Πώς να δημιουργήσετε, να μοιραστείτε και να παρακολουθήσετε καρούλια Instagram

Το Reels είναι η προσπάθεια του Instagram να αξιοποιήσει τη δημοτικότητα του TikTok. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να δημιουργείτε βίντεο 15 δευτερολέπτων με μια χούφτα διασκεδαστικά εργαλεία επεξεργασίας. Δείτε πώς να ξεκινήσετε.

Ίσως αναρωτιέστε πώς διαφέρει το Reels από το Instagram Stories. Ενώ το Stories αφορά περισσότερο την καθημερινότητά σας, το Reels έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα και την ψυχαγωγία. Υπάρχουν μερικά νέα εργαλεία επεξεργασίας που θα σας βοηθήσουν να κάνετε κάτι διασκεδαστικό και κοινόχρηστο.

Το Instagram Reels είναι παρόμοιο με το TikTok, αλλά η κύρια διαφορά είναι ότι είναι ένα χαρακτηριστικό μέσα σε ένα μεγαλύτερο οικοσύστημα. Το TikTok, από την άλλη, είναι αποκλειστικά για σύντομα βίντεο κλιπ. Εάν είστε ήδη φανατικός χρήστης του Instagram, το Reels μπορεί να είναι πιο ελκυστικό.

  Πώς να αποκλείσετε απευθείας μηνύματα στο Instagram

Πώς να εγγράψετε και να δημιουργήσετε καρούλια Instagram

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Instagram στο δικό σας iPhone ή Android συσκευή. Από εκεί, πατήστε το εικονίδιο Κάμερα στην επάνω αριστερή γωνία για να ανοίξετε την κάμερα του Instagram Stories.

Στο κάτω μέρος της οθόνης, θα δείτε τις διαφορετικές λειτουργίες κάμερας. Σύρετε προς τα πάνω στην επιλογή “Μηχανισμοί”.

Στη λειτουργία “Ρολοί”, θα δείτε τέσσερα εικονίδια στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Αυτά είναι τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την εγγραφή:

Μουσική: Επιλέξτε μουσική για αναπαραγωγή στο κλιπ σας.
Αναπαραγωγή: Επιλέξτε την ταχύτητα αναπαραγωγής του κλιπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφέ αργής κίνησης ή γρήγορης προώθησης.
Εφέ: Η βιβλιοθήκη του Instagram με μάσκες επαυξημένης πραγματικότητας, φόντο, παιχνίδια και πολλά άλλα.
Χρονοδιακόπτης: Προκαθορίστε τη διάρκεια του κλιπ, ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να σταματήσετε την εγγραφή.

  Πώς να δείτε την κατάσταση "Τελευταία επίσκεψη" στο Instagram

Υπάρχουν και μερικά άλλα κουμπιά στην οθόνη. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το φλας, να γυρίσετε ανάμεσα στην μπροστινή και την πίσω κάμερα ή να μεταβείτε στις ρυθμίσεις ιστορίας.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα Καρούλι από προηχογραφημένα βίντεο, μπορείτε να προσθέσετε πολυμέσα πατώντας το σύμβολο συν (+) στην κάτω αριστερή γωνία.

Επιλέξτε ένα βίντεο (δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες) από τη συλλογή πολυμέσων σας.

Τώρα μπορείτε να περικόψετε το βίντεο σύροντας τα άκρα της γραμμής χρόνου. Πατήστε «Μεταφόρτωση» όταν τελειώσετε.

Για να ξεκινήσετε την εγγραφή ενός νέου βίντεο, πατήστε το κουμπί Κάμερα. Μια ροζ γραμμή προόδου θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης για να υποδείξει το όριο κλιπ των 15 δευτερολέπτων.

  Πώς να δείτε αναρτήσεις με προηγούμενα like στο Instagram

Πατήστε ξανά το κουμπί της κάμερας για να σταματήσετε την εγγραφή ή να αφήσετε να τελειώσουν τα 15 δευτερόλεπτα.

Για να εγγράψετε ένα κλιπ hands-free, πατήστε το προαναφερθέν κουμπί “Timer”, επιλέξτε μια χρονική διάρκεια και, στη συνέχεια, πατήστε “Set Timer”.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας σε μια βάση ή να το στηρίξετε και να πατήσετε το κουμπί Κάμερα για να ξεκινήσει η εγγραφή. Θα σταματήσει αυτόματα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.