Πώς να ελέγξετε εάν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας WhatsApp

Όπως πολλές άλλες διαδικτυακές εφαρμογές, το WhatsApp κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διατηρεί τα δεδομένα των χρηστών του ιδιωτικά και ασφαλή. Η πλατφόρμα είναι σχετικά ασφαλής με λειτουργίες όπως μια σύνδεση κάθε φορά και έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Όμως, όπως και οτιδήποτε συνδέεται με το Διαδίκτυο, υπάρχουν ευπάθειες ασφαλείας που τα κακόβουλα άτομα είναι πολύ χαρούμενα να εξερευνήσουν. Λόγω της φύσης του WhatsApp, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε γρήγορα εάν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας παραβιάστηκε.

Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς να εντοπίζετε ύποπτες δραστηριότητες στο WhatsApp και πώς να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας. Ας βουτήξουμε!

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Whats App

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί η ασφάλεια του WhatsApp, θα σας καθοδηγήσουμε πρώτα για τη σύνδεση στο λογαριασμό σας. Το WhatsApp παρέχει δύο τρόπους πρόσβασης. διαδικτυακά και μέσω iOS WhatsApp Messenger ή το Εφαρμογή Android WhatsApp.

Η χρήση της έκδοσης web του WhatsApp καθιστά πολύ πιο εύκολη την πληκτρολόγηση, καθώς μπορείτε να το κάνετε σε ένα πληκτρολόγιο αντί να πατήσετε στην οθόνη του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, πρέπει να ξεκινήσετε με την κινητή συσκευή σας.

  • Ανοίξτε μια περίοδο λειτουργίας WhatsApp Web στο tablet ή το τηλέφωνό σας πατώντας το εικονίδιο μενού “κάθετη παράθεση” (τρεις κάθετες κουκκίδες) στο κύριο παράθυρο του WhatsApp.
  • Επιλέξτε «WhatsApp Web». Αυτό ανοίγει την κάμερά σας για χρήση στο επόμενο βήμα.
  • Θα κατευθυνθείτε να σαρώσετε έναν κωδικό QR, τον οποίο μπορείτε να λάβετε ανοίγοντας το WhatsApp Web στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
  • Ανοίξτε το WhatsApp Web χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας.
  • Σαρώστε τον κωδικό QR στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής σας.
  •   Πώς να διαγράψετε μια ομάδα στο WhatsApp

    Τώρα μπορείτε να πληκτρολογείτε μηνύματα χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας και το παράθυρο WhatsApp στο τηλέφωνό σας θα πρέπει να ταιριάζει με αυτό που βλέπετε στο πρόγραμμα περιήγησης, επιτρέποντάς σας να συνομιλείτε και να αλληλεπιδράτε ως συνήθως.

    2. Ελέγξτε εάν κάποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας WhatsApp

    Το WhatsApp είναι σχετικά εύκολο στη χρήση. Δυστυχώς, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσετε έναν παρεμβαλλόμενο εάν δεν αλληλεπιδρά με την εφαρμογή. Αυτό το σενάριο πιθανότατα θα είναι κάποιος που θέλει μόνο να κρυφακούει τις συνομιλίες σας, αλλά ορισμένοι χάκερ θέλουν επίσης να καταλάβουν τον λογαριασμό σας.

    Ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ενότητα για να σας ενημερώσουμε σχετικά με ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια ότι κάποιος βρίσκεται στον λογαριασμό σας.

  • Ελέγξτε τη δραστηριότητά σας στο WhatsApp. Όταν ανοίγετε το WhatsApp, θα δείτε πρώτα μια λίστα με μηνύματα. Ελέγξτε αυτήν τη λίστα για τυχόν μηνύματα που δεν στείλατε και τυχόν μηνύματα που λάβατε από άτομα που δεν γνωρίζετε.
  • Ελέγξτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εάν ο παρεμποδιστής προσπαθήσει να παραβιάσει τον λογαριασμό σας, θα αρχίσει να αλλάζει τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Στο κινητό, πατήστε την “κάθετη έλλειψη” (τρεις κάθετες κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε «Ρυθμίσεις».
  • Επιλέξτε το “προφίλ” σας στο επάνω μέρος του μενού.
  • Ελέγξτε τις πληροφορίες και βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβείς και ενημερωμένες.
  • Εάν κάτι αλλάξει ή υπάρχουν πληροφορίες που δεν αναγνωρίζετε, θα πρέπει να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας. ακολουθώντας τα βήματα στην επόμενη ενότητα σχετικά με τη χρήση της επαλήθευσης σε δύο βήματα.
  • Ελέγξτε για μηνύματα από το WhatsApp. Αναζητήστε τα μηνύματά σας πληκτρολογώντας “WhatsApp” στη “γραμμή αναζήτησης” στο επάνω μέρος του iPhone ή χρησιμοποιώντας τον “μεγεθυντικό φακό” στο Android. Αναζητήστε μηνύματα σχετικά με αλλαγές λογαριασμού ή πρόσβαση.
  • Ελέγξτε για νέους φίλους. Ελέγξτε τις επαφές σας στο WhatsApp ανοίγοντας την εφαρμογή και πατώντας στο εικονίδιο “chat” στην κάτω δεξιά γωνία. Επιβεβαιώστε ότι δεν εμφανίζονται νέοι, άγνωστοι φίλοι στη λίστα.
  • Ελέγξτε τις πιο πρόσφατες συνεδρίες συνομιλίας. Δείτε την τελευταία συνεδρία ή οποιαδήποτε ανοιχτή συνεδρία πατώντας το εικονίδιο μενού “κάθετη έλλειψη” (τρεις κάθετες κουκκίδες).
  • Επιλέξτε «Συνδεδεμένες συσκευές».
  • Ελέγξτε τη λίστα “Τελευταία ενεργή…” για τυχόν άγνωστες συσκευές.
  • Εάν βρείτε μια άγνωστη συσκευή, πατήστε την και επιλέξτε «Αποσύνδεση».
  •   Πώς να αναζητήσετε μια συνομιλία στο Whatsapp

    Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες, τα παραπάνω βήματα είναι ο μόνος τρόπος για να δείτε τη δραστηριότητα σύνδεσής σας στο WhatsApp.

    Προστασία του λογαριασμού σας WhatsApp

    Αν διαπιστώσετε ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας, ήρθε η ώρα να τον ασφαλίσετε. Λάβετε υπόψη ότι εάν υπάρχει κάποια από τις καταστάσεις που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα.

    Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο WhatsApp

    Εάν κάποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας WhatsApp, πρέπει να τον κλειδώσετε. Εάν είστε τυχεροί, πρόκειται για έναν αδερφό ή σύντροφο που κατασκοπεύει αυτό που κάνετε. Εάν δεν είστε τόσο τυχεροί, θα μπορούσε να είναι ένας χάκερ που κλέβει τις επαφές και τα δεδομένα σας και προκαλεί όλεθρο στην κοινωνική σας ζωή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να το κλειδώσετε ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

      Πώς να κάνετε ομαδικές κλήσεις στο Whatsapp

    Το WhatsApp δεν χρησιμοποιεί κωδικούς πρόσβασης. Αντίθετα, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Με αυτόν τον τρόπο, όποιος προσπαθήσει να συνδεθεί θα πρέπει να εισαγάγει έναν κωδικό επαλήθευσης.

  • Ανοίξτε το WhatsApp και επιλέξτε το εικονίδιο μενού “κάθετη έλλειψη” (τρεις κάθετες κουκκίδες) από το κύριο παράθυρο.
  • Επιλέξτε “Ρυθμίσεις -> Λογαριασμός”.
  • Επιλέξτε «Επαλήθευση σε δύο βήματα» και μετά πατήστε «Ενεργοποίηση».
  • Πληκτρολογήστε έναν “6ψήφιο κωδικό PIN” και μετά πατήστε “Επόμενο”.
  • Αφού ρυθμιστεί, κάθε φορά που ανοίγετε το WhatsApp, θα πρέπει να εισάγετε αυτόν τον κωδικό PIN για έλεγχο ταυτότητας. Βεβαιωθείτε ότι το PIN δεν είναι κάτι προφανές που θα μπορούσαν να επιλέξουν άλλοι. Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, έχετε εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο τον λογαριασμό σας WhatsApp.

    Το WhatsApp είναι μια πολύ ασφαλής εφαρμογή, αλλά είναι τόσο ασφαλής όσο τη διατηρείτε. Η χρήση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να κλειδώσετε τον λογαριασμό σας εάν κάποιος έχει πρόσβαση σε αυτόν.

    Συχνές ερωτήσεις για παραβιάσεις WhatsApp

    Τι μπορώ να κάνω εάν έχω χάσει την πρόσβαση στον λογαριασμό μου WhatsApp;

    Οι πιθανότητες είναι ότι ένας χάκερ έχει καταλάβει τον λογαριασμό σας. Όταν συμβεί αυτό, δεν μπορείτε να συνδεθείτε και όλες οι πληροφορίες του λογαριασμού σας βρίσκονται στα χέρια του χάκερ. Η επιστροφή του λογαριασμού σας μπορεί να είναι περίπλοκη. Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας WhatsApp.

    Έλαβα έναν κωδικό επαλήθευσης κειμένου από το WhatsApp. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό μου;

    Ένας από τους πιο διαβόητους τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο WhatsApp είναι η λήψη του κωδικού επαλήθευσης κειμένου. Εάν το WhatsApp σας στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης κειμένου που δεν επικαλεστήκατε, είναι καλύτερο να τον αγνοήσετε.

    Ενδέχεται ακόμη και να λάβετε πολλούς κωδικούς πίσω με πλάτη. Ωστόσο, το WhatsApp θα στείλει τόσους πολλούς κωδικούς επαλήθευσης μόνο μέσα σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα σας κλειδώσει εάν αποσυνδεθείτε.