζεται.

    2. Μόλις αποκτήσετε τον αριθμό τηλεφώνου τους, εισαγάγετε τον στη λίστα επαφών σας.

    3. Στείλτε ένα μήνυμα στον εαυτό σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο μηνύματος στην οθόνη του WhatsApp.

    Γιατί οι επαφές μου δεν εμφανίζονται στο WhatsApp;

    Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι επαφές WhatsApp απλώς εξαφανίζονται. Εάν, για παράδειγμα, έχετε ένα τηλέφωνο που λειτουργεί πλήρως, μπορεί να έχετε αυτό το πρόβλημα χωρίς να κάνετε κάτι που να το προκαλεί.

    Το πρόβλημα μπορεί να προκύψει εάν μεταβείτε από τη μια συσκευή στην άλλη ενώ χρησιμοποιείτε το WhatsApp. Πρώτον, ένα σφάλμα στον συγχρονισμό των επαφών WhatsApp που είναι αποθηκευμένες στο τηλέφωνό σας θα μπορούσε να ευθύνεται για το πρόβλημα. Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί σε smartphone που έχουν πρόσφατα ενημερωθεί σε μια νέα έκδοση του λογισμικού, η οποία τροποποίησε τα δικαιώματα που επιτρέπονται στο WhatsApp.

    Για να το λύσετε αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε να ανανεώσετε τις επαφές σας, να ελέγξετε τις ρυθμίσεις άδειας και συγχρονισμού ή να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε το WhatsApp.

    Η επικοινωνία στο WhatsApp μπορεί να είναι εύκολη

    Το WhatsApp κυκλοφορεί τακτικά νέες εκδόσεις, όπως και κάθε άλλο λογισμικό. Η τελευταία αναβάθμιση του WhatsApp αφαίρεσε τη λίστα επαφών υπέρ μιας γραμμής κατάστασης που μπέρδεψε πολλούς χρήστες.

    Ωστόσο, ήταν απλώς θέμα χρόνου να προχωρήσουμε όλοι. Αλλά η εύρεση επαφών WhatsApp εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για ορισμένους από εμάς. Ακολουθώντας τις οδηγίες σε αυτό το σεμινάριο, θα μπορείτε να δείτε τη λίστα επαφών σας στο WhatsApp σε ελάχιστο χρόνο.

    Είχατε ποτέ προβλήματα με την εύρεση των επαφών σας στο WhatsApp; Σε ποια συσκευή χρησιμοποιείτε περισσότερο το WhatsApp; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!