Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Instagram είναι να δημιουργεί συνδέσεις μεταξύ των χρηστών. Οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να βρουν και να συνδεθούν με μια μεγάλη κοινότητα, είτε μέσω κοινών φίλων, είτε μέσω ενδιαφερόντων είτε μέσω χρησιμοποιημένων hashtag. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά απλά κλικ.

Ας υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεστε να βρείτε νέες επαφές στο Instagram. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να συνδέσετε τις επαφές της συσκευής, να συνδεθείτε με τις επαφές του Facebook και να αναζητήσετε άτομα, ώστε να ξεκινήσετε να ακολουθείτε νέα και συναρπαστικά προφίλ.

Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram χρησιμοποιώντας iOS/iPhone

Υποθέτοντας ότι θέλετε να συνδεθείτε με περισσότερα άτομα στο Instagram, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επαφές του τηλεφώνου σας, καθώς και τη λίστα φίλων σας στο Facebook. Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Ανοίξτε την «εφαρμογή Instagram».
  • Κάντε κλικ στο «εικονίδιο προφίλ» για να ανοίξετε τη σελίδα «Προφίλ».
  • Κάντε κλικ στο “εικονίδιο χάμπουργκερ” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Ανακαλύψτε άτομα”.
  • Πατήστε στην επιλογή “Σύνδεση στο Facebook” ή “Σύνδεση επαφών”. Μπορείτε να κάνετε και τα δύο επαναλαμβάνοντας όλα τα βήματα για την άλλη επιλογή αργότερα.
  • Επιλέξτε «Να επιτρέπεται η πρόσβαση» στο αναδυόμενο παράθυρο και οι επαφές σας αρχίζουν να συγχρονίζονται.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την Αναζήτηση για να βρείτε περισσότερα άτομα. Πατήστε στο “εικονίδιο μεγεθυντικού φακού” στο επάνω μέρος της οθόνης και αναζητήστε άτομα με βάση το όνομα χρήστη, τη θέση ή τις ετικέτες τους. Θα έχετε πάντα διάφορα προφίλ για κύλιση κάτω από το πλαίσιο “Αναζήτηση” για να βρείτε κάποιον νέο για να ακολουθήσετε.

  Πώς να προσθέσετε φίλτρα στις ιστορίες Instagram

Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram χρησιμοποιώντας το Android

Εάν δημιουργήσατε ένα νέο προφίλ στο Instagram, δεν το έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό ή απλά ανυπομονείτε να βρείτε περισσότερα άτομα για να ακολουθήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λίστα Επαφών Google και τη λίστα φίλων σας στο Facebook στο Instagram. Μην ανησυχείς. Πρέπει ακόμα να τους “Ακολουθήσετε” για να τους προσθέσετε στη λίστα “Ακολουθούν”. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε τις Επαφές Google και τους φίλους του Facebook στο Instagram χρησιμοποιώντας το Android.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Android Instagram και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “εικονίδιο προφίλ” στην κάτω δεξιά ενότητα για να ανοίξετε τη σελίδα του προφίλ σας.
  • Στην ενότητα “Ανακαλύψτε άτομα”, πατήστε “Εμφάνιση όλων”.
  • Πατήστε “Σύνδεση επαφών” στο επάνω μέρος και μετά μεταβείτε στο επόμενο βήμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε «Σύνδεση στο Facebook» και, στη συνέχεια, να μεταβείτε στο «Βήμα 6».
  • Για να επιτρέψετε την πρόσβαση στις επαφές, πατήστε “Να επιτρέπεται η πρόσβαση”.
  • Αφού συνδέσετε το Instagram με τις Επαφές Google ή IOS, περιηγηθείτε στις “Κορυφαίες προτάσεις”, που είναι πρώτη στη λίστα ή κατευθυνθείτε στο “Περισσότερες αμοιβαίες συνδέσεις” κάτω από αυτό.
  • Όταν βρείτε ένα άτομο στη λίστα που θέλετε να προσθέσετε στον λογαριασμό σας στο Instagram, πατήστε “Ακολουθήστε” ή πατήστε στο
    “Προφίλ” πρώτα για επαλήθευση και μετά πατήστε “Ακολουθήστε” από εκεί.
  • Επιστρέψτε στις “Κορυφαίες προτάσεις” ή “Περισσότερες αμοιβαίες συνδέσεις” και, στη συνέχεια, πατήστε “Εμφάνιση όλων”. Επιλέξτε “Σύνδεση στο Facebook” στο επάνω μέρος για να συνδέσετε περισσότερες επαφές στο Instagram.

Εάν διαπιστώσετε ότι η λίστα επαφών του λογαριασμού σας Google δεν πρόσθεσε πολλά στο Instagram, ίσως χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση σε διαφορετικό λογαριασμό Google στην εφαρμογή “Επαφές” ή να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό σας στο Android. Ελέγξτε πρώτα τις επαφές σας για να δείτε τι αποθηκεύεται στον τρέχοντα κύριο λογαριασμό. Για παράδειγμα, ο κύριος λογαριασμός σας Google μπορεί να μην είναι αυτός με τις περισσότερες επαφές σας ή ο υπάρχων κύριος λογαριασμός στη συσκευή σας Android δεν είναι ο πραγματικός κύριος λογαριασμός σας.

  Πώς να δημιουργήσετε, να μοιραστείτε και να παρακολουθήσετε καρούλια Instagram

Όταν δοκιμάσαμε τη διαδικασία στο Android 11, έπρεπε να πάμε στις “Επαφές”, να πατήσουμε την κάθετη έλλειψη (κάθετες τρεις τελείες), να επιλέξουμε “Επιλογή όλων” και, στη συνέχεια, να προσθέσουμε ή να συγχωνεύσουμε επαφές από διαφορετικό λογαριασμό.

Οι επαφές δεν εμφανίζονται στο Instagram

Ορισμένες επαφές ενδέχεται να μην εμφανίζονται στο Instagram με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες. Για παράδειγμα, ένα όνομα με έναν παλιό αριθμό τηλεφώνου ή μια ταχυδρομική διεύθυνση δεν θα έχει καμία πρακτική ή χρήσιμη πληροφορία. Επιπλέον, δεν θα εμφανίζεται ούτε μια επαφή που δεν έχει εγγραφεί για λογαριασμό Instagram.

Επιπλέον, το Instagram παρέχει συστάσεις μόνο με βάση τις επαφές σας και εκείνων με ενεργό λογαριασμό Instagram με τυχόν διαπιστευτήρια από τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Το Instagram μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει πληροφορίες Facebook για να συμπληρώσει τις λίστες αναζήτησής σας, όπως τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email τους. Συνοπτικά, ορισμένες από τις επαφές σας θα εμφανιστούν στη λίστα προς παρακολούθηση, ενώ άλλες όχι.

Πώς να βρείτε τις επαφές Instagram σε Windows, Mac ή Chromebook

Όταν ανοίγετε το Instagram στον υπολογιστή σας, δείτε πώς μπορείτε να βρείτε νέες επαφές:

  • Στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο “εικονίδιο πυξίδας”.
  • Στην κορυφή της νέας σελίδας, χρησιμοποιήστε το “Πλαίσιο αναζήτησης” για να πληκτρολογήσετε οποιοδήποτε όνομα προφίλ ή προσωπικό όνομα και να βρείτε τα προφίλ που θέλετε να ακολουθήσετε.

Πώς να βρείτε τις επαφές Instagram με αριθμό τηλεφώνου

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε νέα άτομα στο Instagram χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου τους:

  • Αποθηκεύστε τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου στη λίστα επαφών σας στο τηλέφωνό σας.
  • Ανοίξτε το “Instagram” στο τηλέφωνο όπου αποθηκεύσατε τον αριθμό.
  • Μεταβείτε στη σελίδα “Προφίλ”.
  • Κάντε κλικ στο “εικονίδιο χάμπουργκερ” (τρεις γραμμές) και θα δείτε την καρτέλα μενού στα δεξιά.
  • Πατήστε «Ανακαλύψτε άτομα» και θα δείτε μια επιλογή σύνδεσης του λογαριασμού σας με το Facebook ή τις επαφές του τηλεφώνου σας.
  • Επιλέξτε «Σύνδεση» και επιτρέψτε στο Instagram να έχει πρόσβαση στις λίστες επαφών του τηλεφώνου ή του Facebook. Εδώ, θα δείτε επίσης προτάσεις προφίλ.
  Πώς να διαγράψετε ένα σχόλιο στο Instagram

Εάν κάποιος δεν χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να καταχωρήσει τον λογαριασμό του, πιθανότατα δεν θα μπορούσατε να τον βρείτε μέσω της λίστας επαφών. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Αναζήτηση».

Προσθήκη επαφών μέσω της Αναζήτησης Instagram

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άτομα απευθείας στο Instagram με βάση ένα όνομα χρήστη ή πραγματικό όνομα.

  • Κάντε κλικ στον μεγεθυντικό φακό στο κάτω μέρος του Android/iOS ή στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος σε ένα πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα.
  • Τα αποτελέσματα εμφανίζονται και συμπληρώνονται με βάση συνδέσεις και άλλους αλγόριθμους.

Λάβετε υπόψη ότι το άτομο ενδέχεται να μην έχει συσχετίσει/εγγράψει το Instagram με το πραγματικό όνομα ή το όνομα χρήστη που έχετε συγχρονίσει στη συσκευή σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση στο Instagram ανά ετικέτες ή μέρη, αλλά αυτή η διαδικασία καθιστά πιο δύσκολο να βρείτε αυτό που θέλετε.

Κλείνοντας, η εύρεση και η προσθήκη των επαφών σας στο Instagram δεν ήταν ποτέ πιο απλή. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε είναι πού να τα αναζητήσετε και οι προγραμματιστές του Instagram έχουν φροντίσει ώστε να απέχει μόλις ένα κλικ. Μόλις μάθετε όλα τα κόλπα, θα έχετε την οικογένεια και τους φίλους σας ως φίλους στο Instagram.

Συχνές ερωτήσεις για την εύρεση νέων επαφών Instagram

Τι κάνω εάν η Εύρεση επαφών του Instagram δεν λειτουργεί;

Όταν επιτρέπετε στο Instagram να ανεβάζει όλες τις επαφές του τηλεφώνου σας, θα πρέπει να τις βλέπετε στην εφαρμογή ή μέσω του προγράμματος περιήγησης. Επειδή οι επαφές συγχρονίζονται περιοδικά, δώστε του λίγο χρόνο. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε πρόσβαση σε κανένα από αυτά, θα πρέπει να αποσυνδέσετε τον συγχρονισμό επαφών και να τον επανασυνδέσετε.

Ανοίξτε το Instagram και κάντε κλικ στη φωτογραφία του προφίλ σας. Κάντε κλικ στο “εικονίδιο χάμπουργκερ” (εικονίδιο με τρεις γραμμές) και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”. Μεταβείτε στο “Συγχρονισμός λογαριασμού και επαφών”. Από εκεί, απενεργοποιήστε το συγχρονισμό και κάντε κλικ στο “Αποσύνδεση”. Αυτή η επιλογή διαγράφει όλες τις επαφές σας, αφήνοντας τη λίστα σας κενή.

Γιατί είναι κενή η Εύρεση Επαφών στο Instagram;

Κατά καιρούς, ο συγχρονισμός των επαφών μπορεί να μην εκτελείται ομαλά και η λίστα επαφών σας μπορεί να παραμένει κενή. Ο μόνος τρόπος για να λυθεί αυτό είναι να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε τον συγχρονισμό των επαφών σας μερικές φορές.